Democraţia bine temperată. Studii instituţionale

Epuizat din stoc
SKU
C166912
9.63 LEI

Detalii

Paradoxul perioadei actuale este ca traim un moment al consensului si certitudinilor: sintem siguri ca este criza. Certitudinea crizei naste insa o incertitudine care zdruncina increderea expertilor, liderilor politici, colectivitatilor si indivizilor: aceasta criza va provoca oare sfirsitul capitalismului si al democratiilor liberale?

In democratiile consolidate ale lumii, sondajele de opinie din ultimii ani arata ca increderea in institutiile-cheie ale democratiei a scazut semnificativ. In Romania, ea nu a scazut, nici nu a crescut: lipsa de incredere in aceste institutii a caracterizat de la bun inceput atitudinea cetatenilor fata de regimul democratic instaurat dupa 1989.


Criza democratiilor nu se manifesta la fel de intens in toate tarile democratice. Cele care au trecut printr-un regim totalitar fac fata mai greu crizei (in fapt, tripla: politica, economica si geopolitica), deoarece se afla intr-o eterna tranzitie.

Eterna tranzitie este o eterna criza. Romania apartine acestei paradigme a vesnicei crize, care s-a manifestat din primele momente ale noului regim si a afectat toate institutiile democratice. Institutiile democratiei romanesti s-au nascut – si au ramas – in criza

Mai multe informații

Mai multe informații
Editura Polirom
Colecție OPUS.Stiinte politice
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1712-8
Număr de pagini 200
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2010

Recenzii

Spune-ne părerea ta despre acest produs

Democraţia bine temperată. Studii instituţionale