Eul și fragmentarea conștiinței umane. O explorare din perspectiva fizicii cuantice, filozofiei, teologiei și psihanalizei (ebook)

în stoc
SKU
B978-973-50-6492-1-X
15.90 LEI
format ebook

Detalii

EBOOK / EPUB


O problemă insuficient conştientizată şi clarificată în spaţiul filozofiei contemporane în general şi în cel al filozofiei româneşti în particular este problema fragmentării conştiinţei umane. Cartea de față este o explorare a originii și consecințelor fragmentării, a cărui cauză și efect este Eul. Acest fenomen a fost abordat, deloc întâmplător, din perspectiva unor domenii, aparent atât de îndepărtate conceptual, cum ar fi mecanica cuantică, filozofia, teologia și psihanaliza, din dorința de a oferi o „cheie“ sau o „punte“ comună de înțelegere.
Astfel, fenomenul fragmentării a fost abordat din cinci perspective diferite: cea a fizicianului cuantic David Bohm, a misticului şi filozofului oriental Jiddu Krishnamurti, a teologului creștin Jean-Claude Larchet, a filozofului grec Platon şi a psihanalistului francez Jacques Lacan, toate aceste perspective fiind integrate apoi pe baza ideii comune că Eul nu e o structură a identității, ci o structură a identificării bazată pe confuzia crucială dintre imagine şi realitate, confuzie constituind rădăcina fragmentării.

Mai multe informații

Mai multe informații
Editura Humanitas
ISBN 978-973-50-6492-1-X
Data apariției 2019
Protectie DRM

Recenzii

Spune-ne părerea ta despre acest produs

Eul și fragmentarea conștiinței umane. O explorare din perspectiva fizicii cuantice, filozofiei, teologiei și psihanalizei (ebook)