Humanitas Junior

Grilă Listă
Setați ascendent

Articolele 91-120 din 339

  • Mircea cel Mare şi luptele sale cu turcii
    65.00 LEI
    Ilustrații de Radu Oltean Aţi aflat deja de la şcoală despre Mircea cel Bătrân, domn al Ţării Româneşti (adică al Munteniei), care a domnit între 1386 şi 1418, ducând lupte grele cu turcii. Apoi, probabil aţi citit sau poate chiar aţi învăţat pe dinafară, din Scrisoarea III a lui Eminescu, superba evocare a bătăliei de la Rovine: înainte de înfruntare, sultanul îl sfidează pe Mircea cu aceste cuvinte: „Şi, purtat de biruinţă, să mă-mpiedic de-un moşneag?“ Iată că şi genialul Eminescu s-a înşelat asupra înţelesului epitetului „cel Bătrân", căci pe vremea lui, la noi, cercetările istorice erau abia la început! În realitate, la Rovine, Mircea era foarte tânăr. „Cel Bătrân“ i s-a zis în veacurile următoare, când au ajuns în scaunul Ţării Româneşti şi alţi domnitori purtând (sau luând la înscăunare) acest nume. Atunci când se pomenea de primul voevod Mircea, de marele Mircea, i se spunea „cel Bătrân“, adică „cel Vechi“, cel din vechime. Asta înseamnă „cel Bătrân“. Să ştiţi, de asemenea, că datorită înfăptuirilor şi a nobleţei caracterului său i s-a mai zis şi „cel Mare": Mircea cel Mare. Veţi judeca şi voi, din povestirea care urmează, dacă e vrednic să i se spună astfel.
  • Cum s-a născut poporul român
    65.00 LEI
    „Dragii mei, începem azi o poveste minunată! Când zic minunată, vreau să spun că seamănă cu minunile de care ne vorbeşte Sfânta Scriptură: nu înţelege uşor mintea noastră cum de s-a întâmplat aşa ceva. Şi acea poveste e Cum s-a născut poporul român. Ce neamuri au fost din vechime pe acest pământ care e astăzi al nostru, ce fel de oameni erau, cu ce se îndeletniceau. Cum au venit alte popoare, pe rând, cum s-au războit sau cum s-au amestecat unii cu alţii şi cum, în cele din urmă, după vreo mie de ani de mari mişcări şi mari frământări, a ieşit un popor întreg de sute de mii, apoi de milioane de oameni vorbind toţi aceeaşi limbă şi având aceleaşi datini şi obiceiuri. O mie de ani! Vă sperie cifra, nu-i aşa? Dar gândiţi-vă: bunicul vostru s-a născut, poate, acum aproape o sută de ani. În orice caz, într-o sută de ani încap trei generaţii: bunicul, tatăl şi fiul, care, în general, apucă să se cunoască. Imaginaţi-vă deci de zece ori aceste trei generaţii ale unei familii şi iată-ne la strămoşii noştri din anul 1000! Vedeţi că o mie de ani nu-i aşa mult?“
  • 1001 de nopți. Basme arabe istorisite de Eusebiu Camilar (vol. I)
    99.00 LEI

    Ilustrații de Ana Alfianu

    De o frumuseţe aparte, această primă adaptare românească pentru copii a celor 1001 de nopţi a văzut lumina tiparului la mijlocul secolului trecut şi a aprins imaginaţia a generaţii de tineri cititori.

    Poveștile depănate de iscusita Șeherazada de-a lungul a o mie și una de nopţi spre desfătarea soţului său, preaputernicul Riar Șah, sunt pesemne cele mai cunoscute din toată literatura lumii. De la peripeţiile lui Aladin, stăpânul lămpii fermecate, la epopeea lui Sindbad marinarul și de la năzdrăvăniile lui Ali Baba și ale celor patruzeci de hoţi la isprăvile lui Harun al-Rașid, califul-califilor, basmele arabe zugrăvesc lumi fără seamăn, neîntrecute în frumuseţe și farmec.

  • Unde-a dispărut Pișpirel?
    29.90 LEI

    „Plină de umor și duioșie, această carte amuzantă le povestește copiilor despre unul dintre aspectele cele mai intime și mai profunde ale identității lor. Cu ajutorul istorioarei lui Pișpirel, care pornește în cursa de înot pentru a câștiga premiul magic – oul doamnei Browne –, părinții le vor putea explica celor mici cum începe viața!“ (OTILIA MANTELERS)

  • Noile aventuri ale lui Habarnam
    37.00 LEI

    Ilustraţii de A. Borisenko

    Credeaţi că aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi s-au terminat după ce prichindeii au ajuns pe Lună? Nici vorbă!

    Locuitorii din Oraşul Florilor o iau de la capăt! De data asta, sunt cu toţii cum nu se poate mai hotărâţi să-i găsească lui Habarnam cel neîntrecut la pozne ceva de făcut, doar-doar nu-i va mai încurca pe ceilalţi. Dar Habarnam nu se lasă cu una, cu două şi face ce ştie el mai bine: se apucă să dreseze broaşte ca să-şi deschidă un parc acvatic, dă buzna pe scenă în toiul unui spectacol de teatru, îl uită pe prietenul lui, Gogoaşă, în roată la bâlci, îşi construieşte o bicicletă cu roţi pătrate şi câte şi mai câte. Norocul lui că scapă de fiecare dată din încurcături şi norocul nostru că avem încă o carte plină de peripeţii de citit!

  • Povești pentru copii fericiți. 35 de istorioare despre valorile care cultivă fericirea
    42.00 LEI

    Ilustrații de Albert Asensio

    După succesul răsunător al cărţii Poveşti ca să te iubeşti mai mult, noul volum semnat de Àlex Rovira şi Francesc Miralles, inspirat de cele mai înţelepte tradiţii ale umanităţii, îi ajută pe copii să descopere busola valorilor personale, să facă faţă provocărilor vieţii, să-şi găsească talentul care îi face unici şi să se simtă împliniţi.

    „Dacă fiii şi fiicele noastre vor trăi într-un mediu în care există respect, încredere, angajament, implicare, recunoştinţă, empatie, generozitate, tandreţe, echitate, responsabilitate şi alte atâtea valori esenţiale, fără îndoială că vor fi mult mai conştienţi, mai buni şi fericiţi. Asta ne dorim cu toţii. Sperăm ca această carte să fie o sămânţă din care să rodească fericirea în viaţa voastră şi a întregii familii.“ — Àlex Rovira și Francesc Miralles

    Include un ghid de sfaturi pentru părinți și educatori.

  • Ikigai. Cum să-ți găsești drumul în viață
    34.00 LEI

    Ilustrații de Xuan Loc Xuan

    După succesul internațional al volumului Ikigai: Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită, Héctor García și Francesc Miralles își propun, de data aceasta, să-i ajute pe cei mai tineri cititori ca, împreună cu părinții lor, să-și descopere pasiunile și să-și găsească propriul drum.

    Ce vreau să fac cu viața mea? Care este scopul meu? Ar trebui să studiez ceea ce îmi place, sau să aleg o profesie „de viitor“? Ce se va întâmpla dacă iau o decizie greșită?

    Cu siguranță, fiecare copil sau adolescent și-a pus aceste întrebări atunci când a venit momentul să ia o hotărâre importantă, iar Héctor García și Francesc Miralles încearcă să ofere răspunsurile cele mai lămuritoare.

    Pornind de la ideea că o viață fericită și împlinită se găsește la intersecția a patru cercuri – ce iubești, la ce ești bun, pentru ce poți fi plătit și ce are nevoie lumea –, autorii îi încurajează pe tinerii cititori să se cunoască mai bine și să înțeleagă cum și-ar putea fructifica punctele forte, pasiunile și aptitudinile în următorii ani de studiu, în viitoarea profesie ori în relațiile cu ceilalți.

    Împletind povești, parabole, sfaturi și exemple din lumea reală, cartea de față este un ghid util pentru toți copiii și adolescenții care încep să se gândească la viitorul lor, pentru părinții care vor să-i ajute să dobândească încredere în sine și curaj ca să pornească în marea aventură a vieții, dar și pentru educatorii și psihologii a căror misiune este să-i îndrume și să-i sprijine ca să se simtă împliniți.

  • Unde este Anne Frank
    39.90 LEI

    După succesul adaptării grafice a Jurnalului Annei Frank, regizorul Ari Folman și ilustratoarea Lena Guberman își imaginează povestea Annei dintr-o perspectivă nouă și originală, care se reflectă și în scenariul filmului Unde este Anne Frank.

    Legat prin fire nevăzute de jurnal, romanul grafic Unde este Anne Frank este aventura unei fete care are curajul să descopere lumea înconjurătoare și să se descopere pe ea însăși. Desfășurată în trecut și în prezent, povestea începe atunci când un fulger lovește Muzeul Anne Frank din Amsterdam, spărgând geamul care protejează manuscrisul jurnalului și aducând-o la viață pe Kitty, prietena imaginară a Annei și cea căreia îi scrie aceasta în paginile de însemnări.

    Kitty nu știe că au trecut mai multe decenii de când Anne i-a scris ultima oară și nici unde se află prietena ei. Dezorientată, se hotărăște să afle adevărul. Mergând pe străzile Amsterdamului, ea află nu doar despre soarta Annei și a familiei Frank, ci și despre viața crudă a familiilor din zonele distruse de conflicte armate și despre felul în care ravagiile celui de-al Doilea Război Mondial se oglindesc încă în întâmplările prezentului.

    Pe lângă faptul că celebrează talentul literar al Annei Frank, noul roman grafic ne încurajează să continuăm să-i ascultăm vocea incomparabilă, mai relevantă ca oricând acum, la 75 de ani de la prima publicare a jurnalului.

    „Ideea de a o «aduce la viaţă» pe prietena imaginară a Annei și de a-i da libertatea să-și spună propria poveste a pornit din dorința noastră de a continua să spunem povestea Annei Frank și de a descrie Holocaustul cu ajutorul unui vehicul narativ ușor de înțeles – în acest caz, romanul grafic –, care să ajungă la un număr cât mai mare de tineri cititori din întreaga lume.“ — ARI FOLMAN

     

  • Descifrarea Universului. Tot ce trebuie să știi despre călătoria în spațiu și în timp
    54.00 LEI

    Ilustraţii de Jan Bielecki 

    „A venit vremea să ne luăm privirea de la noi și s-o îndreptăm către imensitatea Spațiului... Putem ajunge, cu îndrăzneală, acolo unde n-a mai ajuns nimeni niciodată. Cine știe ce vom descoperi?“ — STEPHEN HAWKING

    Cum ar fi dacă te-ai putea întoarce în timp ca să fii martor la nașterea galaxiei noastre? Ar putea roboții să cucerească lumea? Ce-ar fi dacă te-ai număra printre primii coloniști ai planetei Marte?

    George este una dintre cele mai iubite și mai citite serii pentru copii din lume. Pentru prima dată, fascinantele teorii științifice care au însoțit aventurile lui George și Annie sunt reunite într-un singur volum, împreună cu capitole în premieră scrise de cei mai importanți oameni de știință ai momentului. Excelent ilustrat și plin de date fascinante, volumul care încheie îndrăgita serie este o antologie cuprinzătoare a celor mai recente și mai interesante informații științifice despre Univers.

  • Divina Comedie povestită pentru copii
    49.90 LEI
    Epuizat din stoc

    La 700 de ani de la moartea lui Dante, capodopera poetului florentin, povestită pentru copii de Corina Anton și minunat ilustrată de Mihail Coșulețu, le va aprinde curiozitatea și imaginația celor ce îndrăznesc să pornească în această aventură fără egal care este descoperirea unei mari culturi.

    „Cartea pe care ai deschis-o este povestea uneia dintre cele mai uimitoare călătorii făcute până acum de o minte omenească. A scris-o cel mai important poet italian, pe numele său Dante Alighieri, acum mai bine de șapte veacuri. Și totuși noi continuăm să o citim, pentru că o carte cu adevărat bună străbate timpul și este îndrăgită în toate vremurile. Ești curios? Hai să pornim pe urmele lui Dante, dar să știi că ne așteaptă cale lungă. Vezi colo-n zare o pădure și-un om cu pasul șovăielnic? Să-l urmăm, înainte să se piardă printre copaci!“ — CORINA ANTON

    „Spre deosebire de foarte tânărul cititor italian, în a cărui țară există deja o tradiție a adaptărilor Divinei Comedii pentru copii, cel român nu a avut niciodată prilejul de a aborda opera lui Dante în felul acesta, printr-un ochean întors către Evul Mediu, într-o călătorie fabuloasă. De aceea, apariția Divinei Comedii povestite pentru copii este o noutate absolută, care trebuie salutată cu mare fervoare, și un eveniment cu totul deosebit în peisajul editorial românesc, chiar în anul în care se împlinesc 700 de ani de la moartea lui Dante. Scrisă într-un stil cuceritor și plăcut, cu o profundă cunoaștere și înțelegere a originalului, și ilustrată cu mare talent, povestirea Divinei Comedii își călăuzește tânărul public către o capodoperă a marii literaturi universale.“ — BRUNO MAZZONI, Universitatea din Pisa

  • 7 povești pentru 7 zile cu Gașca Zurli
    35.00 LEI

    Ilustrații de Paula Stanciu

    7 povești, câte una pentru fiecare zi a săptămânii, despre importanţa prieteniei și a muncii în echipă, despre valoarea onestităţii și a generozităţii și despre depășirea obstacolelor și găsirea curajului chiar și atunci când te aștepţi mai puţin.

    Protagoniștii sunt nimeni alţii decât membrii Găștii Zurli care, iubitori de năzbâtii cum îi știm, intră într-o mulţime de încurcături, una mai amuzantă ca alta. Noroc că sunt prieteni buni și că se pricep de minune să se ajute la greu și să tragă învăţăminte la capătul fiecărei peripeţii!

  • Vrem să știm ca să creștem mari
    42.00 LEI

    Ilustraţii de Isabelle Maroger

    Oare o să reușesc în viață? De ce mi-e frică să nu iau note proaste? De ce trăim? De ce se despart părinții mei? O să fiu urât când o să cresc mare? Ce înseamnă frate vitreg?

    Copiii descoperă lumea și cresc cu ajutorul întrebărilor pe care și le pun lor înșiși și părinților lor. Mai grele, mai ușoare, mai grave, mai amuzante, smulgând un surâs sau o lacrimă, întrebările celor mici sunt tot atâtea ferestre către mintea și inima lor.

    Carine Simonet, psiholog cu practică îndelungată, le răspunde cu inteligență și tact, dozând cu pricepere seriozitatea și umorul, și construind astfel punți între copiii și părinții cărora le este recomandată această minunată carte.

    Fiecare întrebare din cartea aceasta este prezentată pe o pagină dublă, iar explicațiile-cheie sunt scoase în evidență cu litere îngroșate. Temele abordate pot fi identificate după culoarea cores­punzătoare din partea de sus a paginii. Între acestea, autoarea acordă o atenție aparte familiei, prieteniei, școlii, sentimentelor, credințelor și temerilor, vieții în societate. La finalul cărții veți găsi indici tematici, organizați după teme majore și cuvinte-cheie.

    „Sunt psiholog și lucrez cu copii ca tine de douăzeci și cinci de ani. Răspunsurile pe care ți le propun sunt cele pe care le-aș oferi și micilor mei pacienți în timpul întâlnirilor noastre. Sunt un punct de plecare, pentru ca fiecare să-și poată găsi propriul răspuns. Pentru ca tu și părinții tăi să continuați să vă puneți întrebări.“ —  CARINE SIMONET

  • Poveștile bufniței. Pisoiul care se temea de orice
    34.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Ilustraţii de Barbara Brun

    La mijloc de drum între literatură și filozofie, minunatele cărți din seria „Poveștile bufniței“ sunt grăunțe de înțelep­ciune atent distilate de Éric-Emma­nuel Schmitt pentru a le explica celor mai tineri cititori concepte-cheie precum curajul, libertatea, respectul și pentru a-i ajuta să crească frumos.

    Pisoiul Fortunio este foarte nefericit. Spre deosebire de fratele său, Charly, el nu îndrăznește nici să sară de pe acoperiș, nici să facă echilibristică pe sârma de rufe. Îi este frică de orice. Dar bufnița Minerva, cea mai înțeleaptă dintre viețuitoarele pădurii, îi pune câteva întrebări care îl vor face să gândească cu mintea lui, să capete încredere în sine și să-și înfrunte temerile. Pentru că doar cei care își înfruntă temerile sunt cu adevărat curajoși!

  • Copacul dorintelor (ebook)
    22.00 LEI
  • Val și Cetatea Sufletelor
    37.00 LEI

    „Ce talent grozav are Ana Alfianu! Pe de o parte, spune o poveste iniţiatică, în genul celor ale lui Michael Ende sau Peter Beagle, cu băieţei și ţestoase vorbitoare, cu pești care se hrănesc cu lacrimi, cu prelegeri policolore despre puterea cuvintelor, cum foarte rar s-au scris în literatura noastră. Pe de altă parte, își ilustrează singură povestea cu imagini de o frumuseţe care îţi taie respiraţia, exact acele imagini ideale cu care ne visam în copilărie poveștile. Prin urmare, dragi cititoare & cititori, cartea pe care o aveţi în mână nu e doar o carte — e chiar copilăria voastră ilustrată. Deschideţi-o: o veţi iubi de îndată. Eu, cel puţin, așa am păţit.“ — RADU VANCU

    Val are 10 ani și face parte din specia visătorilor. Îi place să se joace, să exploreze prin pădurea din apropierea casei și să citească povești. Cu siguranţă, nici nu i-a trecut prin cap s-ajungă el însuși personaj într-o poveste. Însă, într-o bună zi, cuprins de dorul bunicului său, plecat fără putinţă de întoarcere în Cetatea Sufletelor, Val se hotărăște să caute acest loc straniu, netrecut pe nici o hartă din lume. Împreună cu Malila, o broască-ţestoasă zburătoare, băiatul porneşte într-o călătorie fantastică, presărată cu primejdii, probe de curaj, nenumărate întrebări şi cu descoperiri pe care le faci doar atunci când te apropii de sfârşitul copilăriei. Drumul îi poartă pe cei doi din regatul mării, unde domneşte caracatiţa Elacaravolturna, care ştie să vindece suferinţele cu poveşti, într-un oraş ciudat, care-şi schimbă forma cu fiecare cuvânt rostit de locuitorii săi, în ţinutul balaurului poet O şi, în cele din urmă, în Palatul Lunii, unde stăpânesc visele, păstrătoarele tuturor tainelor omeneşti. Ajuns aici, Val e uimit să descopere că sfârşitul drumului nu-i capătul călătoriei şi că pentru el adevărata aventură de-abia începe.

  • George și cheia secretă a Universului
    45.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Ilustrații de Garry Parsons 

    Vă invităm să faceţi o călătorie prin întinderile nemărginite ale spaţiului extraterestru şi, în toiul unei aventuri fantastice, să descoperiţi misterele fizicii şi universului împreună cu George, cu noii lui prieteni – omul de ştiinţă Eric şi fiica sa Annie – şi cu superinteligentul calculator Cosmos, care îi poate transporta oriunde şi îi poate aduce înapoi, scoţându-i chiar şi dintr-o gaură neagră. Sau nu-i poate scoate din aşa ceva? Şi cine oare o fi vrând să pună mâna pe Cosmos? Această carte amuzantă şi foarte bogată în informaţii vă oferă ocazia să zburdaţi puţin nestingheriţi prin spaţiu, timp şi univers.

  • Luna de la Kiev
    39.00 LEI

    Ilustraţii de Beatrice Alemagna

    Veniturile din vânzarea cărţii vor fi donate organizaţiei Salvați Copiii pentru sprijinirea refugiaţilor din Ucraina.

     

    Gianni Rodari, unul dintre cei mai iubiţi autori pentru copii şi cel de sub a cărui pană au ieşit Aventurile lui Cepelică, a scris în anii de vârf ai carierei un poem tandru şi emoţionant, care îndemna la solidaritate între oameni. Astăzi, Luna de la Kiev, poemul de demult, capătă noi şi puternice înţelesuri şi poartă cu sine un mesaj urgent şi necesar.

    „O poezie scrisă acum şase decenii devine virală: citată, împărtăşită, relansată. În timpul săptămânilor de război, Luna de la Kiev a lui Gianni Rodari a devenit un talisman, o rugăciune, un simbol. Rodari ar fi putut evoca – în loc de Kiev – orice alt oraş, orice alt loc, aşa cum, în ultimele versuri ale poemului, evocă India şi Peru. Dar a scris despre Kiev, iar mesajul său de pace devine actual. Adevărul este că avem nevoie, în deznădejdea noastră, de cuvinte. Iar dacă un poet al «lexicului nostru familiar», cum este Rodari, ni le oferă din trecut, ne par a fi cele pe care le căutam. Cele corecte.“ — Paolo Di Paolo, La Repubblica

  • Primul copil din lume
    27.00 LEI

    Paola Capriolo are în palmares, între altele, Premiul Giuseppe Berto şi Premiul Rapallo Carige, fiind, de asemenea, finalistă la prestigioasele premii Campiello şi Grinzane Cavour. Cărţile sale sunt publicate în peste cincisprezece ţări.

    Dacă ar trebui să-i dau un nume destinului meu, i-aş zice simplu: Abel. Fratele meu Abel.

    Cel care ne povesteşte această versiune a începutului lumii, una dintre multele posibile, e Cain. S-a născut la scurtă vreme de la alungarea din Rai a lui Adam şi a Evei, iar chipul său luminos îi consolează pe cei doi pentru pierderea paradisului. După şapte ani vine pe lume Abel, şi totul se schimbă. Abel e blând, naiv şi se mulţumeşte cu ceea ce-i oferă pământul pe care îl munceşte cu dăruire. Mistuit de gelozie, Cain ridică mâna asupra lui, şi astfel, primul copil din lume devine primul ucigaş, iar fapta sa se propagă în timp precum cercurile pe care le face o piatră aruncată în apă.

    Aşa începe epopeea lui Cain, pedepsit să trăiască veşnic, hăituit de propria faptă. Vreme de sute şi sute de ani, fuge fără oprire şi fără putinţa de a se ascunde de el însuşi, cunoaşte preţ de o străfulgerare iubirea, e martor neputincios la mersul lumii şi trăieşte într-o clipă cât alţii într-un veac. Pe măsură ce pământul se populează, Cain îşi vede trecutul oglindit în întâmplările prezentului şi, în vremea regelui Nimrod, la piciorul Turnului Babel, ajunge să stea de vorbă cu propriul urmaş, care poartă pe chip pecetea vechii crime.

    O rescriere convingătoare şi emoţionantă a originii fiinţei umane, care pune în prim-plan greutatea imensă a responsabilităţii şi sfâşierea sufletului între mândrie, gelozie şi vinovăţie.

  • Cum devenim părinți mai buni. Ghid practic
    27.00 LEI

    Un ghid celebru, care pornește de la ideea că nu e suficient să ne iubim copiii ca să-i educăm bine - trebuie să învățăm „meseria de părinte”. O „meserie” sintetizată în această carte în cele 50 de probleme cu care ne confruntăm cel mai des ca părinți și soluțiile lor practice. De exemplu: Tăndăleala, Crizele de nervi, Răspunsurile obraznice, TV-mania, Notele proaste, Mofturile la mâncare.

    Porbleme privesc copiii de 3-4 ani până la 12-13 ani. Soluțiile sunt verificate, funcționează. Manualul e sistematizat, concis și are un ingredient care n-ar trebui să-i lipsească nici unui părinte: umorul.

  • Poveşti de noapte bună. 50 de basme și legende din lumea întreagă
    67.00 LEI

    Ilustrații de Anna Shepeta

    Încă o poveste!

    Ritualul magic de fiecare seară, povestea de noapte bună citită celor mici, va fi şi mai plăcut în compania acestei cărţi somptuos ilustrate, în paginile căreia prind viaţă basme şi legende din lumea întreagă.

    Călătoriţi cu imaginaţia prin Europa, Africa, Asia, Australia şi Oceania, America de Nord, America Latină şi Orientul Mijlociu, şi descoperiţi ori redescoperiţi cele mai frumoase şi mai pline de tâlc poveşti!

  • Cum să ne creștem fetele în secolul 21
    37.00 LEI

    După fenomenul Cum să ne creștem băieții, tradus în 30 de limbi și vândut în peste un milion de exemplare, Steve Biddulph revine cu o carte la fel de utilă despre cum ne putem ajuta fiicele să navigheze cu inteligență și curaj prin viață. Acum, într-o ediție adusă la zi, pentru părinții secolului 21.

    Trăim într-o lume în care presiunile sociale asupra fetelor și femeilor tinere sunt enorme, după cum enorme sunt și presiunile economice care îi țin adesea pe părinți departe de copii. Cartea lui Steve Biddulph descoperă nebănuite resurse de forță și energie în viața de familie și îi învață pe părinți cum să crească fete încrezătoare în forțele lor, bine adaptate și fericite. Scriind cu căldură și umor, nu doar din perspectiva psihologului, ci și a tatălui, autorul le dezvăluie atât cuplurilor de părinți, cât și mamelor și taților singuri cum să facă față obstacolelor ivite în calea fiicelor lor, îndrumându-le cu dragoste și ajutându-le să devină puternice și independente.

    „Sfaturile lui Steve sunt ușor de urmat și, lucrul cel mai important, chiar dau roade.“ — BBC Family Life Magazine

  • Habarnam în Orașul Soarelui
    32.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Ilustraţii de A. Laptev

    Mai ştii ce te îndemnam atunci când am lansat prima carte cu Habarnam? Să nu laşi o clipă din mână Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilorsăi! Părinţii abia aşteaptă să se distreze din nou cu isprăvile eroului nostru. Ca să ştii de ce s-au amuzat pe vremea când erau copii şi de ce s-ar amuza şi acum: Habarnam porneşte într-o nouă călătorie! Dar nu oricum, ci la volanul unui automobil pe care a învăţat să-l conducă răsucind pur şi simplu bagheta magică pe care a primit-o de la un vrăjitor şi pe care o va păstra numai dacă va face fapte bune. Şi nu oriunde, ci într-un oraş fabulos, în care însă totul e dat peste cap de sosirea lui Habarnam şi a celor doi prieteni ai săi, Ţintişoara şi Pestriţu. Şi nici la întâmplare, fiindcă în Oraşul Soarelui se petrec o mulţime de încurcături cu tâlc din care Habarnam învaţă o sumedenie de lucruri despre maşinării ciudate, prichindei hazoşi şi chiar şi despre sine. Dar stai să vezi şi a treia carte: Habarnam pe Lună!

  • Transformă apa în culori. La drum
    14.90 LEI

    Aceasta este o carte de colorat magică!

    NU E NEVOIE DE CREIOANE COLORATE.

    Daţi-le copiilor doar apă şi o pensulă. Îndemnaţi-i să înmoaie pensula în apă şi s-o plimbe peste suprafeţele acoperite cu punctuleţe gri. Culorile minunate vor apărea singure ca prin farmec şi le vor oferi o experienţă vizuală şi tactilă deosebită!

    ACASĂ SAU LA GRĂDINIŢĂ, ACEASTĂ CARTE SURPRINZĂTOARE ÎI VA ÎNVĂŢA PE COPII:

    * coordonarea ochi-mână

    * cum să ţină o pensulă

    * să identifice culorile

    Ce trebuie să faci?

    Înmoaie pensula în apă.

    Plimb-o peste suprafaţa punctată.

    Bucură-te de culorile care apar!

  • Transformă apa în culori. În parcul zoo
    14.90 LEI

    Aceasta este o carte de colorat magică!

    NU E NEVOIE DE CREIOANE COLORATE.

    Daţi-le copiilor doar apă şi o pensulă. Îndemnaţi-i să înmoaie pensula în apă şi s-o plimbe peste suprafeţele acoperite cu punctuleţe gri. Culorile minunate vor apărea singure ca prin farmec şi le vor oferi o experienţă vizuală şi tactilă deosebită!

    ACASĂ SAU LA GRĂDINIŢĂ, ACEASTĂ CARTE SURPRINZĂTOARE ÎI VA ÎNVĂŢA PE COPII:

    * coordonarea ochi-mână

    * cum să ţină o pensulă

    * să identifice culorile

    Ce trebuie să faci?

    Înmoaie pensula în apă.

    Plimb-o peste suprafaţa punctată.

    Bucură-te de culorile care apar!

  • Animale fantastice. Pe Tărâmul Visurilor
    19.01 LEI

    Carte de colorat cu imaginaţie

    Cu Stickere

    Descătuşează-ţi imaginaţia şi visează!

    Fă cunoştinţă cu animalele fantastice, află unde trăiesc, ce fac și ce puteri miraculoase au.
    Decorează-le lumea cu stickere și culori!

    În seria „Animale fantastice“ au aparut

    Animale fantastice – Pe Tărâmul Visurilor

    Animale fantastice – În Padurea Miracolelor

  • Animale fantastice. În Pădurea Miracolelor
    19.01 LEI

    Carte de colorat cu imaginaţie

    Cu Stickere

    Descătuşează-ţi imaginaţia şi visează!

    Călătorește prin Pădurea Miracolelor, fă cunoştinţă cu animalele fantastice care trăiesc acolo și află ce puteri magice au.

    Decorează-le lumea cu stickere și culori!

     

    În seria „Animale fantastice“ au aparut

    Animale fantastice – Pe Tărâmul Visurilor

    Animale fantastice – În Padurea Miracolelor

  • Povești pe nerăsuflate
    29.00 LEI

    Ilustrații de Daniela Olaru

    În sfârșit, niște povești supernemaipomenite, de citit dintr o suflare, scrise anume pentru voi, cei care v aţi cam plictisit de veșnicele basme cu Făt Frumos și Ileana Cosân­zeana și aţi vrea să citiţi întâmplări cu eroi care să vă semene, să locuiască într un oraș ca al vostru și să meargă la o școală precum școala voastră. Ce mai așteptaţi? Deschideţi iute cartea! Veţi descoperi o lume colorată și plină de „neobișnuit“ și „misterios“, în care nimic nu este ceea ce pare a fi, iar aventurile au, de fiecare dată, final neașteptat.

    „Pe Adriana Ștefan, o cunosc încă de la primele ei povești. Sau mai degrabă pui de povești pe care, cu umor și cu talent, i a ajutat să crească mari, să devină povești în toată regula. Iar în cartea sa de debut, ne propune o colecţie de povești delicioase și pline de originalitate, care să i amuze și să i pună pe gânduri pe copiii mari și mici. Citindu le, veţi întâlni castraveţi periculoși și prinţese plictisite, sandale care vorbesc și covoare fermecate, băieţi care suferă de obrăznicătorie acută, șoareci de muzeu și alte personaje simpatice care împart aceeași lume a poveștilor, clasică și în același timp modernă.“ — ADINA POPESCU, autoarea seriei O istorie secretă a Ţării Vampirilor

    „Toate cele pe care le veţi citi aici sunt născociri. Nu știu exact la ce vă așteptaţi voi de la mine, însă eu aștept un singur lucru de la voi: să citiţi. Povești. Cât mai multe! Pentru că eu sunt tare ocupată cu născocitul, vă las în grija personajelor din această carte. Nu vă fie teamă, sunteţi pe mâini bune! “ — ADRIANA ȘTEFAN

  • Marea aventură a micii albine Mitsu
    35.00 LEI

    Ilustrații de Bajkó Attila

    Când temuta viespe mandarină, o lighioană cât o vrabie, dă iama în câmpia parfumată unde trăiesc albinele europene, Mitsu, cea mai mică dintre ele, pornește în aventura vieţii sale. Cu zapis și învoire de la regina stupului, albina cea neînfricată pleacă în zbor peste mări și ţări, spre Orientul Îndepărtat, ca să înveţe de la albinele nipone tactici de apărare împotriva temutei viespi. În Ţara Soarelui Răsare, în stupii din grădina Yoko-Hara, Mitsu descoperă cât de importante sunt seriozitatea, răbdarea și munca în echipă și, mai cu seamă, află de la marele sensei Musashi secretul cu ajutorul căruia poate învinge înfricoșătoarea viespe. Vreţi să-l aflaţi și voi?

    „Eu cred că oricâte povești cu albine s-ar scrie, tot nu sunt destule. De aceea, când apare o poveste ca Marea aventură a micii albine Mitsu, cu albine, viespi mandarine, lupte între rău și bine, eroi (un roi!) și cultură niponă (o tonă!), și mai e scrisă și în rime, o citesc pe nerăsuflate.“ — CARMEN TIDERLE, autoarea volumului Fabrica de lipici

  • Povești somnifere
    29.00 LEI

    A fost odată ca niciodată, într-o țară îndepărtată, un împărat peste măsură de ciudat, care și-a acoperit întreaga împărăție cu petice de lână colorată, iar la sfârșit i-a pus lunii tichie. Până și paginile de carte purtau învelitori croșetate, la fel și oceanul, și dealurile, și merele, dar nu și vântul, care a înconjurat o dată pământul și a suflat din toate puterile. Și-atunci, ce să vezi, au zburat păturile de pe munți și livezi, iar oamenii mari, lipsiți de imaginație, s-au înspăimântat și-au tremurat foarte, în vreme ce copiii au râs și-au alergat bucuroși dintr-o parte în altă parte. Iar asta este numai o poveste aleasă la întâmplare. Stați numai s-o citiți pe cea cu piticul și casa umblătoare!

  • Educaţia copilului meu în 25 de tehnici (care nu dau greş)
    27.00 LEI

    Tehnici?! Sună cam inginerește, dar nu există cuvânt mai potrivit pentru ce trebuie să faci ca părinte în diverse situații (ce să spui, cum să te porți) ca să-ți educi bine copilul: Lasă copilul, controlează-te tu! (tehnica nr. 1), Când a făcut o prostie, începe cu punctele lui forte (tehnica nr. 8), Dacă suferă o pierdere, lasă-l să fie trist (tehnica nr. 22), Nu uita să-ți ceri scuze (tehnica nr. 24), Iartă-te (tehnica nr. 25).

    Partea cea mai plăcută și mai interesantă a acestui ghid foarte sistematizat sunt ilustrările fiecărei tehnici pentru vârstele-cheie ale copilului: 4, 8-9 și 12 ani. E vorba de fapt despre niște povestioare simple, niște mici scenarii-tip având ca personaje copilul și părintele, mai instructive decât orice teorie.

Filter by

Categorie

Voce audiobook

Format eBook

Preț

Editura