Memorii vol 1

Epuizat din stoc
SKU
C148474
43.30 LEI

Detalii

Prefaţă de Marius Oprea

Ediţie îngrijită de Cosmin Budeancă şi Andrei Lascu

Volum apărut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România.

Nici în închisoare, nici în lumea liberă, unde a ajuns în 1979, nu a abdicat de la crezul său, acela de a-şi ajuta tovarăşii de suferinţă şi de „a căuta în permanenţă în cutele cele mai ascunse ale memoriei pentru a aduce la suprafaţă fapte şi oameni” care au făcut cinste unei generaţii lovite de istorie.

Impresionantei sale opere de documentare asupra Gulagului românesc i se adaugă acum memoriile – programate să apară în trei volume –, pagini cutremurătoare despre destine cumplite, suferinţa, tortura, trădare, dar şi despre compasiune, iubire, solidaritate şi dârzenie de neclintit.

„Cicerone Ioniţoiu a stat în închisoare mai bine de un deceniu şi s-a aflat sub supravegherea Securităţii aproape întreaga viaţă, pentru că a crezut în democraţie, în valorile sale, în opoziţie cu regimul comunist. În 1989 comunismul s-a prăbuşit, oferindu-le lui şi celor de seamă şi din generaţia sa dreptatea istorică de a putea fi socotiţi, în raport cu comuniştii şi securiştii care i-au închis şi torturat, cei neînvinşi.” (Marius Oprea)

Mai multe informații

Mai multe informații
Editura Polirom
Colecție Hors Collection
ISBN 978-973-46-1261-1
Număr de pagini 448
Formatul cărţii 16 x 23.5 cm
Data apariției 2009

Recenzii

Spune-ne părerea ta despre acest produs

Memorii vol 1