Noaptea de garda

Epuizat din stoc
SKU
a116424
20.18 LEI

Detalii

Castigatoarea Concursului de Debut al Editurii Cartea Romaneasca, editia 2014


Noaptea de garda este un volum dur, construit din patru secvente, care prezinta evolutia  unui medic neurolog prin toate etapele vietii profesionale. Vorbim in aceasta carte de un amalgam motivational, de disectii pe cadavre in sali de anatomie, de aspiratii profesionale de tot felul, de garzi, pacienti, pierderi, tulburari și devieri emotionale, precum și de crize existentiale, ancorate  in „datele” unei povestiri autobiografice cu inserturi de specialitate.

 


„Primul lucru care surprinde la acest debut este chiar flexibilitatea structurii poetice, disponibilitatea materiei de a se reorganiza pe diverse registre, fie ele gingase, fie macabre, dure sau tehnice. Nu avem aici o poezie care sa-si lase cititorul in zona comoda, calduta a previzibilului, ci una care se joaca (serios, bineinteles) cu planuri aparent ireconciliabile. Un expresionism autentic, polemic, visceral.” (Bogdan-Alexandru Stanescu)

 

„Volumul a fost scris in patru ani. Scriu foarte rar, din lipsa de timp. Am constatat finalizand cartea cat de benefica a fost aceasta experienta, realizata prin introspectie si raportare la evenimente esentiale pentru mine, apropiindu-ma totodata si de functia terapeutica a literaturii.” (Ionelia Cristea)

Mai multe informații

Mai multe informații
Editura Cartea Romaneasca
Colecție Poezie
Ediția cărții I
ISBN 978-973-23-3127-9
Număr de pagini 72
Formatul cărţii 13.5 x 22.0
Tip copertă brosata
Data apariției 2015

Recenzii

Spune-ne părerea ta despre acest produs

Noaptea de garda