Noutăți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 79

Cumpără acum de la
  • Între margini
    59.00 LEI
    „Al meu, al meu, al meu. Cât repetăm acest adjectiv posesiv. În realitate, un mare prim pas înainte, în materie de scriitură, e să descoperi exact opusul: ceea ce în mod triumfal considerăm al nostru e de fapt al altora. Tratativele cu lumea, da, oricând sunt în întregime ale noastre. Dar cuvintele — forma scrisă în care le cuprindem fiind atenți la marginile roșii ale caietelor noastre —, nu. Trebuie să acceptăm faptul cert că niciun cuvânt nu e cu adevărat al nostru. Trebuie să renunțăm la ideea că a scrie înseamnă să eliberăm, în mod miraculos, o voce proprie, o tonalitate proprie: după mine, acesta e un mod indolent de a vorbi despre scris." Elena Ferrante
  • Anii
    59.00 LEI

    La publicarea din Franța, în 2008, Anii a fost primită cu surprindere. Deși Annie Ernaux era deja de decenii o scriitoare iubită și premiată, Anii a reprezentat, în mult feluri, un nou început: atât un volum de memorii al unei întregi generații, dar și povestea unor oameni ce-și relatează istoria unică. Poate de aceea naratoarea cărții evită pronumele „eu", alegând să folosească „noi". Anii este o rememorare a perioadei 1941-2006, realizată cu ajutorul senzațiilor trecute și prezente, al fotografiilor, cărților, cântecelor, radioului, televiziunii, reclamelor, știrilor, totul contrastând cu însemnările de jurnal adunate de-a lungul a șase decenii.

  • Pasiune simplă. Confesiunea adolescentei
    59.00 LEI

    Premiul Nobel pentru Literatură 2022

    „Un monument închinat pasiunilor care sfidează orice explicație simplă." The New York Times Book Review

    Anulând granițele dintre ficțiune și memorialistică, naratoarea anonimă din „Pasiune simplă” documentează reacțiile, dorințele, umilințele unei femei consumate timp de doi ani de pasiunea pentru un străin căsătorit. Fiecare cuvânt, întâmplare ori persoană ce­i iese în cale îi prilejuiește o legătură cu cel iubit ori îi provoacă o indiferență glacială. Nu există cale de mijloc, așa cum luciditatea extremă nu oferă scăpare din fața acestei pasiuni mistuitoare.

    În „Confesiunea adolescentei”, naratoarea readuce la viață vara anului 1958, când s­-a dăruit pentru prima oară unui bărbat. Abia împlinise 18 ani, iar bărbatul a preferat s­-o uite și să-­și continue viața ca și când nimic nu s-­ar fi întâmplat. După 50 de ani, scriitoarea își dă seama că s-­ar putea întoarce la fata de atunci, pe care încercase din răsputeri s­-o uite. În cursul acestui proces, va descoperi că acea fată care fusese cândva este originea vitală, violentă și dureroasă a identității ei de scriitoare.

  • A murit eternitatea mea. Opera poetică
    Preț special 47.50 LEI Preț standard 95.00 LEI
    „Există poeți a căror muncă poate fi explicată, dar există și poeți inexplicabili, cum e César Vallejo. Însă a fi incapabil să explici nu înseamnă că ești incapabil să înțelegi, chiar dacă poemele lor sunt incomprehensibile, cu totul ermetice. [...] Poezia lui Vallejo este cea a condiției umane. Ea ține de realitatea existențială în care se alcătuiesc viețile bărbaților și ale femeilor: incertitudinea despre originea și viitorul nostru pe acest pământ; extremele suferinței și ale disperării pe care le poate atinge ființa umană; și, de asemenea, intensitatea emoțiilor noastre atunci când ne înving iubirea, excitația, mila sau nostalgia. [...] Ea ne face să simțim adevăratele fibre ale existenței, ea ne dezbracă de tot ceea ce este incidental și trecător și ne reconfortează cu ceea ce este esențial în noi: cu faptul că suntem muritori, cu disperata noastră dorință de a ajunge la transcendență și oarecum de a supraviețui morții, cu absurdul, cu erorile și confuziile care hotărăsc destinele noastre individuale." Mario Vargas Llosa
  • Claudius Zeul
    79.00 LEI
    CLAUDIUS ZEUL şi soţia sa, Messalina Domnia zbuciumată a lui Tiberius Claudius Cezar, Împăratul Romanilor (născut în anul 10 î.H., mort în anul 54 d.H.), spusă de el însuşi; încă şi uciderea sa de mâinile cunoscutei Agrippina (mama Împăratului Nero) şi zeificarea ce a urmat, spuse de alţii. Claudius a supraviețuit intrigilor criminale ale predecesorilor săi, devenind, fără voie, Împărat. În acest al doilea volum al dipticului său istoric, Robert Graves spune povestea domniei surprinzător de eficiente a lui Claudius: a cultivat loialitatea armatei și a plebei, reparând stricăciunile lui Caligula; a construit o relație de durată cu Irod Agrippa; a invadat Britannia. Însă paranoia născută din puterea absolută și infidelitățile mult mai tinerei sale soții Messalina fac ca soarta să nu-i surâdă până la capăt. În cea de-a doua parte a autobiografiei ficționalizate, Robert Graves aduce la viață cea mai scandaloasă și violentă perioadă din istoria antică.
  • Vaporul de noapte spre Tanger
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Este târziu în noapte, iar în portul spaniol Algeciras doi gangsteri îmbătrâniți așteaptă vaporul spre Tanger. Lumea lor e pe cale să se destrame, iubirile au pierit, o fiică a dispărut, iar ceea ce-i mai ține în viață sunt amintirile. Vaporul de noapte spre Tanger este un roman plin de sex, moarte și droguri, dar, mai presus de toate, e un roman despre misterul iubirii. O capodoperă tragicomică a unuia dintre cei mai mari autori irlandezi în viață, a fost comparat cu Așteptându-l pe Godot sau cu dramaturgia lui Harold Pinter.

    „Romanul pe care îl aștepta anul 2019 – o capodoperă oferită de un talent sclipitor aflat pe culmea puterilor sale creatoare." Roddy Doyle

    „Dacă proza ar fi aur, acum am vedea mii de prospectori îndreptându-se spre dealurile bogate în minereu din romanul lui Kevin Barry." Sebastian Barry

    „O călătorie tragicomică în abis... Splendid scris…" The Guardian

  • Întoarcerea acasă a baronului Wenckheim
    59.00 LEI

    László Krasznahorkai (n. 1954) este unul dintre cei mai cunoscuți prozatori și scenariști maghiari contemporani. A absolvit filologia cu o teză despre opera scriitorului Sándor Márai și, după definitivarea studiilor, și-a câștigat existența ca scriitor profesionist. A avut o strânsă colaborare cu celebrul regizor maghiar Béla Tarr, în urma căreia au rezultat filme precum Satantango sau Calul din Torino. Este laureatul unora dintre cele mai importante premii din Ungaria și străinătate, printre care se numără Man Booker International Prize, Best Translated Book Award, National Book Award for Translated Literature sau Europäischer Literaturpreis. În colecția Anansi. World Fiction urmează să apară romanul său din 1985, Satantango.

  • Confiteor
    95.00 LEI

    Jaume Cabré (n. 1947) este absolvent de filologie catalană al Universității din Barcelona, scenarist, romancier și eseist. Este laureatul a numeroase premii internaționale și considerat unul dintre cei mai importanți scriitori catalani ai tuturor timpurilor. Recunoașterea literară i-a fost adusă de succesiunea de romane Senioria (1991), Umbra eunucului (1996) și Vocile lui Pamano (2004), însă adevăratul succes internațional l-a cunoscut doar după publicarea romanului Confiteor (2011), tradus în 27 de țări. Cel mai recent roman al său, Consumits pel foc, a apărut la începutul acestui an.

  • Jurnal
    85.00 LEI

    Născut în 1883 la Praga, într-o comunitate evreiască germanofonă, Franz Kafka este cel mai mare dintre cei șase copii ai familiei unui mic negustor.
    În copilărie n-au lipsit conflictele cu autoritatea paternă, îmblânzite adesea de apropierea mamei, o femeie educată. Elev și apoi student strălucit, Kafka urmează, împins de voința tatălui, studii de drept, definitivându-le cu o diplomă de doctorat. În timpul studiilor își face prieteni printre artiști, scriitori și studenți la filosofie. Tot acum îl cunoaște pe Max Brod, care avea să-i fie alături pe tot parcursul vieții. Din 1906 lucrează pentru o firmă de asigurări. În această perioadă scrie primele povestiri, pe care avea să le publice în volum, sub titlul Contemplație, în 1913. Metamorfoza apare în 1915, urmată de Verdictul, în 1916, de Colonia penitenciară și de un volum de povestiri dedicat tatălui său, Un medic de țară, în 1919. Împins de sănătatea precară, Kafka renunță la slujbă și părăsește Praga, unde revine cu trei luni înaintea morții (iunie 1924). AmericaProcesul și Castelul, romane rămase neterminate, nu ar fi fost cunoscute publicului fără ajutorul prietenului Max Brod. Acesta le publică postum, împotriva dorinței autorului lor, care le voia arse.

  • Amurgul Evului Mediu
    75.00 LEI

    Istoric, filosof al culturii și unul dintre fondatorii istoriei culturale moderne, Johan Huizinga s-a născut la Groningen, pe 7 decembrie 1872. A urmat liceul din același oraș și apoi a făcut studii de filosofie la Universitatea din Groningen între anii 1891 și 1896, pe care le-a continuat pentru un an la Universitatea din Leipzig. Diploma de doctor o obține în 1897 și apoi, timp de șapte ani, predă la liceul municipal din Haarlem. Articolele lui despre istoria vechiului oraș îi aduc notorietatea în lumea universitară și un loc la catedra de istorie a Universității din Groningen, unde rămâne până în 1915, când începe să predea la Universitatea din Leiden. În anii următori publică cele mai cunoscute cărți ale sale: Mensch en Menigte in Amerika (1918), Herfsttij der Middeleeuwen (Amurgul Evului Mediu, 1919) și Homo Ludens, apărută 1938. În același an, Huizinga e ales vicepreședinte al Comitetului Internațional pentru cooperare intelectuală al Ligii Națiunilor. În 1941, după ce ține un discurs în care critică influența germană asupra culturii olandeze, este arestat de naziști. Este eliberat anul următor, dar nu se poate reîntoarce la Leiden. Aflat încă sub interdicție la De Steeg, Johan Huizinga moare la 1 februarie 1945, cu doar câteva luni înainte de încheierea războiului.

  • Dosarele mamei mele
    45.00 LEI

    András Forgách (n. 1952) este prozator, dramaturg, scenarist, eseist și traducător maghiar. În prezent, este profesor la Universitatea de Teatru și Film din Budapesta. Forgách a publicat două romane cu un considerabil ecou (Aki nincs, 1999, și Zehuze, 2007), precum și mai multe volume de eseuri și unul de teatru. Este autorul mai multor scenarii de film și traducător în limba maghiară al unor piese aparținând lui Heinrich von Kleist, Tennessee Williams, Harold Pinter, Jean Genet, Frank Wedekind, Beaumarchais, Victor Hugo, Schiller ș.a. Pentru creația sa, András Forgách a fost recompensat cu distincții de mare prestigiu: Premiul Attila József, Premiul Mari Jászai, Premiul Béla Balázs și Premiul Milán Füst.

  • Hamnet
    59.00 LEI

    Maggie O‘Farrell (n. 1972), prozatoare britanică, este autoarea a opt romane și a unui volum de memorii. A câștigat prestigioasele Betty Trask Award (pentru romanul After You’d Gone), Somerset Maugham Award (pentru romanul The Distance Between Us) și Costa Book Award (pentru romanul The Hand that First Held Mine). Cărțile ei sunt traduse în mai bine de 30 de limbi. Trăiește la Edinburgh, alături de soțul ei, scriitorul William Sutcliffe, și de cei trei copii ai lor.

  • Fata care nu se putea opri din mers
    35.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Samar Yazbek (n. 1970) este o jurnalistă, scriitoare și activistă pentru drepturile omului din Siria. A studiat literatura arabă la Universitatea din Latakia, iar în 2010 a participat la revolta populară împotriva regimului Asad și a fost alungată din țară. A publicat șase romane și două volume de proză scurtă, dar și două cărți de memorii despre Revoluția din Siria, recompensate cu numeroase premii. În seria Anansi. Ego urmează sa fie publicat volumul Traversarea.

  • Zona de interes
    45.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Considerat de mulți critici drept una dintre cele mai influente și mai inovatoare voci ale literaturii britanice moderne, Martin Amis, fiul scriitorului Kingsley Amis, este adeseori plasat în generația romancierilor britanici care s-au afirmat în anii ’80 și care îi include pe Salman Rushdie, Ian McEwan și Julian Barnes. Martin Amis s-a născut la Oxford, în 1949. The Rachel Papers (1973) este primul său roman, scris în timp ce lucra ca secretar de redacție la The Times Literary Supplement și distins cu Somerset Maugham Award în 1974.

    În 1975 îi apare al doilea roman, Născuți morți, iar în 1984 publică Banii, prima carte dintr-o trilogie a cărei acțiune se desfășoară la Londra. Este autorul a 15 romane, 7 volume de povestiri și 8 volume de non-ficțiune. În seria Anansi. Contemporan va apărea cel mai recent titlu al său, Poveste din interior, iar în Anansi. Mentor, Koba cel Temut, un eseu despre crimele lui I.V. Stalin.

  • Cine a inventat scoala?
    26.25 LEI
    Epuizat din stoc

    Iată povestea unui rege de demult, căruia copiii i se păreau prea gălăgioși. Așa i-a venit ideea năstrușnică de a-i învăța să citească, să deseneze și să socotească. Așa a fost inventată școala.
    Dacă povestea e adevărată?
    Poate că nu, dar e categoric amuzantă, plină de imaginație și de detalii nostime.

  • Razboi cu bunicul. Erau cei mai buni prieteni. Oare conflictul lor a mers prea departe?
    30.45 LEI
    Epuizat din stoc

    Povestea foarte amuzantă a unui băiat care pornește un război atunci când e obligat să-și împartă camera cu bunicul lui. Peter e încântat că bunicul va veni să locuiască împreună cu familia lui. Asta până când bunicul se instalează direct în camera lui Peter, obligându-l să se mute la etaj.

    Peter îl iubește pe bunicul lui, dar își vrea camera înapoi. Și nu are altă soluție decât să-i declare război! Cu ajutorul prietenilor săi, Peter născocește tot felul de planuri malefice pentru a-l face pe bunicul lui să capituleze. Dar acesta e mai puternic decât pare. În loc să se dea bătut, bunicul e hotărât să câștige.

    „Peter își spune povestea cu sinceritate și umor. Iar în final, băiatul primește o lecție importantă despre cauzele și efectele unui război pe care l-a pornit și despre demnitatea umană." School Library Journal



    „Farmecul poveștii vine din faptul că e spusă la persoana întâi și ceea ce impresionează este efortul lui Peter de a se lupta cu două emoții la fel de puternice." The Horn Book Magazine


    „Sfatul meu de viață pentru cititori: dați mereu tot ce-aveți mai bun în voi, bucurați-vă de viață și arătați înțelegere celor din jur." Robert Kimmel Smith

  • Ultimii ursi polari
    19.95 LEI
    Epuizat din stoc

    Un roman scris de câștigătorul Medaliei de Aur Smarties.

    Bunicul pleacă într-o expediţie la Polul Nord, în căutarea ultimilor urși polari, și cu el merge Roo, un câine cu personalitate și opinii ferme.
    Îndrăzneţii exploratori se îmbarcă pe un vapor trainic, Inscufundabilul, și pornesc într-o aventură de neuitat.
    Originală, emoţionantă și foarte amuzantă, povestea lor este spusă prin intermediul unui șir de scrisori neobișnuite.

    Printre titlurile semnate de Harry Horse se numără The Last Gold Diggers, cu care a câștigat Medalia de Aur Smarties. Bine-cunoscut caricaturist, a semnat desene cu caracter politic pentru revistele New YorkerGuardian și Sunday Herald.

  • Ultimii naufragiati
    19.95 LEI
    Epuizat din stoc

    O relatare a aventurilor unui cățel pe mare 

    Un roman scris de câștigătorul Medaliei de Aur Smarties.


    Dezastru! Inscufundabilul se scufundă.

    Bunicul și Roo — un câine cu personalitate și opinii ferme — au plecat în călătorie pe o navă de pescuit pentru a-l captura pe Regele Cod. Până la urmă naufragiază pe o insulă pustie. Cum vor supraviețui — și ale cui sunt urmele pe care le găsesc ei pe plajă?
    Scrisorile bunicului spun povestea aventurii lor extraordinare și amuzante.

    Printre titlurile semnate de Harry Horse se numără The Last Gold Diggers, cu care a câștigat Medalia de Aur Smarties. Bine-cunoscut caricaturist, a semnat desene cu caracter politic pentru revistele New YorkerGuardian și Sunday Herald.

  • Iubire amara
    30.45 LEI
    Epuizat din stoc

    În Iubire amară vocea Elenei Ferrante are o forță nemaiîntâlnită. The New York Times

    Plasat în Napoli, romanul de debut al Elenei Ferrante spune o poveste despre mame şi fiice şi despre mănunchiul complicat de minciuni, emoții şi amintiri care le leagă.
    În urma morții premature şi misterioase a mamei sale, Delia porneşte într-o călătorie inițiatică pe străzile întortocheate şi sufocante din Napoli, oraşul ei natal, cu dorința de a afla adevărul despre familia sa. Câteva telefoane stranii o conduc către descoperiri tulburătoare şi neaşteptate despre ultimele zile ale mamei sale.


    Iubire amară este o explorare inedită a obsesiilor şi preocupărilor care ne frământă pe mulți dintre noi şi ale căror răspunsuri milioane de cititori din întreaga lume le regăsesc în cărțile extraordinare ale Elenei Ferrante.

    Un roman extrem de îndrăzneț, migălos construit. The New Yorker

    Un tur de forță. Iubire amară face o analiză necruțătoare a psihicului feminin aflat sub asediu şi confirmă reputația Elenei Ferrante drept una dintre cele mai bune romanciere italiene contemporane. Seattle Times

    Într-o poveste alertă şi plină de suspans, Delia examinează relația cu mama ei, scoțând la iveală amintiri şi secrete îngropate adânc în copilărie şi împăcându-se cu un trecut impregnat de gelozie şi violență… Iubire amară este un roman autentic şi zguduitor. Library Journal

    Încă de la apariția romanului Prietena mea genială, care deschide Tetralogia Napolitană, faima Elenei Ferrante a crescut enorm, transformându-se în aşa-numita „Febră Ferrante“.
    Este considerată una dintre autoarele contemporane cele mai convingătoare, o stilistă desăvârşită, cu o intuiție artistică ieşită din comun, care a câştigat admirația mai multor scriitori celebri – Jhumpa Lahiri, Elizabeth Strout, Claire Messud – şi a unor critici importanți: James Wood, John Freeman, Eugenia Williamson etc.
    Dar, fără îndoială, primirea cea mai călduroasă a avut-o din partea cititorilor, care au descoperit o autoare ce vorbeşte într-un stil plin de frumusețe şi forță despre sentimentul de apartenență la un loc, despre relațiile umane, dragoste, familie şi prietenie.


    Iubire amară este romanul de debut al Elenei Ferrante, ecranizat de Mario Martone în 1995 şi distins cu numeroase premii ale industriei cinematografice.


    La Editura Pandora M au apărut toate volumele Tetralogiei NapolitanePrietena mea genialăPovestea noului numeCei care pleacă şi cei ce rămân şi Povestea fetiței pierdute, romanul Fiica ascunsă, precum şi cartea pentru copii Noaptea pe plajă.
    Povestea fetiței pierdute a fost nominalizată la Man Booker Prize (2016) şi a primit Medalia de Aur pentru ficțiune în cadrul Independent Publisher Book Awards (2016).


    O miniserie pe baza primului roman al Tetralogiei NapolitanePrietena mea genială, este în curs de producție la HBO.

  • Lucinda Belinda Melinda McCool
    19.95 LEI
    Epuizat din stoc

    Lucinda Belinda Melinda McCool era, fără îndoială, cea mai frumoasă fată din întreaga școală.
    Dar Lucinda e pe cale să descopere că felul în care arăţi nu e totul…

    Legendarul duo Jeanne Willis și Tony Ross ne oferă o poveste care-i va ajuta pe cei obsedaţi de propria imagine.

    „Echipa de vis autor-ilustrator." The Times

  • Sapte zile in lumea artei
    40.95 LEI
    Epuizat din stoc

    Una dintre cele mai bune cărţi despre lumea artei. The New York Times


    Un portret memorabil al unei lumi aparte. Vogue


    Piaţa de artă a explodat. Numărul de vizitatori ai muzeelor este în creştere. Tot mai mulţi oameni se proclamă artişti.


    Arta contemporană a devenit o distracţie de masă, un bun de lux, un punct din fişa postului pentru unii sau un soi de religie alternativă, pentru alţii.


    Într-o serie de naraţiuni descrise într-o cadenţă excelentă, Sarah Thornton investighează dramatismul unei licitaţii la Christie’s, procesul de creaţie din atelierele lui Takashi Murakami, elita colecţionarilor de la Târgul de Artă de la Basel, excentricităţile revistei Artforum, competiţia din


    spatele unui important premiu artistic, viaţa în cadrul unui faimos seminar la o şcoală de artă şi minunăţiile Bienalei de la Veneţia.


    Prezentând într-un stil savuros instituţiile care au puterea de a modela istoria artei şi având la bază sute de interviuri cu actori importanţi ai domeniului, studiul etnografic al lui Thornton ne va schimba radical felul în care privim cultura contemporană.


     


    Sarah Thornton este scriitoare şi sociolog al culturii. Fost corespondent principal pentru artă contemporană al revistei The Economist, Thornton a colaborat cu multe alte publicaţii, printre care ArtforumThe Guardian şi The New Yorker, şi a contribuit la emisiuni BBC, NPR şi ZDF.


    A susţinut conferinţe şi a participat la seminarii organizate de muzee, universităţi şi festivaluri literare din toată lumea.


    După un an de cercetare în cadrul unei agenţii internaţionale de publicitate, Thornton s-a întors la prima sa dragoste — arta — şi a început documentarea cărţii care avea să devină Şapte zile în lumea artei. Numită de The New York Times una dintre cele mai bune cărţi despre lumea artei, lucrarea sa este un succes internaţional, fiind tradusă în 20 de limbi.

  • Foca domnului Cleghorn
    30.45 LEI
    Epuizat din stoc

    O noua poveste minunata care-i va incanta atat pe cititorii tineri, cat si pe cei mai in varsta, imaginata de mult indragita scriitoare si ilustratoare Judith Kerr.

    Ce-ai face daca ai gasi un pui de foca abandonat pe o stanca in mijlocul marii? Desigur, l-ai aduce cu tine acasa.
    Cel putin asta i-a venit in minte domnului Albert Cleghorn, poate pentru ca nu s-a gandit la toate complicatiile pe care le presupune aceasta decizie…
    Iata povestea domnului Cleghorn si a lui Charlie, puiul de foca, hotarati sa gaseasca un camin pentru Charlie si, de ce nu, fericirea pentru fiecare dintre ei.

    Uneori amuzanta, alteori trista, Foca domnului Cleghorn va deveni cu siguranta o poveste clasica semnata de inimitabila Judith Kerr.

  • Brotacul si iarna
    19.95 LEI
    Epuizat din stoc

    Brotacul invata sa se bucure de iarna, in aceasta noua carticica fermecatoare din seria Brotacul!

    Brotacul e luat prin surprindere de venirea iernii. Nu intelege de ce totul e acoperit de zapada si de ce aluneca pe iazul inghetat.

    Ii e prea frig ca sa ia parte la distractia Ratei, care patineaza, sau la bucuria Iepurelui, care arunca bulgari de nea. Animalele se unesc ca sa-l faca pe Brotac sa iubeasca iarna si mai tarziu se bucura alaturi de acesta, cand vine primavara.

    Orice copil ar trebui sa aiba sansa de a-l intalni pe Brotac. SCHOOL LIBRARIAN

  • Calatoria lui Jamal
    19.95 LEI
    Epuizat din stoc

    O poveste moderna despre prietenie si aventura de la dublul castigator al Premiului Greenaway, scriitorul si ilustratorul Michael Foreman.

    Jamal este un pui de camila, asa ca e nevoit sa tot mearga la nesfarsit prin desert. Intr-o buna zi se pierde de prietenul lui, un baietel, dar un uliu reuseste sa-i reuneasca. Asadar, cei doi pornesc sa descopere orasul, cu privelistile si sunetele lui fascinante.

  • Pinguinul Fulg de Nea
    19.95 LEI
    Epuizat din stoc

     In Antarctica inghetata, un pinguin curios se hotaraste sa exploreze intinderea de apa, gheata si zapada. In calatoria sa intalneste doua balene albastre, o familie de lei-de-mare si un grup intreg de pesti rapitori. Curand insa incepe sa-i fie dor de propria familie si isi da seama ca uneori, sa te intorci acasa e cea mai grozava aventura din lume.


        Povestita in versuri cu o muzica aparte, aceasta carticica savuroasa, semnata de celebrul autor Tony Mitton si ilustrata de Alison Brown, este perfecta sa o citesti impreuna cu copilasul tau seara, inainte de culcare, in timp ce-l tii in brate.

     

        „Rime minunate… Te delectezi citindu-i-o cu voce tare copilasului tau." – Telegraph

     

  • Ultima zi a domnisoarei Bixby
    36.75 LEI
    Epuizat din stoc

     Trei copii. O profesoara. O zi pe care n-o vor uita niciodata.


    Toata lumea stie ca exista tipuri diferite de profesori. Profesorii buni. Cei care nu-s chiar asa grozavi. Cei plictisitori, cei rai, cei care se straduiesc prea mult. Cei pe care n-o sa ti-i mai amintesti niciodata si cei pe care vrei sa-i uiti.

     

    Dar domnisoara Bixby nu face parte din niciuna din aceste categorii. E genul de profesoara care te face sa crezi ca neplacerea aceea numita scoala chiar merita sa-ti bati capul cu ea. E genul care face ideea de a deveni om mare mai putin inspaimantatoare. Este cea pe care nu vrei s-o dezamagesti niciodata. Domnisoara Bixby este unica.

     

    Topher, Brand si Steve stiu asta mai bine ca oricine. Asa ca atunci cand domnisoara Bixby anunta pe neasteptate ca este foarte bolnava si ca nu va fi in stare sa termine alaturi de ei anul scolar, cei trei baieti pun la cale un plan.

    Un roman amuzant, inteligent si foarte emotionant. - Booklist

     

    Anderson trece cu maiestrie de la realism la exagerari comice intr-o poveste plina de emotie, al carei singur miracol este insasi neinsemnata natura umana. - Publishers Weekly

     

    Domnisoara Bixby se inscrie in galeria celor mai indragiti profesori din cartile pentru copii. - New York Times Book Review

     

    Trista si amuzanta in aceeasi masura. - Kirkus Reviews

     

    O experienta complexa, nespus de emotionanta, care te va face sa razi si sa plangi. - School Library Journal

     

    John David Anderson este un indragit autor american de carti pentru copii. Printre cartile sale se numara Sidekicked, Minion, Standard Hero Behavior si The Dungeoneers.

    Locuieste impreuna cu sotia sa rabdatoare si cei doi gemeni minunati ai lor in Indianapolis, Indiana, chiar langa un parc national si un Walmart. Nu poarta cravata, dar poarta sandale iarna.

    Ii place la nebunie sa mearga cu bicicleta, sa citeasca, sa manance ciocolata, sa-si petreaca timpul cu familia, sa cante la pian, sa manance ciocolata, sa se uite la filme, sa colectioneze Lego, sa joace jocuri video si, evident, sa manance ciocolata. 
  • Oul Micului Bufnita
    19.95 LEI
    Epuizat din stoc

     Mama Micului Bufnita tocmai a facut un ou splendid. 


    Dar Micul Bufnita ii spune ca ea nu mai are nevoie de inca un pui de bufnita – il are deja pe el. Poate ca, in schimb, in ou se ascunde un pui de pinguin… sau de crocodil… sau de dragon?

     

    Totusi, niciuna dintre aceste variante nu pare prea buna. Oare nu cumva cel mai bine ar fi ca in ou sa fie un pui de bufnita?

    Povestitorul de geniu Debi Gliori face o echipa minunata cu talentata ilustratoare 

     

    Alison Brown pentru a crea o poveste tandra, induiosatoare despre venirea pe lume a unui fratior sau a unei surioare.

    Perfecta pentru micile fiinte de pretutindeni!
  • Ursuletul Alb ca Neaua
    19.95 LEI
    Epuizat din stoc

    In toiul inghetat al iernii, un ursulet rataceste prin zapada. Vantul sufla tare in timp ce el isi cauta o casa.


    Dar unde sa se duca? Toate ascunzisurile calde sunt ocupate si nu mai exista loc pentru un ursulet, oricat ar fi de mic... Dintr-odata, vede o luminita in departare. E o casuta!

    Ursuletul deschide incet usa si simte cum il invaluie caldura. Langa fereastra sta o fetita si, cumva, Ursuletul stie in sufletul lui ca a ajuns acasa.

    Perfecta pentru cei care au indragit povestioarele Te voi iubi mereu si N-o sa te las sa pleci vreodata.

     

  • Fiica ascunsa
    30.45 LEI
    Epuizat din stoc
        O meditatie profunda si emotionanta asupra conditiei de femeie si mama. Leda, o profesoara de literatura engleza, divortata de multa vreme, ramane pentru prima oara singura dupa ce fetele sale, de-acum mari, pleaca in Canada, sa locuiasca impreuna cu tatal lor. Convinsa ca va fi coplesita de singuratate si de un sentiment de inutilitate, Leda gaseste in schimb o libertate la care nu indraznise sa se gandeasca. Aceasta libertate insa, se transforma intr-o necrutatoare introspectie provocata de intalnirea cu o familie galagioasa intr-un satuc din sudul Italiei, unde Leda pleaca intr-o mica vacanta. Astfel, povestea unei femei care se redescopera pe sine devine povestea unei confruntari nemiloase cu trecutul.

     

        Inca de la aparitia romanului Prietena mea geniala, care deschide Tetralogia Napolitana, faima Elenei Ferrante a crescut enorm, transformandu-se in asa-numita „Febra Ferrante". Este considerata una dintre autoarele contemporane cele mai convingatoare, o stilista desavarsita, cu o intuitie artistica iesita din comun, care a castigat admiratia mai multor scriitori celebri – Jhumpa Lahiri, Elizabeth Strout, Claire Messud – si a unor critici importanti: James Wood, John Freeman, Eugenia Williamson etc. Dar fara indoiala, primirea cea mai calduroasa a avut-o din partea cititorilor, care au descoperit o autoare care vorbeste intr-un stil plin de frumusete si forta despre sentimentul de apartenenta la un loc, despre relatiile umane, dragoste, familie si prietenie.

     

        "Senzational este ca, pe masura ce urmareste cu empatie extremele personajelor sale, stilul lui Ferrante razbate dincolo de orice limita, nerabdator parca sa duca fiecare gand pana la concluzia sa cea mai radicala si, inapoi, pana la punctul cel mai radical in care a prins contur. Lucrul acesta este evident in curajul cu care naratoarele femei vorbesc despre copii si maternitate." - James Wood, The New Yorker
        "Cand citesti un roman al Elenei Ferrante te simti ca si cum Kafka ar fi scris un roman in care Gregor Samsa nu se transforma intr-un gandac, ci devine constient fara incetare de identitatea sa de insecta, descoperind metafore ale acestei identitati peste tot in jurul lui." - The Guardian
        "Desi in romanele Elenei Ferrante spatiul si timpul sunt bine precizate, referintele externe sunt atenuate, lasand locul miscarile subtile, intime, din subterana ale gandurilor si emotiilor." - Harper’s Magazine
        "Cred ca un cititor adevarat nu cauta chipul fragil al autorului in carne si oase, ci mai degraba fizionomia bruta pe care o contine fiecare cuvant." - Elena Ferrante
  • Pom Pom e super
    26.25 LEI
    Epuizat din stoc

       Pom Pom - un personaj amuzant si...altfel, creat de tanara si talentata ilustratoare si autoare Sophy Henn.


        Intr-o dimineata, Pom Pom sare vesel din pat. Prietenii lui urmeaza sa vina in vizita sa se joace impreuna, iar el abia asteapta! Cand acestia sosesc imbracati in costume de supereroi, Pom Pom se gandeste ca si lui i-ar placea sa fie un supererou ... Dar la ce este el SUPER?
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura