Noutăți

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 48

Cumpără acum de la
  • Doamna Pylinska și secretul lui Chopin (mp3)
    22.01 LEI

    ERIC-EMMANUEL SCHMITT s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă cursurile prestigioasei École Normale Supérieure cu o diplomă în filozofie. Trei ani mai târziu obține titlul de doctor în filozofie. Debutează în 1991 cu o piesă de teatru, Noaptea de la Valognes. Îi urmează Vizitatorul, care îi aduce consacrarea și pentru care este distins cu trei premii Molière, Variațiuni enigmatice, Libertinul etc. În 1994 îi apare primul roman, Secta Egoiștilor, dar scrie în continuare piese de teatru care fac săli pline în Franța și în străinătate. În 2001 este recompensat de Academia Franceză cu Grand Prix du Théâtre pentru întreaga activitate. De același succes răsunător se bucură și romanele sale Evanghelia după Pilat (2000), Adolf H. Două vieți (2001), Pe când eram o operă de artă (2002), precum și eseul Viața mea cu Mozart (2005). Volumele care alcătuiesc „Ciclul invizibilului“ – Milarepa (1997), Domnul Ibrahim și florile din Coran (2001), Oscar și Tanti Roz (2002), Copilul lui Noe (2004), Luptătorul de sumo care nu se putea îngrășa(2009), Cei zece copii pe care doamna Ming nu i-a avut niciodată (2012), Doamna Pylinska și secretul lui Chopin (2018) și Félix și izvorul invizibil (2019) – s-au aflat luni întregi pe listele de bestselleruri din numeroase țări. Eric-Emmanuel Schmitt este autorul a cinci volume de povestiri, Cea mai frumoasă carte din lume și alte povestiri (2006), Visătoarea din Ostende (2007), Concert în memoria unui înger (2010), distins cu Premiul Goncourt pentru nuvelă, Cei doi domni din Bruxelles (2012) și Răzbunarea iertării (2017). În 2008 publică romanul Ulysse from Bagdad, în 2011, Femeia în fața oglinzii, în 2013, Papagalii din Piața Arezzo, în 2014, dipticul Elixirul dragostei și Otrava iubirii, în 2015, Noaptea de foc, iar în 2016, Omul care vedea dincolo de chipuri. În 2019 îi apare Jurnalul unei iubiri pierdute, distins în 2020 cu Premiul Jules Renard. Lui Eric-Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste 20 de premii și distincții literare. Cărțile lui sunt traduse în peste 40 de limbi.

  • Impudoare. Despre „eu“ va fi vorba (mp3)
    34.01 LEI

    GABRIEL LIICEANU este unul dintre cei mai importanţi autori de „literatură personală“ din România de azi. În ultimul sfert de veac, cărţile sale au constituit repere pentru diferitele variante ale acestui tip de discurs.

    Jurnalul de la Păltiniş (1983), ale cărui teme centrale sunt raportul maestru–discipol şi importanţa culturii într-o epocă totalitară, a fost un adevărat bestseller al anilor '80: producea cozi la librării, se vindea „pe sub mână“, se împrumuta numai prietenilor de încredere. Din scrisorile generate de comentariile la acest jurnal (între timp tradus în mai multe limbi) s-a născut un al doilea volum de succes, Epistolar (1987), care reuneşte voci intelectuale de mare forţă. Urmează, în altă formulă, dar, în fond, tot în notă confesivă, Declaraţie de iubire (2001), exerciţii de admiraţie şi de ataşament intelectual, etic şi, nu în ultimul rând, uman faţă de personalităţi importante ale culturii noastre. Uşa interzisă (2002) este una dintre cărţile favorite ale publicului din ultimii ani şi o revenire la notaţia diaristică. Cu Scrisori către fiul meu (2008), Gabriel Liiceanu se lasă din nou atras de simplitatea şi directeţea genului epistolar. Întâlnire cu un necunoscut (2010) reia firul confesiv al unor însemnări care, deşi par legate de o zi sau alta, au crescut, de fapt, dintr-o viaţă întreagă.

    În paralel cu volumele în care autorul construieşte ceea ce francezii numesc l’écriture du moi, scrierea egotistă, Gabriel Liiceanu a publicat în ultimii ani o serie de cărţi eseistice, filozofice şi de implicare în „viaţa cetăţii“: Despre minciună (2006), Despre ură (2007) şi Despre seducţie (2007), Estul naivităţilor noastre (2012), Dragul meu turnător (2013), Fie-vă milă de noi! şi alte texte civile (2014), Nebunia de a gândi cu mintea ta (2016), România, o iubire din care se poate muri (2017), Continentele insomniei, (2017), Aşteptând o altă omenire (2018), Caiet de ricoşat gânduri sau Despre misterioasa circulaţie a ideilor de‑a lungul timpului (2019), Ludice. Exerciții de umor criptic (2019), Isus al meu (2020), Despre destin. Un dialog (teoretic şi confesiv) despre cea mai dificilă temă a muritorilor (dialog cu Andrei Pleşu), 2020.

  • Luminile si umbrele sufletului (mp3)
    42.00 LEI

    PETRU CREŢIA (1927-1997), important filolog, elenist, editor, traducător, eseist. În perioada 1952-1971 a urmat o carieră universitară, fiind asistent, apoi lector la Secţia de limbi clasice a Facultăţii de Litere din Bucureşti. În anii 1971-1975 a fost cercetător la Institutul de Filozofie. Din 1975 a îngrijit, alături de Dimitrie Vatamaniuc şi un grup de cercetători de la Muzeul Literaturii Române, sub egida Academiei Române, ediţia critică a operei lui Mihai Eminescu. Din 1971 a coordonat împreună cu Constantin Noica la Editura Ştiinţifică ediţia Platon, Opere. După 1989 a condus revista de istorie literară Manuscriptum.

    Scrieri originale (prima ediţie): Norii (Cartea Românească, 1979); Epos şi logos (Univers, 1981); Poezia (1983); Pasărea Phoenix (Cartea Românească, 1986); Oglinzile (Humanitas, 1993); Luminile şi umbrele sufletului (Univers Enciclopedic, 1995); Catedrala de lumini. Homer, Dante, Shakespeare (Humanitas, 1997); În adâncile fântâni ale mării (Albatros, 1997). Traduceri (multe însoţite de aparat critic): Cinci cărţi din Biblie / Iov, Iona, Ecleziastul, Ruth, Cântarea cântărilor; Platon, Phaidon, Banchetul şi în colaborare Hippias Minor, Ion, Euthyphron, Menon; Dante, De vulgari eloquentia, Epistolae, Eclogae; M. Bontempelli, Oameni în timp; E. Cecchi, Peştii roşii; Longos, Daphnis şi Chloe; A. Tilgher, Viaţa şi nemurirea în viziunea greacă; Marguerite Yourcenar, Povestiri orientale, Alexis, Creierul negru al lui Piranesi; Imre Toth, Palimpsest; G. Dumézil, Zeii suverani ai indoeuropenilor; Emil Cioran, Antologia portretului; G. Duby, Cavalerul, femeia şi preotul; F. Bluche, De la Cezar la Churchill; Virginia Woolf, Doamna Dalloway, Valurile, Eseuri; T.S. Eliot, Eseuri; Frances A. Yates, Iluminismul rozicrucian; Graham Swift, Ultima comandă.

  • Luminile si umbrele sufletului (audiobook)
    70.00 LEI

    PETRU CREŢIA (1927-1997), important filolog, elenist, editor, traducător, eseist. În perioada 1952-1971 a urmat o carieră universitară, fiind asistent, apoi lector la Secţia de limbi clasice a Facultăţii de Litere din Bucureşti. În anii 1971-1975 a fost cercetător la Institutul de Filozofie. Din 1975 a îngrijit, alături de Dimitrie Vatamaniuc şi un grup de cercetători de la Muzeul Literaturii Române, sub egida Academiei Române, ediţia critică a operei lui Mihai Eminescu. Din 1971 a coordonat împreună cu Constantin Noica la Editura Ştiinţifică ediţia Platon, Opere. După 1989 a condus revista de istorie literară Manuscriptum.

    Scrieri originale (prima ediţie): Norii (Cartea Românească, 1979); Epos şi logos (Univers, 1981); Poezia (1983); Pasărea Phoenix (Cartea Românească, 1986); Oglinzile (Humanitas, 1993); Luminile şi umbrele sufletului (Univers Enciclopedic, 1995); Catedrala de lumini. Homer, Dante, Shakespeare (Humanitas, 1997); În adâncile fântâni ale mării (Albatros, 1997). Traduceri (multe însoţite de aparat critic): Cinci cărţi din Biblie / Iov, Iona, Ecleziastul, Ruth, Cântarea cântărilor; Platon, Phaidon, Banchetul şi în colaborare Hippias Minor, Ion, Euthyphron, Menon; Dante, De vulgari eloquentia, Epistolae, Eclogae; M. Bontempelli, Oameni în timp; E. Cecchi, Peştii roşii; Longos, Daphnis şi Chloe; A. Tilgher, Viaţa şi nemurirea în viziunea greacă; Marguerite Yourcenar, Povestiri orientale, Alexis, Creierul negru al lui Piranesi; Imre Toth, Palimpsest; G. Dumézil, Zeii suverani ai indoeuropenilor; Emil Cioran, Antologia portretului; G. Duby, Cavalerul, femeia şi preotul; F. Bluche, De la Cezar la Churchill; Virginia Woolf, Doamna DallowayValurileEseuri; T.S. Eliot, Eseuri; Frances A. Yates, Iluminismul rozicrucian; Graham Swift, Ultima comandă.

  • Caiet de ricoșat gânduri sau despre misterioasa circulație a ideilor de-a lungul timpului (mp3 download)
    32.01 LEI

    „Scriind paginile acestui jurnal de idei, nu m-am putut desprinde de imaginea «spiritului universal» ca activitate a unui uriaș creier al omenirii traversat fără încetare de ideile celor care, de-a lungul câtorva mii de ani, au gândit în beneficiul speciei noastre. Ramificațiile ideilor exprimate de fiecare dată altfel, adăpostite de acest mega-creier, reprezintă cultura lumii.
    Urmărirea acestor zig zaguri și ricoșeuri mintale, fie că e vorba de recunoștință și ingratitudine, de nevoia de a te compara, de uitare, de prostie, de calomnie, de remușcare, de invidie, ură și crimă, de ticăloșie, de cruzime, de iubirea care nu așteaptă nimic, mă rog, de toate temele pe care omenirea le macină la nesfârșit de două-trei milenii în filozofie și literatură, mi-a produs mari satisfacții, m-a făcut să mă simt bine citind și notând deopotrivă, m-a făcut să nu mă plictisesc niciodată.
    Am ajuns în final să sper că paginile mele i-ar putea convinge și pe alții că splendoarea este la îndemână: nu trebuie decât să deschizi un volum de pe un raft și să te lași purtat de ceea ce am numit undeva «dans cu o carte». Cei ce au lăsat în scris aceste idei au devenit, fără să știe, prietenii mei, toți prietenii mei.“ – Gabriel Liiceanu

  • Jurnal de razboi 1916–1918 (audiobook)
    60.00 LEI



    „14/27 august 1916: ziua intrării României în Primul Război Mondial. Este şi ziua când regina Maria începe să-şi ţină jurnalul, pe deplin conştientă că trăieşte un moment de maximă semnificaţie, atât pentru ţară, cât şi pentru propriul său destin.

    Titlul Jurnal de război ne aparţine şi necesită, poate, o precizare. Uniforma albă de infirmieră în care a apărut în toţi aceşti ani ar putea lăsa impresia unui efort, desigur demn de elogii, dar de ordin aproape exclusiv «sanitar» şi umanitar. În fapt, regina intervine în toate resorturile războiului. Chiar dacă nu avea nici o calitate oficială în dirijarea treburilor publice (nu era regină domnitoare, ci doar soţie de rege), a jucat un rol deloc neglijabil în orientarea generală a României în preajma şi în timpul războiului. Într-un anume sens, a fost războiul ei. – Lucian Boia

  • Socul intoarcerii in tara (audiobook)
    45.00 LEI
    „Trebuie, mai întâi, să vă spun că vă citesc acum un capitol din cartea mea care se numeşte Amintiri din pribegie. [...] Capitolul pe care vi-l citesc este ultimul din această carte şi, de fapt, este dincolo de pribegie, fiindcă e vorba de şocul întoarcerii mele în ţară, după o absenţă de patruzeci şi cinci de ani.''
  • Pachet 5 CD-uri Marius Manole (audiobook)
    79.00 LEI

    Povestirea Intimitate de Hanif Kureishi și nuvela Pușca de vânătoare de Yasushi Inoue în lectura lui Marius Manole.


    Setul conține 5 cd-uri; durata totală a audiției este de 4 ore și 49 de minute.


    Intimitate de Hanif Kureishi, 3 cd-uri / Timp total: 01:39:05


    Considerată cea mai bună carte de până acum a lui Hanif Kureishi, Intimitateconstituie un studiu de o sinceritate crudă al temerilor și dorințelor care îl pot determina pe un bărbat să-i părăsească pe cei pe care îi iubește.


     


    Pușca de vânătoare de Yasushi Inoue, 2 cd-uri / Timp total: 01:39:05


    Recunoscându-se în personajul unui poem, solitarul Josuke vrea să-i explice autorului motivele însingurării sale. Nu are nevoie să spună nimic. Trei scrisori îi vor recompune destinul în ochii celorlalţi, aşa cum i l-au descris atunci când le-a citit şi el. Sunt scrisorile a trei femei - Midori (soţia lui Josuke), Saiko (amanta lui, care s-a sinucis) şi Shoko (fiica acesteia din urmă).
    Trei voci care vorbesc despre aceleaşi întâmplări, însă fiecare altfel, iar în aceste infime derapaje se întrevăd adevărul unei vieţi, povestea unei iubiri, raţiunea unei infidelităţi, răzbunarea unui orgoliu rănit. O revelaţie amară pentru bărbatul care crede că-şi stăpâneşte şi înţelege destinul, scrisorile în care femeile din viaţa lui îşi dau jos măştile sunt mărturia misterului indescifrabil al fiecărui suflet.

  • Pachet 6 CD-uri Mircea Cartarescu (audiobook)
    79.00 LEI

    Audiobookurile Levantul și Ruletistul, în ediții integrale.


    Setul conține 6 CD-uri, cu o durată totală a audiției de 6 ore și 31 de minute.


    Levantul de Mircea Cărtărescu, 5 cd-uri / Timp total: 05:36:06


    „Dacă Bolintineanu ar fi avut acces la lumea de curăţii geometrice cărora li se închina Ion Barbu? Dacă pe Eminescu l-ar fi mişcat zbuciumul din sufletul unui Manoil? Dacă lui Arghezi i-ar fi venit gustul să rescrie el Ţiganiada? Dacă ar fi presimţit paşoptiştii noştri că se va ivi pe meleagurile române un tiran fără pereche şi porneau să-l ia în tărbacă, aşa cum ştiau ei, cu cântecele comice şi monoloage autodemascatoare? Dacă ar învia epopeea?


    Toate acestea par doar ipoteze fanteziste pentru spiritul modern, convins că după revoluţiile poetice, a căror iniţiativă a avut-o, nu se mai poate scrie ca înainte. Osteneală degeaba, Philosophie des als ob.
    Numai că în artă fantezia va avea mereu ultimul cuvânt. Iar Vaihinger rămâne oricând la modă. Ne-o dovedeşte Mircea Cărtărescu, compunând Levantul, formidabilă reactivare de forţe latente ale poeziei româneşti din cele mai vechi timpuri pânã azi, adevărat manifest literar postmodern, în care vedem pe viu cum o întreagă experienţă lirică e reluată cu uimitoare inventivitate şi lucrează ca să dea un asemenea produs încântător. Sunt aici jocuri de oglinzi fascinante, mari aripi ale imaginaţiei bătând nebuneşte spre absolut, humor şi înfiorări spirituale profunde, altoiuri fecunde şi inovaţii temerare, candoare şi savanterie. Ba poate chiar atâta farmec încât să împace cu poezia şi pe cei care au renunţat să o mai citească." (Ovid S. CROHMÃLNICEANU)


    Ruletistul de Mircea Cărtărescu, 1 cd / Timp total: 00:55:57


    „Nu puteam crede că poate fi adevărat ceea ce urma să se producă. Pentru că Ruletistul anunţase cu câteva săptămâni înainte că la următoarea ruletă va încărca revolverul cu toate cele şase gloanţe! Între progresia de la un car­­tuş la cinci, oricât de neverosimilă ar fi fost şi aceea, şi ne­­bunia de acum era prăpastia de la o singură şansă la nici una. Stropul de omenesc pe care Ruletistul îl mai păs­trase în ten­ta­tiva sa se evapora acum sub milionul de sori al cer­titudi­nii. Verificarea cartuşelor şi a revolverului a durat ore în şir. Când s-au întors la el, Ruletistul, suit pe lada sa, le zornăi o clipă în pumn ca pe nişte zaruri şi apoi le intro­duse, câte unul, în cele şase locaşuri ale butoiaşului."

  • Pachet 6 CD-uri Mari doamne ale teatrului romanesc (audiobook)
    89.00 LEI

    Trei audiobookuri în lectura unora dintre cele mai îndrăgite actrițe ale teatrului românesc, Irina Petrescu, Dorina Lazăr și Mariana Mihuț – Luni sau marți de Virginia Woolf, Daisy Miller de Henry James, A Cup of Tea de Katherine Mansfield, în ediții integrale.


    Setul conține 6 CD-uri, cu o durată totală a audiției de 6 ore și 47 de minute.


    Virginia Woolf, Luni sau marti, Ediție integrală / 2 cd-uri / Timp total: 02:09:01


    „Ochii celorlalți, închisorile noastre; gândurile lor, cuștile noastre“ Un roman nescris Virginia Woolf


    Henry James, Daisy Miller, Ediție integrală / 2 cd-uri / Timp total 02:29:01


    „Mă bucur că nu mi s-a încheiat cariera de actriță fără a înregistra un audiobook. E prima mea experianță, am avut emoții mari.“ Dorina Lazăr


    A cup of tea, Ediție integrală / 2 cd-uri / Timp total: 02:09:20


    Povestiri de Katherine Mansfield în traducerea Antoanetei Ralian și lectura Marianei Mihuț. Audiobookul cuprinde povestirile A cup of tea, Musca și Mariage à la mode și o postfață semnată de Antoaneta Ralian.


     

  • Pachet 5 CD-uri Razvan Vasilescu (audiobook)
    89.00 LEI

    Trei audiobookuri în lectura lui Răzvan Vasilescu: Colonia penitenciară de Franz Kafka, Tunelul de Ernesto Sabato și Povestea maiorului Pătrulescu de Gabriel Liiceanu.


    Setul conține 5 CD-uri; durata totală a audiției este de 5 ore și 19 minute.


    Colonia penitenciară de Franz Kafka. Ediție integrală / 1 cd / Timp total 01:01:36


    „Lucrurile stau altfel. Aici, în colonia penitenciară, principiul după care iau hotărârile este următorul: vina e întotdeauna mai presus de orice îndoială. Alte tribunale nu pot urma acest principiu, întrucât sunt alcătuite din mai multe capete şi mai au şi alte instanţe superioare. La noi, însă, nu e aşa.“


    Tunelul de Ernesto Sabato. Ediție integrală / 3 cd-uri / Timp total 03:22:26


    Roman tulburător şi captivant despre dragoste şi moarte, întemeiat pe o investigaţie existenţială a dramei determinate de imposibilitatea comunicării cu semenii, de solitudinea iremediabilă a individului şi mai cu seamă a artistului, de abisul halucinant dintre puritate şi nebunie, Tunelul este confesiunea pictorului Juan Pablo Castel. Din închisoare, acesta decide să relateze faptele şi să dezvăluie motivele obscure care l-au determnat s-o omoare pe María Iribarne. Sondând cu rigoare magistrală condiţia tragică a omului contemporan, izvorâtă din credinţa excesivă în raţiune, Sabato descrie modul în care un artist sensibil şi talentat ajunge treptat, sub imperiul propriilor demoni lăuntrici, de la obsesia atotstăpânitoare pentru dragostea absolută la gelozie (auto)distrugătoare, apoi la nebunie şi crimă...


    Povestea maiorului Pătrulescu de Gabriel Liiceanu. Ediție integrală / 1 cd / Timp total: 00:56:49


    „În anii 70, Pătrulescu fusese omul care, din partea Securității, răspunsese de întocmirea dosarelor de urmărire informativă, ale lui Constantin Noica și al meu. Fusese, cum se spunea în limbaj de specialitate, ofițerul nostru de caz. Mi-a fost greu să-i conving pe unii dintre cititorii mei că, deși scrise la persoana I – maiorul e cel care-și spune povestea – paginile acelea îmi aparțineau în exclusivitate, exact ca restul cărții. Așadar, deși povestea are aerul unei spovedanii târzii sau al unor pagini de memorii, ele reprezintă o ficțiune, iar eroul lor este un personaj literar.“ ( Gabriel LIICEANU)


     

  • Pachet 4 CD-uri How to (audiobook)
    75.00 LEI

    Patru audiobookuri de Octavian Pantiș în lectura autorului.


    Setul conține 4 CD-uri (3 CD-uri audio și 1 CD mp3). durata totală a audiției este de 7 ore și 33 de minute.


    Time management, Ediție integrală / 1 cd / Timp total 00:56:43


    „Peter F. Drucker spunea odată că omul care nu-și poate gestiona bine timpul nu poate gestiona bine mai nimic altceva. În vremurile de azi afirmația e parcă mai potrivită ca niciodată.Dacă timpul e important pentru tine și vrei să te bucuri din plin de el, atunci ascultă cele 7 capitole foarte practice ale acestei cărți audio. Cursul de Time Management pe care îl asculți se bazează pe experiența de peste 40 de ani în lumea întreagă a companiei de training și consultanță TMI și își propune să îți ofere idei și tehnici prin care să-ți poți atinge obiectivele profesionale cu o mai bună productivitate și să găsești timpul necesar și pentru alte preocupări importante din viața ta. “


    Practical leadership, Ediție integrală / 1 cd / Timp total 01:01:53


    „În acest audiobook găsești un set de practici care știm că funcționează, care sunt testate și care pot face diferența între o performanță rezonabilă și una foarte bună a ta sau a mea ca lideri. Susținem cursuri despre leadership în întreaga lume prin rețeaua TMI și avem feedback de la zeci de mii de oameni anual. Nu le prezentăm teorii, ci îi ajutăm să decidă mai bine ce au de făcut ca lideri. Practical Leadership propune niște abordări simple și eficace pentru modul în care lucrezi cu cei din jurul tău, în primul rând cu cei din propria ta echipă, dar și cu alți colegi sau parteneri. Un alt obiectiv este să te invităm la o reflecție pe marginea modului în care obții rezultate cu ajutorul echipei tale. Mult succes!“


    Change management, Ediție integrală / 1 cd / Timp total 01:02:24


    „Când este necesară schimbarea? Înainte ca ea să fie necesară.“


    Musai List, Ediție integrală / 1 cd MP3 / Timp total 04:34:57


    „Am scris această carte pentru a-ți oferi idei, sugestii, exemple și întrebări pe baza cărora să poți decide mai bine cum să folosești această prețioasă resursă care este timpul.“

  • Pachet 5 CD-uri Suflet rus (audiobook)
    69.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Trei audiobookuri cu texte semnate de unii dintre cei mai cunoscuți autori clasici ruși: Însemnările din subteranăale lui Dostoievski și Mantaua lui Gogol în lectura lui Răzvan Vasilescu și Cuponul fals al lui Tolstoi citit de Marius Manole.


    Setul conține 5 CD-uri; durata totală a audiției este de 5 ore și 34 de minute.


    Însemnări din subterană, de F.M. Dostoievski, Ediție integrală / 2 cd-uri / Timp total 02:08:17


    „Şi, fiindcă tot am ajuns aici, despre ce poate vorbi cu maxime satisfacţii un om cumsecade? Răspuns: despre dânsul. Ei, atunci despre mine voi vorbi şi eu.“


    Mantaua, de N.V. Gogol, Ediție integrală / 1 cd / Timp total 01:01:55


    „Se deprinse să nu mai mănânce nimic seara, avea în schimb îmbelşugată hrană spirituală gândindu-se necontenit la viitoarea manta. Şi se părea că viaţa i se umpluse deodată, parcă s-ar fi însurat şi ar fi avut lângă el o fiinţă plăcută pentru a-şi continua împreună cu dânsa calea vieţii, şi fiinţa aceasta nu era alta decât mantaua viitoare, gros vătuită cu căptuşeală tare fără de moarte. Deveni mai vioi, ca omul cu rost, hotărât în viaţă. De pe faţa lui, din faptele lui, dispărură şovăielile şi îndoiala, în ochi îi sclipea ca o flacără, în minte îi scăpărau cele mai îndrăzneţe idei: ce-ar fi să-i pun la guler o blană de dihor..."


    Cuponul fals, de Lev Tolstoi, Ediție integrală / 2 cd-uri / Timp total: 02:24:51


    Viata omului este fragila. Fiecare fapta a noastra, buna sau rea, se revarsa in lume in valuri concentrice, atingand iremediabil vietile altora. Un act necugetat - falsificarea unui cupon de catre doi scolari - atrage dupa sine o serie de evenimente dezastruoase, care se inlantuie inexorabil potrivit legii cauzei si efectului: coruptie, ruina si moarte. Exista vreo solutie in fata puterii distructive a raului? Doar intoarcerea la adevarata dragoste crestina dintre oameni, la compasiune si bunatate fata de semenii nostri.

  • Pachet 4 CD-uri Literatura americana (audiobook)
    59.00 LEI

    Trei audiobookuri in lectura lui Răzvan Vasilescu, Dorina Lazăr și George Motoi, povestiri clasice ale unor celebri autori americani: Sub pragul de sus de Glen Berger, Daisy Miller de Henry James si Prăbușirea Casei Usher de Edgar Allan Poe.


    Setul conține 4 CD-uri; durata totală a audiției este de 4 ore și 49 de minute.


    Sub pragul de sus, Glen Berger, Ediție integrală / 1 cd / Timp total: 01:13:06


    Sub pragul de sus... un cizmar i-a spus unui om cu o cruce în spinare să plece... şi de aici a pornit totul. Sub pragul de sus... sub pragul de sus... e un loc, pare-se, nevinovat... unde băieţii îşi sărută iubitele, la prima îmbobocire a iubirii.


    Daisy Miller, Henry James, Ediție integrală / 2 cd-uri / Timp total 02:29:01


    „Mă bucur că nu mi s-a încheiat cariera de actriță fără a înregistra un audiobook. E prima mea experianță, am avut emoții mari.“ Dorina Lazăr


    Prăbușirea casei Usher, Edgar Allan Poe, Ediție integrală / 1 cd / Timp total 00:57:24


    "Pentru a lectura o povestire ar trebui sa uiti putin ca esti actor, pentru ca trebuie sa fii un foarte bun cititor, nu un foarte bun actor. Trebuie sa exprimi cu o maxima fidelitate ideile autorului, sa-i fii lui foarte fidel, sa ai o lectura simpla, concentrata si teribil de descifrata, adica sa patrunzi toate sensurile, toate nuantele autorului. (...) Am fost foarte emotionat la intalnirea cu o povestire atat de formidabila, de o incarcatura tragica, fantastica." (George Motoi)

  • Pachet 8 CD-uri Andrei Plesu (audiobook)
    69.00 LEI

    Audiobookurile Minima moralia și Craii de Curtea Veche, ambele în lectura lui Andrei Pleșu, în ediții integrale.


    Setul conține 8 CD-uri cu o durată totală a audiției de 8 ore și 33 de minute.


    Minima moralia, Ediție integrală / 4 cd-uri/ Timp total: 04:03:13


    „Singura autoritate pe care conştiinţa individuală nu şi-o pune niciodată sau aproape niciodată la îndoială e autoritatea morală. Capacitatea de a distinge între bine şi rău, între viciu şi virtute, dreptate şi nedreptate pare a fi la îndemâna tuturor. În materie de etică, funcţionăm constant printr-o nedemolabilă autocomplezenţă. Trăim într-o inflaţie barocă a competenţei morale, într-o lume a cărei principală dezordine riscă să fie faptul că toţi membrii ei se simt moralmente în ordine sau că toţi resimt dezordinea proprie drept neglijabilă. L’enfer c’est les autres – părem a concede cu toţii. Prin urmare, le paradis c’est nous-mêmes.“ (Andrei PLEȘU)


    Craii de Curtea Veche, Ediție integrală / 4 cd-uri/ Timp total: 04:30:13


    „Textul lui Mateiu Caragiale e scris pentru acele momente din viaţa fiecărui om, în care trecutul e mai important decât actualitatea, voluptatea mai importantă decât adevărul, miresmele închipuite sau visate - mai importante decât realul. E o apoteoză a plăcerii, cu extazele şi abisurile ei pline de primejdii.
    Am citit acest text pentru a mă bucura, crepuscular, de farmecul irezistibil al lucrurilor care nu există." (Andrei PLEȘU)

  • Pachet 8 CD-uri Eseistica (audiobook)
    79.00 LEI

    Audiobookurile în ediție integrală Minima moralia de Andrei Pleșu și Despre limită de Gabriel Liiceanu, ambele în lectura autorilor.


    Setul conține 8 CD-uri; durata totală a audiției este de 8 ore și 36 de minute.


    Minima moralia, Editie integrala / 4 cd-uri/ Timp total: 04:03:13


    „Singura autoritate pe care conştiinţa individuală nu şi-o pune niciodată sau aproape niciodată la îndoială e autoritatea morală. Capacitatea de a distinge între bine şi rău, între viciu şi virtute, dreptate şi nedreptate pare a fi la îndemâna tuturor. În materie de etică, funcţionăm constant printr-o nedemolabilă autocomplezenţă. Trăim într-o inflaţie barocă a competenţei morale, într-o lume a cărei principală dezordine riscă să fie faptul că toţi membrii ei se simt moralmente în ordine sau că toţi resimt dezordinea proprie drept neglijabilă. L’enfer c’est les autres – părem a concede cu toţii. Prin urmare, le paradis c’est nous-mêmes.“ (Andrei PLEȘU)


    Despre limită, Ediție integrală / 4 cd-uri/ Timp total: 04:32:46


    „Nu ne temem niciodată de vag, ci doar de precis. Îmi imaginez un omuleț care îmbracă o togă și care îmi rostește sentința. Totul aici e precis: judecătorul, vina, sentința. Răspunderea mea este de asemenea precisă, dar e mică, iar consecințele nu sunt ultime. Și totuși teama mea e teribilă și fac tot ce pot pentru a nu ajunge în fața omulețului în togă. Stăm față în față cu viața noastră sau cel care ne-a făcut concesia libertății. Totul aici e vag: judecătorul, vina, sentința. Dar răspunderea aici este maximă, iar consecințele sunt strivitoare. Și totusi aici teama rămâne, la rândul ei, vagă. Ne temem mai mult de judecătorul de cartier decât de Judecătorul Suprem. Suntem gata să riscăm oricând damnarea în locul unei condamnări de câteva luni.Această carte despre limită este o apologie a vagului. Lucruri vagi, poate cele mai vagi, sunt omul, Dumnezeu, libertatea. Vagul este opusul precisului. Vagul este ceea ce rămâne după traversarea unui spațiu populat cu limite. Limita îl închide pe om mai întâi în spațiul precisului. Problema este cum să parcurgem apoi treptele precisului, pentru a ajunge la lucruri vagi.“ (Gabriel LIICEANU)

  • Pachet 3 CD-uri Grigore Lese (audiobook)
    69.00 LEI

    Audiobookurile Cum au înflorit horile în glasul meu și De unul singur.


    Setul conține 3 CD-uri; durata totală a audiției este de 2 ore și 49 de minute.


    Cum au înflorit horele în glasul meu, 1 cd / Timp total: 00:42:00


    „În ziua de astăzi, asistăm la o decadență a muzicilor rurale și urbane. Ele nu mai au forță, energie și valoare. Se desfășoară în formule stereotipe și uniformizate. Libertatea de a hori nu se lasă însă învinsă de trecerea vremii. Horitorul trebuie «să stâmpere». De aceea se spune că horea nu stă în orice trup. Nu se cuibărește oriunde. Horitul este un dar spiritual, înseamnă inspirație, măiestrie, este un prilej care îți aduce fericire și izbândă. «Doamne, mândru-i a îți hori!» Horea te împlinește, te face om întreg. Când viețuim în duhul horilor, traiul de zi cu zi este bucurie. Horind, sunt și nu sunt pe lumea asta, sunt ochiul nevăzut dintre strămoșii mei și urmașii mei.“ Grigore Leșe


    De unul singur, 2 cd-uri / Timp total: 02:07:00


    „Am avut norocul să mă nasc în Ţara Lăpuşului, acolo unde doina se cântă de când lumea, acolo unde doina se poate încă auzi când te aştepţi mai puţin, săvârşită în grumaz, cu înturnături tulburătoare şi pauze nefireşti, horită «de stâmpărare» în cel mai străvechi stil cunoscut la noi. Am avut norocul să cresc cu muzica lor, să îi ascult, iar mai târziu să pot cânta, să mă identific cu horea, să n-o abandonez niciodată atunci când oamenii râdeau auzind-o, aşa stranie, aspră şi de demult, apoi să fac din promovarea ei scopul principal al vieţii mele. Străbunica Dochia din Stoiceni horea, la fel şi mama mea, Năstasia lu Pavăl din Fânaşe." (Grigore Leşe)

  • Pachet 6 CD-uri Literatura romana clasica (audiobook)
    79.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Două antologii de povestiri semnate de doi autori clasici români, Caragiale și Creangă, în lectura lui Mitoș Micleușanu, Răzvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Irina Petrescu, Marius Manole, Mihai Constantin, Dan Rădulescu și Ion Caramitru.


    Setul conține 6 CD-uri cu o durată totală a audiției de 6 ore și 46 de minute.


    Ion Creangă, Povestiri, Ediție integrală / 3cd-uri / Timp total 03:23:23


    Creangã, fără îndoială, face parte din structura noastră «paternal-psihotică», el este ingredientul care ne bântuie nostalgic, ne cultivă umorul şi ne „întărâtă“ să fim mai buni!“ (M. Micleuşanu)


    Povestile (nerecomandate minorilor) sunt: Danila Prepeleac, Ivan Turbinca, Povestea lui Ionica cel prost, Povestea povestilor, Prostia omeneasca, Povestea lui Stan Patitul, Povestea unui om lenes.


    I.L. Caragiale, Leac de criză, Ediție integrală / 3cd-uri / Timp total 03:23:23


    Cd 1


    Amici – Lectura Răzvan Vasilescu


    Atmosferă încărcată – Lectura Dan Rădulescu


    O zi solemnă – Lectura Irina Petrescu


    Situațiunea – Lectura Ion Caramitru


    Mici economii – Lectura Dan Rădulescu


    Diplomație – Lectura Marius Manole


    Lanțul slăbiciunilor – Lectura Marius Manole


    Cd 2


    O cronică de Crăciun – Lectura Mihai Constantin


    Meteahna – Lectura Victor Rebengiuc


    Repaos dominical – Lectura Dan Rădulescu


    La Paști – Lectura Irina Petrescu


    Cam târziu – Lectura Dan Rădulescu


    Românii verzi – Lectura Marius Manole


    Cd3


    Infamie – Lectura Victor Rebengiuc


    Inițiativa – Lectura Răzvan Vasilescu


    Boborul – Lectura Ion Caramitru


    Monopol – Lectura Mihai Constantin


    Sgomot – Lectura Ion Caramitru


    Leac de criză – Lectura Victor Rebengiuc

  • Pachet 3 CD-uri Caragiale. Ion Luca & Mateiu (audiobook)
    89.00 LEI

    Trei audiobookuri: Leac de criză de Ion Luca Caragiale – o antologie de momente și schițe citite de Ion Caramitru, Mihai Constantin, Marius Manole, Irina Petrescu, Dan Rădulescu, Victor Rebengiuc, Răzvan Vasilescu – și două audiobookuri de Mateiu Caragiale: Sub pecetea tainei, în lectura lui Marcel Iureș și Craii de Curtea Veche, în lectura lui Andrei Pleșu. Setul conține 8 CD-uri; durata totală a audiției este de 9 ore și 20 de minute.


    Setul cuprinde trei audiobookuri: Leac de criza de Ion Luca Caragiale, o antologie de momente si schite citite de sapte actori romani si doua audiobookuri de Mateiu Caragiale: Sub pecetea tainei în lectura lui Marcel Iureș și Craii de Curtea Veche citit de Andrei Pleșu.


    Leac de criza de Ion Luca Caragiale. Ediție integrală / 3cd-uri / Timp total 03:23:23


    Cd 1


    Amici – Lectura Răzvan Vasilescu


    Atmosferă încărcată – Lectura Dan Rădulescu


    O zi solemnă – Lectura Irina Petrescu


    Situațiunea – Lectura Ion Caramitru


    Mici economii – Lectura Dan Rădulescu


    Diplomație – Lectura Marius Manole


    Lanțul slăbiciunilor – Lectura Marius Manole


    Cd 2


    O cronică de Crăciun – Lectura Mihai Constantin


    Meteahna – Lectura Victor Rebengiuc


    Repaos dominical – Lectura Dan Rădulescu


    La Paști – Lectura Irina Petrescu


    Cam târziu – Lectura Dan Rădulescu


    Românii verzi – Lectura Marius Manole


    Cd3


    Infamie – Lectura Victor Rebengiuc


    Inițiativa – Lectura Răzvan Vasilescu


    Boborul – Lectura Ion Caramitru


    Monopol – Lectura Mihai Constantin


    Sgomot – Lectura Ion Caramitru


    Leac de criză – Lectura Victor Rebengiuc


     


    Sub pecetea tainei, Ediție integrală / 1 cd / Timp total 01:22:44


    „Cele mai frumoase secrete nerezolvate din literatura romana se afla Sub pecetea tainei. Spre deosebire de "fratele detectiv" din romanele politiste, pentru care "un sambure de cireasa e de ajuns ca sa descurce toata treaba", politistul lui Mateiu Caragiale, Conu Rache, povesteste intamplari in care la inceput nu poate, iar la sfarsit nici nu mai vrea sa faca lumina.Un audiobook care are toate atributele mateiene: trasee bucurestene nocturne, catifelari stilistice, personaje invaluite in melancolie, belle epoque.“


    Craii de Curtea Veche, Ediție integrală / 4 cd-uri/ Timp total: 04:30:13


    „Textul lui Mateiu Caragiale e scris pentru acele momente din viaţa fiecărui om, în care trecutul e mai important decât actualitatea, voluptatea mai importantă decât adevărul, miresmele închipuite sau visate - mai importante decât realul. E o apoteoză a plăcerii, cu extazele şi abisurile ei pline de primejdii.
    Am citit acest text pentru a mă bucura, crepuscular, de farmecul irezistibil al lucrurilor care nu există." (Andrei PLEȘU)

  • Povesti de dragoste la prima vedere (audiobook)
    44.00 LEI

    Prima poveste e despre o dragoste târzie la Paris. A doua despre îngerii de lângă noi. În cea de-a treia veți simți un puternic miros de terebentină, iar în a patra, parfum de crini regali. A cincea vă aduce în auz un nume care zgârie și unul care mângâie. 


    Prima poveste are miză și pariază pe nenoroc. A doua cade din fantastic în lumea noastră cea de toate zilele. A treia are realism, râs, nerv. A patra inocență, umor, visare. A cincea, cu ironie, face poezie și economie (politică). 


    Când Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Radu Paraschivescu, Ana Blandiana și Ioana Pârvulescu sunt autorii poveștilor, nu-i exclus să faceți un coup de foudre pentru audiobook. Face parte dintre acele lucruri rare care, dacă n-ar exista, ar trebui inventate. Bucurați-vă în tihnă de vocile pe care le auziţi.



    1. Un pariu la Paris de Ioana Pârvulescu, lectura Gabriel Liiceanu

    2. Misiune imposibilă de Ana Blandiana, lectura Gabriel Liiceanu

    3. Terebentina de Adriana Bittel, lectura Mariana Mihuț

    4. Crinii din clasa întâi de liceu de Gabriel Liiceanu în lectura autorului

    5. Amor, restanță, Sironica de Radu Paraschivescu în lectura autorului

  • Pardon, scuzati, bonsoir (mp3 download)
    29.94 LEI

    „Mi se întâmplă rar. Din ce în ce mai rar. De regulă, ceea ce văd, ceea ce aud, ceea ce trăiesc mă indispune până la depresie. Şi totuşi, fără motiv aparent, fără iluzii şi fără speranţe utopice, mă trezesc, uneori, cuprins de o nerezonabilă încredere în soarta lumii.


    S-ar spune, pe scurt, că lumea stă într-o tolerabilă cumpănă. Relele ei nu prevalează semnificativ asupra părţilor ei bune. Putem încă să ne aşezăm într-un unghi convenabil faţă de hărţuiala zilnică, să o interpretăm pedagogic şi, la limită, să ne salvăm, luând, faţă de tot şi de toate, o relativizantă distanţă. Cât va mai dura însă această cumpănă? Şi ce e de făcut pentru a întreţine statica ei precară?“ (Andrei PLEȘU)

  • Micul print (mp3 download)
    25.20 LEI

    „De câte ori mă uit la cer, îl aud râzând pe Micul Prinț și știu că oaia nu a mâncat floarea." (Oana Pellea)

  • Musai List (audiobook)
    45.00 LEI

    CD audio mp3


    Lectura: Octavian Pantis


    Cum sa iti organizezi timpul in asa fel incat sa muncesti eficient, sa faci loc pentru ce-ti place si sa te bucuri de fiecare zi

  • Change Management (audiobook)
    31.50 LEI
    Epuizat din stoc
    Când este necesară schimbarea? Înainte să fie necesară.
  • Pardon, scuzati, bonsoir (audiobook)
    49.90 LEI
    Epuizat din stoc

    „Mi se întâmplă rar. Din ce în ce mai rar. De regulă, ceea ce văd, ceea ce aud, ceea ce trăiesc mă indispune până la depresie. Şi totuşi, fără motiv aparent, fără iluzii şi fără speranţe utopice, mă trezesc, uneori, cuprins de o nerezonabilă încredere în soarta lumii.


    S-ar spune, pe scurt, că lumea stă într-o tolerabilă cumpănă. Relele ei nu prevalează semnificativ asupra părţilor ei bune. Putem încă să ne aşezăm într-un unghi convenabil faţă de hărţuiala zilnică, să o interpretăm pedagogic şi, la limită, să ne salvăm, luând, faţă de tot şi de toate, o relativizantă distanţă. Cât va mai dura însă această cumpănă? Şi ce e de făcut pentru a întreţine statica ei precară?“ (Andrei PLEȘU)

  • Micul print (audiobook)
    Preț special 31.50 LEI Preț standard 42.00 LEI

    PRECOMANDĂ


    „De câte ori mă uit la cer, îl aud râzând pe Micul Prinț și știu că oaia nu a mâncat floarea." Oana Pellea

  • Time Management (audiobook)
    30.00 LEI

    „Peter F. Drucker spunea odată că omul care nu-și poate gestiona bine timpul nu poate gestiona bine mai nimic altceva. În vremurile de azi afirmația e parcă mai potrivită ca niciodată. Dacă timpul e important pentru tine și vrei să te bucuri din plin de el, atunci ascultă cele 7 capitole foarte practice ale acestei cărți audio.


    Cursul de Time Management pe care-l asculți se bazează pe experiența de peste 40 de ani în lumea întreagă a companiei de training și consultanță TMI și își propune să îți ofere idei și tehnici prin care să-ți poți atinge obiectivele profesionale cu o mai bună productivitate și să găsești timpul necesar și pentru alte preocupări importante din viața ta.“ Octavian Pantiș
  • Mihai Eminescu - Poezii
    39.00 LEI

    „Ne mandrim in asemenea masura cu Eminescu, incat aproape ca nu mai simtim nevoia sa-l citim. Ni se pare ca il cunoaștem. Nu e el ilustrarea suprema a virtutilor nationale? Nu e el justificarea noastra in absolut? Numai ca, redus la efigie, la poza de manual, poetul risca sa fie uitat. Eminescu nu inseamna doar Luceafarul, Scrisoarea a III-a, Somnoroase pasarele sau Pe linga plopii fara sot. E mult mai mult si e altfeldecat l-am fixat in memoria noastra. E grav, dar se si joaca, e trist, dar poate fi si binedispus, e solemn si profetic, dar poate sa fie si ironic sau plictisit. Asta am incercat sa arat prin versurile pe care am ales sa le citesc pentru dumneavoastra.“ (Andrei Plesu)

  • Intalnire cu un necunoscut (mp3)
    22.37 LEI

    O carte cu două personaje: un cunoscut şi un necunoscut, care se întâlnesc şi se înfruntă.


    Cunoscutul e Gabriel Liiceanu, în ipostaza lui de persoană publică. Necunoscutul e Gabriel Liiceanu, în ipostaza lui de om pur şi simplu. El e personajul principal al cărţii: omul cu tainele şi spaimele lui, acela pe care orice scriitor adevărat caută să-l descopere odată cu fiecare nouă pagină. Cine sunt eu? Aceasta e întrebarea.


    Răspunsul e de căutat în însemnările care, deşi par legate de o zi sau de alta, au crescut, de fapt, dintr-o viaţă întreagă.


    Din întâlnirea celor două personaje cu cititorul – şi el un necunoscut – ia naştere imprevizibilul acestor pagini. Din forţa lor confesivă – tensiunea lor.
    Dacă aţi apucat cândva să deschideţi „uşa interzisă“, urmarea este că aveţi acum, iată, o „întâlnire cu un necunoscut“.

  • 11 autori Humanitas citesc cele mai frumoase pagini (audiobook)
    52.98 LEI
    Epuizat din stoc

    11 autori Humanitas citesc cele mai frumoase pagini


    O antologie Humanitas 25 de ani


    Ana Blandiana, Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Andrei Cornea, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Horia-Roman Patapievici, Ioana Pârvulescu, Andrei Pleșu

Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Voce audiobook

Preț

Editura