Promotii

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 61-90 din 162

  • Vaporul de noapte spre Tanger
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Este târziu în noapte, iar în portul spaniol Algeciras doi gangsteri îmbătrâniți așteaptă vaporul spre Tanger. Lumea lor e pe cale să se destrame, iubirile au pierit, o fiică a dispărut, iar ceea ce-i mai ține în viață sunt amintirile. Vaporul de noapte spre Tanger este un roman plin de sex, moarte și droguri, dar, mai presus de toate, e un roman despre misterul iubirii. O capodoperă tragicomică a unuia dintre cei mai mari autori irlandezi în viață, a fost comparat cu Așteptându-l pe Godot sau cu dramaturgia lui Harold Pinter.

    „Romanul pe care îl aștepta anul 2019 – o capodoperă oferită de un talent sclipitor aflat pe culmea puterilor sale creatoare." Roddy Doyle

    „Dacă proza ar fi aur, acum am vedea mii de prospectori îndreptându-se spre dealurile bogate în minereu din romanul lui Kevin Barry." Sebastian Barry

    „O călătorie tragicomică în abis... Splendid scris…" The Guardian

  • Țara celorlalți
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 45.00 LEI

    „O captivantă explorare a trecutului.“ The Guardian

    Țara celorlalți, primul tom al unei ample trilogii, al unei saga de familie ce se desfășoară pe fundalul tumultuosului secol XX, se dovedește a fi o reușită sclipitoare.“ Le Monde

    „În acest nou roman, Leïla Slimani face dovada unui suflu narativ și a unei empatii pe care nu le arătase până acum.“ Télérama

    Este anul 1944, iar Mathilde se îndrăgostește de Amin, un marocan sosit să lupte în armata franceză. După război, tânărul cuplu se stabilește în Maroc, încercând să întemeieze o familie. Însă dezamăgirile încep să se adune precum norii de furtună: lipsa banilor, rasismul și umilințele erodează stabilitatea cuplului. Lăsată singură acasă, pentru a crește cei doi copii într-o lume ale cărei reguli nu le înțelege, Mathilde își încalcă propriul statut de soție de fermier și sfidează șovinismul și codurile sociale ale țării, oferind servicii medicale populației rurale.
    Toate personajele romanului trăiesc într-o țară a celorlalți – în special femeile. Odată cu acest roman ce deschide o amplă saga de familie, Leïla Slimani abordează o tematică și un stil total diferite de cele care i-au adus consacrarea.

    Țara celorlalți este romanul cel mai personal scris de Leïla Slimani până acum.“ The New York Times

  • Proiectul Decameronul: 29 de povestiri noi din pandemie
    Preț special 24.51 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Când realitatea devine suprarealistă, doar ficțiunea îi mai poate desluși sensul.

    În 1353, Giovanni Boccaccio a scris Decameronul: o sută de povestiri spuse de un grup de tineri și tinere care-și omorau timpul într-o vilă din afara Florenței, așteptând să treacă înspăimântătoarea Moarte Neagră, o molimă ce a ucis mai bine de 25 de milioane de oameni. Unele povestiri sunt caraghioase, unele, obscene, iar altele se aseamănă cu niște fabule.
    În martie 2020, editorii The New York Times Magazine au inițiat Proiectul Decameronul cu scopul limpede și bine delimitat temporal de a alcătui o antologie de povestiri scrise în perioada în care pandemia prin care trecem a devastat pentru prima dată lumea. Cum ne-ar putea ajuta prozele originale ale unora dintre cei mai buni scriitori de azi să păstrăm în amintire și să înțelegem inimaginabilul? Și ce am putea să învățăm din felul în care criza aceasta va afecta arta literaturii?

    Cele 29 de povestiri originale, scrise de autori precum Margaret Atwood, Tommy Orange, Edwidge Danticat, Colm Tóibín, Rachel Kushner sau David Mitchell, variază considerabil prin textură și tonalitate. Contribuția lor va rămâne în memoria noastră ca un omagiu de importanța istorică, adus unui timp și spațiu cum nu am mai trăit vreodată, și va oferi cititorului o vedere de ansamblu și alinare, acum, dar și într-un viitor în care, să sperăm, COVID-19 va fi rămas doar o amintire.

  • Crima contelui Neville
    Preț special 19.50 LEI Preț standard 39.00 LEI

    Celebra autoare franceză Amélie Nothomb ne oferă un nou roman surprinzător, cu ecouri din tragedia greacă.
    Crima contelui Neville spune povestea unei tinere aristocrate ușor labile psihic, care încearcă să se lase omorâtă de tatăl său, pentru a-l ajuta pe acesta să împlinească profeția unei clarvăzătoare ce-i poate pecetlui soarta.

    „Crima contelui Neville este noul roman de senzație marca Nothomb al momentului!" - Le Point

    „Crima contelui Neville este, mai presus de toate, un omagiu adus literaturii ca artă a ospitalității. A scrie înseamnă, aici, a transforma un fapt obișnuit într-o feerie extravagantă." - Le Monde

    „Dincolo de o anume eleganță blazată, privirea autoarei rămâne vie și judecata necruțătoare. O lectură care îți oferă genul de plăcere amestecată cu înfiorare." - La Presse

  • Noaptea
    Preț special 37.51 LEI Preț standard 75.00 LEI

    Un nou roman din seria Martin Servas

    „Un nou duel machiavelic și palpitant." – Paris Match

    O noapte furtunoasă în Marea Nordului. Clătinat de vântul violent, elicopterul o aduce pe Kirsten Nigaard pe platforma petrolieră, unde inspectoarea norvegiană anchetează moartea unei tehniciene. La apel lipsește un bărbat, iar când îi percheziționează cabina, Kirsten descoperă mai multe fotografii.
    După câteva zile, se află în biroul comandantului Martin Servaz. Bărbatul dispărut se numește Julian Hirtmann, ucigașul perfid pe care acesta îl urmărește de ani întregi. În mod straniu, într-unele dintre pozele găsite în cabină apare și el. Kirsten îi mai dă o fotografie. A unui copil. Pe spate e scris doar un prenume: Gustav.
    Pentru Kirsten și Martin, este începutul unei aventuri înspăimântătoare. În miezul nopții, cu cel mai redutabil inamic.

    „Noaptea, romanul polițist care nu vă va lăsa să dormiți." – RTL

    „O călătorie înfricoșătoare, în toiul nopții, ghidată de mâna unui maestru." – France Info

    „Narațiunea, care începe în forță, este construită atât de abil, că nu apuci să-ți tragi sufletul. O operă sumbră ca o noapte fără lună, unde Bernard Minier își lasă tot talentul să se dezlănțuie." – Version Femina

    „În acest roman sunt mai puține cadavre, dar nu și mai puțin suspans. Trecutul nu încetează să apară la suprafață la fiecare pagină, iar ultima ne lasă într-un punct culminant nebunesc." – Elle

  • Ultima vale verde
    Preț special 29.51 LEI Preț standard 59.00 LEI

    Să fugi de un dușman. Și să te afli la mila altuia.

    La sfârșitul lui martie 1944, în timp ce trupele lui Stalin pătrund cu forța în Ucraina, tânărul cuplu alcătuit din Emil și Adelina Martel trebuie să ia o decizie teribilă: să aștepte intruziunea ursului sovietic și să riște deportarea în Siberia? Sau, împotriva voinței lor, să urmeze lupii – ofițerii naziști criminali care au promis să protejeze germanii „cu sânge pur"?
    Familia Martel este una dintre numeroasele familii cu rădăcini germane ai căror strămoși au trăit în Ucraina din cultivarea pământului vreme de peste un secol. Dar după ce au îndurat regimul îngrozitor al lui Stalin, Emil și Adeline hotărăsc că trebuie să fugă din țara lor împreună cu lupii pe care-i disprețuiesc. Doar astfel pot scăpa de sovietici și își pot găsi libertatea.
    Prinsă între două armate rivale și nevoită să treacă prin niște încercări cumplite pentru a-și împlini speranța de a emigra în Vest, familia Martel întruchipează o poveste brutală, complexă și în cele din urmă biruitoare despre puterea extraordinară a dragostei, a credinței și despre voința incredibilă a unor oameni greu încercați de soartă de a supraviețui.

  • Începem cu sfârșitul
    Preț special 29.51 LEI Preț standard 59.00 LEI

    Corect. Greșit. Viața o trăiești undeva între ele.


    Duchess Day Radley are 13 ani, se declară proscrisă și este apriga apărătoare a fratelui ei de 5 ani, Robin, și părinte pentru mama ei, Star, care nu reușește să aibă grijă nici de ea și nici de copii.
    Walk n-a plecat niciodată din orășelul din California unde au crescut el și Star. A ajuns șerif, dar nu poate uita că a depus mărturie cândva împotriva celui mai bun prieten, Vincent King, care a ajuns în închisoare. Și este excesiv de protector cu Duchess și fratele ei.
    După 30 de ani, Vincent este eliberat. Iar Duchess și Walk trebuie să înfrunte problemele care apar odată cu întoarcerea lui.

  • Cineva cunoscut
    Preț special 24.51 LEI Preț standard 49.00 LEI

    „Aceasta este o scrisoare dificil de scris. Sper că n-o să ne urăști prea tare (…) Fiul meu a intrat recent în casa voastră în timp ce erați plecați."


    Într-o suburbie înverzită din New York, un adolescent se strecoară în casele vecinilor — și în computerele lor — și le află secretele. Cine e și ce-ar fi putut descoperi? După ce apar două scrisori anonime, încep să circule zvonuri și oamenii devin bănuitori. Iar când este găsit cadavrul unei femei, încordarea atinge punctul critic. Cine a ucis-o? Cine știe mai multe decât spune? Și cât de departe vor merge niște oameni cumsecade ca să-și apere secretele?
    În acest cartier, nu doar soții și soțiile se înșală unii pe alții. Aici, toți membrii familiei au câte ceva de ascuns…
    Nu știi de fapt niciodată de ce sunt în stare oamenii.

  • Will
    Preț special 37.51 LEI Preț standard 75.00 LEI

    WILL SMITH este actor, producător și muzician, de două ori nominalizat la Premiile Academiei Americane de Film și câștigător al premiilor Grammy și NAACP, cu o carieră diversă ce cuprinde filme, seriale de televiziune și albume multiplu câștigătoare ale discului de platină. Este deținătorul a numeroase recorduri de vânzări, printre care recordul pentru cele mai multe filme consecutive (opt) cu încasări de peste 100 de milioane de dolari. El și soția lui au înființat Will & Jada Smith Family Foundation, cu scopul îmbunătățirii calității vieții prin asigurarea resurselor esențiale pentru accelerarea inițiativelor care se concentrează asupra dezvoltării individuale și colective în domenii precum educația, emanciparea socială, sănătate și bunăstare, și sustenabilitate.

     

    MARK MANSON este autorul best-sellerurilor New York Times – Arta subtilă a disperării și Arta subtilă a nepăsării. Cărțile lui Manson au fost traduse în peste cincizeci de limbi, acumulând vânzări de peste douăsprezece de milioane de exemplare în toată lumea. Manson coordonează una dintre cele mai mari platforme online dedicate dezvoltării personale, markmanson.net, având peste două milioane de cititori lunar și jumătate de milion de abonați.

  • Codul eroului
    Preț special 17.50 LEI Preț standard 35.00 LEI
  • Vremea meditatiei
    Preț special 19.50 LEI Preț standard 39.00 LEI
  • Mântuitorul
    Preț special 29.51 LEI Preț standard 59.00 LEI
  • Magia divanului. Imagini și convorbiri despre spațiu și cadru în psihanaliză
    Preț special 74.50 LEI Preț standard 149.00 LEI

    Cuprins

    Introducere

    Spațiul analitic este mai mult decât o încăpere | Estetica vizuală preoedipiană a catalogului de mobilă | Estetica vizuală din psihanaliză | Despre importanța cadrului în psihanaliză | Analistul își recunoaște divanul | Atenția sporită față de mobilier | Salvarea propriei canapele | Design personalizat | Moșteniri de familie | Dificultăți în luarea deciziilor | Noi căi spre propriul divan | Interiorul complet | Dureri de spate | Fotoliu cu statut | Fotolii ortopedice | Alte tipuri de fotolii | Mobilier internalizat | Modele | Reprezentări despre spațiu | Regulile divanului | Ritualuri în cabinetul de analiză | Tradiții de amenajare | Despre originile cadrului |
    Despre efectul cadrului asupra procesului psihanalitic | Despre cum poate fi utilizat acest volum

    Bibliografie | Lista de abrevieri

    Fotografii și dialoguri despre spațiu și cadru în psihanaliză


    1 | Sigmund Freud, Londra
    2 | Bernd Ahrbeck, Hamburg
    3 | Ingrid Angermann, Hamburg
    4 | Anonim
    5 | Thed Beaucamp, München
    6 | Rosemarie Böhme, Hamburg
    7 | Irma Brenman Pick, Londra
    8 | Eric Brenman, Londra
    9 | George Brownstone, Viena
    10 | Donald Campbell, Londra
    11 | Elizabeth Campbell, Londra
    12 | Cornelie Chlond-Frölich, München
    13 | Veronika Dalheimer, Viena
    14 | Sigrid Damm, Weil der Stadt
    15 | Gertraud Diem-Wille, Viena
    16 | Sibylle Doch, Stuttgart
    17 | Ulrich Ehebald, Hamburg
    18 | Justus Engelhardt, Hamburg
    19 | Heinz Ferstl, Hamburg
    20 | Helmuth Figdor, Viena
    21 | Ingo Focke, Stuttgart
    22 | Anna Freud, Londra
    23 | Georg Richard Gfäller, München
    24 | Patrizia Giampieri-Deutsch, Viena
    25 | Sadie Marvis Gillespie, Londra
    26 | William Gillespie, Londra
    27 | Uta Gregor, Olching
    28 | Wolf-Dietrich Grodzicki, Hamburg
    29 | Gisela Groenewold, Hamburg
    30 | Ilse Grubrich-Simitis, Frankfurt pe Main
    31 | Antje Haag, Hamburg
    32 | Manfred Hiese, Hamburg
    33 | Alex Holder, Hamburg
    34 | Monika und Franz Huber, Viena
    35 | Wulf Hübner, Hamburg
    36 | Helmut Junker, Hamburg
    37 | Paul Keibel, Hamburg
    38 | Pearl King, Londra
    39 | Heribert Knott, Stuttgart
    40 | Maria Knott, Stuttgart
    41 | Renate Kohlheimer, Viena
    42 | Dieter Lagenstein, Hamburg
    43 | Ulrich Lamparter, Hamburg
    44 | Ingrid Lechtenfeld, München
    45 | Torsten Maul, Hamburg
    46 | Tilmann Moser, Freiburg
    47 | Carl Nedelmann, Hamburg
    48 | Brigitte Niemann, Hamburg
    49 | Paul Parin, Zürich
    50 | Thekla Pesta, Viena
    51 | Hansjörg Pfannschmidt, Markt Schwaben
    52 | Eva S. Poluda-Korte, Brühl
    53 | Horst-Eberhard Richter, Frankfurt pe Main
    54 | George Rodwell, Auckland
    55 | Wolfgang Schmidbauer, München
    56 | Heidede Schneider, Hamburg
    57 | Nils Schüle, Gießen
    58 | Heide Schulze-Schlutius, München
    59 | Mathes Seidl, Zürich
    60 | Ulrich Stuhr, Hamburg
    61 | Manuela Torelli, München
    62 | Norbert Trabold, Stuttgart
    63 | Thomas Truxa, München
    64 | Beate Unruh, München
    65 | Rudolf Walter, Hamburg
    66 | Ursula Wienberg, Markt Schwaben
    67 | Doris Willems-Pleger, Köln
    68 | Jakoba Wochinger-Behrends, München
    69 | Volker Zentner, Hamburg
    70 | Franz Zimmermann, München
    71 | Sylvia Zwettler-Otte, Viena

  • Familia nepotrivită
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Tarryn Fisher este autoarea a 10 bestselleruri de sine stătătoare și a seriei Never Never.
    Pentru că detestă dintotdeauna soarele, locuiește în Seattle, Washington, împreună cu copiii, soțul și un husky psihotic. Îi place să țină legătura cu cititorii pe Instagram (@tarrynfisher).
    La Editura Trei, de aceeași autoare, a mai apărut thrillerul Soțiile.

  • Interviu și indicatori în psihanaliză și psihoterapie
    Preț special 29.51 LEI Preț standard 59.00 LEI

    Cuprins

    Cuvânt‑înainte
    Prefața autorului la ediția în limba română
    Introducere

    1. Obiective și indicații terapeutice în sănătatea mentală
    O abordare conceptuală
    Obiective terapeutice în domeniul sănătății mentale

    2. Tehnica și dinamica interviului
    Dinamica interviului
    Tehnica interviului

    3. Obiectivele interviului
    Definiția interviului de diagnosticare
    „Istoricul clinic" psihodinamic
    Interviul de formulare și de comunicare a diagnosticului

    4. Factori terapeutici în cadrul interviului

    Cunoașterea: baza procesului de diagnosticare și a celui terapeutic
    Interviul din perspectiva pacientului
    Interviul din perspectiva terapeutului
    Transformarea unui interviu de diagnosticare într‑un interviu psihoterapeutic: material clinic
    Concluzii

    5. Analiza interviului: mama cu dificultăți de hrănire a copiilor (material clinic 2)

    Interviurile de diagnosticare
    Evoluția psihoterapiei pe scurt și validarea indicației pentru psihoterapie

    6. Indicatori psihodinamici

    Introducere: criteriile care stau la baza indicației pentru psihoterapie și psihanaliză
    Abordarea clasică
    Abordarea indicatorilor psihodinamici: definiție și sinteză
    Material clinic 3: doliu patologic și simptome de conversie
    Material clinic 4: confuzia unui tânăr față de cuplul parental
    Comentarii pe marginea supervizării

    7. Indicatori complementari
    Răspunsul pacientului la intervențiile terapeutului
    Capacitatea de conținere a mediului social/familial
    Material clinic 5: fiica unei mame psihotice
    Psihoterapeutul
    Alte aspecte legate de indicatori

    8. Specificitatea psihanalizei și a psihoterapiei psihanalitice
    Definirea problemei
    Tehnica și teoria comune psihanalizei și psihoterapiilor psihanalitice Elementele care diferențiază metoda psihanalitică de cea psihoterapeutică Obiective terapeutice și obiective analitice
    Procesul psihanalitic și procesul psihoterapeutic
    Concluzii preliminare

    9. Alegerea recomandării: psihoterapie sau psihanaliză

    Factori determinanți
    Rezistența la recomandarea unei psihanalize
    Recomandarea pentru psihoterapia psihanalitică: material clinic 6
    Indicația pentru o psihoterapie psihanalitică (PP) ca fază preliminară psihanalizei: când PP se transformă în psihanaliză
    Transformarea psihoterapiei psihanalitice în psihanaliză: material clinic 6 (continuare)
    Analizabilitatea și recomandarea analizei
    Starea de fapt

    Anexă
    Mulțumiri
    Despre autor
    Bibliografie

  • Factorul Evrica. Momentele Aha, insightul creativ și creierul
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 45.00 LEI

    John Kounios este profesor de psihologie la Universitatea Drexel. A publicat numeroase cercetări despre insight, creativitate, rezolvarea de probleme, memorie și boala Alzheimer realizate din perspectiva neuroștiințelor.

    Mark Beeman este profesor de psihologie la Universitatea Northwestern unde studiază bazele cerebrale ale cogniției creative și rezolvării de probleme, modul în care dispoziția influențează atenția și cogniția, diferențele de funcționare dintre emisferele cerebrale.

  • Cactusul
    Preț special 24.51 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Sarah Haywood a studiat dreptul la Kent University și Chester College of Law, apoi a lucrat ca avocat consultant. Deține o diplomă în scriere creativă la Manchester Metropolitan University.
    Locuiește la Liverpool, împreună cu soțul său, cei doi fii ai lor și două pisici roșcate.
    Cactusul este romanul ei de debut, fiind în curs de publicare în peste 25 de țări. A fost nominalizat la The Authors’ Club Best First Novel Award și va fi ecranizat de Netflix, cu Reese Witherspoon în rolul principal.

  • Civilizații
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Laurent Binet (n. 1972) s-a născut la Paris și a absolvit studii de literatură modernă la universitatea unde acum predă (Paris VIII). Primul său roman, HHhH, roman istoric postmodern despre asasinarea lui Reinhard Heydrich, a câștigat Prix Goncourt du Premier Roman și a devenit bestseller internațional. Cel de-al doilea roman al său, La Septième Fonction du langage, roman metaficțional despre Roland Barthes, a câștigat Prix Interralié și Prix du roman Fnac în 2015. Laurent Binet este și muzician, fost membru al formației Stalingrad, pentru care și compunea.

  • Arta bucuriei
    Preț special 42.50 LEI Preț standard 85.00 LEI

    Goliarda Sapienza (1924-1996) s-a născut în orașul sicilian Catania, într-o familie de orientare antifascistă. La 16 ani, s-a mutat la Roma pentru a studia la Academia de Arte Dramatice, iar în anii 1940-1950 a fost actrița de film și de teatru. A lucrat, printre alții, cu Luchino Visconti și Francesco Maselli. Printre romanele publicate de Goliarda Sapienza se numără Lettera aperta (1967), Il filo di mezzogiorno (1969) și Io, Jean Gabin (2010).
    Cel mai important roman al său, Arta bucuriei, a rămas nepublicat până după moartea autoarei.

  • Născut în ’02
    Preț special 34.50 LEI Preț standard 69.00 LEI

    Sașa Pană (Alexandru Binder, 8 august 1902, București – 22 august 1981, București). Medic militar, a condus, între 1928 și 1932, revista de avangardă unu și editura omonimă, unde au fost publicați Urmuz, Geo Bogza, Ilarie Voronca, Stephan Roll ș.a. A debutat editorial cu volumul de poeme simboliste Răbojul unui muritor (1926) și a continuat să scrie, publicând un număr substanțial de volume: DiagrameEchinox arbitrarViața romanțată a lui DumnezeuCuvîntul talismanCălătorie cu funicularulIarba fiarelorVladimirMunții noaptea nelinișteaAtentat la bunele tabieturi ș.a.
    A fost un foarte important animator cultural, arhivar, antologator și editor. Opera sa majoră e considerată însă autobiografia Născut în ’02, frescă a societății românești din prima jumătate a secolului XX și valoros portret de grup al avangardiștilor români.

  • Idila hipnotizatoarei
    Preț special 29.51 LEI Preț standard 59.00 LEI

    Liane Moriarty (n. 1966) și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei citind. Nu-și mai amintește când a scris prima povestire, dar ține minte perfect primul contract: tatăl ei a angajat-o să scrie un volum despre el și i-a plătit un avans de un dolar.
    După terminarea studiilor, Liane a lucrat în publicitate și marketing. S-a apucat serios de scris după ce sora ei, Jaclyn Moriarty, a anunțat-o că-și va publica prima carte. A debutat cu romanul Three Wishes, scris la finalul masterului literar de la Macquarie University din Sydney. De atunci, a mai publicat șapte romane care au ajuns bestselleruri, fiind traduse în 39 de limbi și vândute în peste 14 milioane de exemplare în întreaga lume.
    La Editura Trei, de aceeași autoare, au apărut: Marile minciuni nevinovate (care a stat la baza unui serial de excepție produs de HBO), Secretul soțului (vândut în peste trei milioane de exemplare la nivel mondial), Am uitat să fim fericiți, Când vina ne desparte, Ultima aniversare și Nouă străini.

  • Trauma nașterii. Semnificația ei pentru psihanaliză
    Preț special 19.50 LEI Preț standard 39.00 LEI

    Otto Rank a fost psihanalist, a lucrat timp de aproape douăzeci de ani cu Sigmund Freud, pentru ca mai apoi să devină un binecunoscut oponent al acestuia și a fost una dintre cele mai influente figuri din psihoterapia modernă. A avut o contribuție importantă la dezvoltarea psihanalizei, psihoterapiei și asistenței sociale. A ținut prelegeri la universități precum Harvard, Yale, Stanford și Sorbona.

  • Regatul
    Preț special 34.50 LEI Preț standard 69.00 LEI

    Jo Nesbø (n. 1960) este muzician, compozitor și economist, precum și unul dintre cei mai apreciați autori de romane polițiste din întreaga lume. Cărțile lui au fost traduse în 50 de limbi, s-au vândut în peste 50 de milioane de exemplare și au fost recompensate cu numeroase premii internaționale, printre care The Riverton Prize, CWA International Dagger Award, The Glass Key Award. Jo Nesbø este autorul celebrei serii Harry Hole, precum și al seriei pentru copii Doctor Proctor (Pandora M). După al șaptelea roman al seriei Harry Hole, Snomannen, a fost realizat filmul Omul de zăpadă, iar romanul Vânătorii de capete a stat la baza filmului cu același nume, lansat în 2011 și nominalizat, printre altele, la Premiul BAFTA pentru cel mai bun film străin.
    La Editura Trei, au apărut romanele Fiul, Vânătorii de capete, duologia Sânge pe zăpadă și Soare în miez de noapte, precum și primele cinci volume din seria Harry Hole: Liliacul, Cărăbușii, Pasărea cu piept roșu, Nemesis și Steaua diavolului.

  • În serai. Viețile private ale sultanilor din Istanbul
    Preț special 29.51 LEI Preț standard 59.00 LEI

    JOHN FREELY s-a născut la New York in 1926. A intrat în marina militară americană la vârsta de 17 ani, servind în cadrul unei unități de comando în Birmania și China în ultimele luni ale celui de-al Doilea Război Mondial. A obținut un doctorat în fizică la New York University în 1960 și a urmat studii postdoctorale la Oxford University. A predat fizica și istoria științelor la Boğazici Universitesi și a locuit la New York, Boston, Londra, Atena, Istanbul și Veneția. Este autorul a peste 40 de lucrări, printre care mai multe cărți de istorie și călătorie ce au cunoscut un mare succes (Strolling Through Istanbul, Classical Turkey, Strolling Through Athens, Strolling Through Venice, Children of Achilles etc.). Istanbul – Orașul imperial, publicat și în limba romană de Editura Trei, a devenit un ghid cultural inconturnabil al orașului de pe Bosfor. Freely s-a stins din viaţă pe 20 aprilie 2017, numele său rămânând sinonim cu memoria oraşului Istanbul.

  • Unde este Turnul Londrei?
    Preț special 9.50 LEI Preț standard 19.01 LEI

    Care dintre următoarele afirmații sunt adevărate?

    • Două soții ale regelui Henric al VIII-lea „și-au pierdut capul" acolo.
    • A fost casa primului elefant adus în Anglia.
    • Are aproape o mie de ani de istorie și taine.

    Toate cele de mai sus!

    Află mai multe din această carte minunat ilustrată!

  • Cu respirația tăiată
    Preț special 24.51 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Jennifer Niven este autoarea a zece romane, între care bestsellerurile internaţionale Toate acele locuri minunate și Universul pe umerii tăi. Cărţile ei au fost traduse în peste 75 de limbi și au câștigat premii literare în toată lumea.
    Toate acele locuri minunate a fost ecranizat de Netflix, cu Elle Fanning în rolul principal.
    De asemenea, volumul Universul pe umerii tăi va fi ecranizat, iar Jennifer Niver va scrie scenariul, așa cum a făcut și pentru filmul Toate acele locuri minunate.
    Când nu lucrează la numeroasele proiecte TV și cărţi, Jennifer supervizează Germ, o revistă literară online dedicată adolescenţilor, precum cea din Toate acele locuri minunate.

  • Intimitatea. Perspective clinice, culturale, digitale și de dezvoltare
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Gurmeet Kanwal este profesor de psihiatrie la Universitatea Cornell și psihanalist-formator în cadrul Institutului William Alanson White.

    Salman Akhtar este profesor de psihiatrie la Jefferson Medical College și psihanalist-formator în cadrul Centrului Psihanalitic din Philadelphia. A scris și coordonat peste 90 de cărți. La Editura Trei, au mai apărut volumele sale Sursele suferinței și Sursele bucuriei.

  • În grădina căpcăunului
    Preț special 19.50 LEI Preț standard 39.00 LEI

    Leïla Slimani (n. 1981) este o romancieră și jurnalistă franceză de origine marocană. S-a născut la Rabat și la 17 ani a plecat la Paris, unde s-a specializat în științe politice și studiul mass-media la Sciences Po. După absolvire, a vrut să urmeze o carieră în actorie, dar a început să lucreze ca jurnalistă pentru revista Jeune Afrique. A debutat în 2014 cu romanul, În grădina căpcăunului, iar în 2016 a publicat thrillerul psihologic Cântec lin (tradus la Pandora M în 2017), care a devenit rapid bestseller, cu peste 80 000 de exemplare vândute în primele trei luni de la apariție.
    În 2016, romanul Cântec lin a fost distins cu Premiul Goncourt și a fost nominalizat la Prix Renaudot, Prix Femina, Prix de Flore și Prix Interallié. În 2017, Leïla Slimani a publicat romanul grafic Paroles d'honneur, iar trei ani mai târziu romanul Le pays des autres (în curs de apariție în seria Anansi. Contemporan).

  • Mâine eram veșnic leu. O călătorie în lumea schizofreniei
    Preț special 19.50 LEI Preț standard 39.00 LEI

    Arnhild Lauveng a studiat la Universitatea din Oslo și acum lucrează ca psiholog clinician. A fost premiată în 2004 pentru deschiderea ei de a-și prezenta lupta cu boala psihică.

  • A ta veșnic, Lara Jean
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Jenny Han a scris primul său roman, Shug (2006), pe când era încă la colegiu. Au urmat seriile de succes The Summer I Turned Pretty (bestseller New York Times) şi Burn for Burn (scrisă împreună cu Siobhan Vivian).

Filter by

Preț

Editura