Acesta este dictionarul ultimativ pentru toti cei pasionati de Provence: selectia personala a lui Peter Mayle de mancaruri, obiceiuri si cuvinte pe care le considera cele mai fascinante, stranii, delicioase sau pur si simplu cele mai amuzante. Desi e organizat alfabetic, aceasta nu este deloc o lucrare de referinta. In peste 170 de termeni, Peter Mayle, cunoscutul autor al romanului Un an in Provence, scrie despre subiecte variate, de la arhitectura la zingue-zingue-zoun (in dialectul local, un cuvant care descrie sunetul scos de o vioara). Si, desigur, scrie despre mancare si vin, vin rosé, trufe, masline, pepeni, bouillabaisse, branza care a ucis un imparat roman, ba chiar despre un leac pentru indigestie. „Provence de la A la Z“ este o incantare nu numai pentru fanii tot mai numerosi ai autorului Peter Mayle, ci si completarea perfecta pentru orice ghid despre Provence sau despre Franta.
Detalii
Mai multe informații
Editura | RAO |
---|---|
ISBN | 9786066097635 |
Număr de pagini | 448 |
Tip copertă | brosata |
Data apariției | 2014 |
Recenzii
{{title}}
{{detail}}