Recomandări

Grilă Listă
Setați descendent

5 Articole

Cumpără acum de la
  • Teatru I
    199.00 LEI

    Cântăreața cheală

    Lecția

    Jacques

    Viitorul e în ouă

    Scaunele

    Victimele datoriei

    Amedeu

    Tabloul

    Vicontele

    Schimb de politețuri

    Nepoata-soție

    Nepoata-soție (variantă)

    Maestrul

    Îi cunoașteți?

    Salonul auto

    Guturaiul oniric

    Fata de măritat

    Scenă în patru

    Lacuna

    Improvizație la Alma

    Ucigaș fără simbrie

    Noul locatar

    Rinocerii

  • Teatru II
    199.00 LEI

    Pietonul aerului

    Regele moare

    Delir în doi

    Setea și foamea

    Exerciții de conversație și pronunție franceză pentru studenții americani

    Jocul de-a măcelul

    Macbett

    Ce nemaipomenită aiureală!

    Omul cu valize

    Călătorii în lumea morților

    Maximilian Kolbe

  • Friends, iubiri și marele lucru teribil
    49.99 LEI
    Epuizat din stoc

    Îndrăgitul star din Friends ne conduce în culisele acestui serial de succes și povestește despre lupta cu dependența în stilul său inconfundabil, amuzant și ingenuu, prin acest memoir plin de speranță.

    „Bună, mă numesc Matthew, deși e posibil să mă știi după alt nume. Prietenii îmi spun Matty. Și ar cam trebui să fiu mort.”

  • Istoria lecturii
    69.99 LEI

    Cartea perfectă pentru orice iubitor de cărți

    Într-o clipă magică a copilăriei tale, pagina unei cărți – acel șir de simboluri confuze și străine – a căpătat sens și universuri întregi ți s-au deschis. Ai devenit, irevocabil, un cititor.

    Cunoscutul eseist și editor Alberto Manguel pornește de la acest moment esențial pentru a explora conversația începută acum 6.000 de ani între cuvinte și acel erou fără de care cartea ar fi un obiect lipsit de viață: cititorul. Manguel abordează cu măiestrie cititul ca seducție, ca rebeliune și ca obsesie, urmărind istoria bizară și fascinantă a progresului cititorului de la tăblița de lut la pergament, de la codex la cărțile digitale.

    Acest studiu al istoriei lecturii pornește de la cele mai vechi texte inscripționate pe tăblițe de lut în scrierea cuneiformă din Mesopotamia și hieroglifică din Egiptul antic, trece prin cluburile de lectură din Franța medievală formate ad-hoc la sesiunile de tors ale femeilor, inventarea tiparului în secolul XV, obiceiul pierdut al lecturilor cu voce tare (care și-au dobândit repede reputația de a fi subversive), apariția colecțiilor moderne de cărți, până la nașterea unui public cititor vast și revoluția digitală de astăzi.

    Istoria lecturii este, astfel, o carte care își propune să provoace cititorul și să-l integreze într-o lungă tradiție a bibliofiliei.

     

    „O minunată îmbinare de erudiție și eseu biografic... Manguel scrie atât de frumos și de încântător, încât ne molipsește neîncetat cu entuziasmul său.“
    PHILIP LOPATE

    „Manguel a abordat subiectul copleșitor al pasiunii noastre pentru cărți și a reușit să-l transforme într-o carte în care se întrevede propria-i pasiune.“
    MICHIKO KAKUTANI, The New York Times

  • Interpretul de maladii
    49.99 LEI

    Jhumpa Lahiri s-a nascut la Londra in 1967, numele sau real fiind Nilanjana Sudeshna. Si-a petrecut copilaria in South Kingstown, Rhode Island. Crescuta in America printre carti, de un tata bibliotecar si de o mama care a dorit sa-si educe copiii in spiritul identitatii lor indiene, si-a descoperit inca de mica mostenirea culturala bengaleza. In anul 1989 a absolvit Barnard College, specializandu-se in literatura engleza, dupa care si-a aprofundat studiile la mai multe universitati, obtinand titlul de doctor cu o teza despre Renastere. In anul 2001 s-a casatorit cu Alberto Vourvoulias-Bush, coordinator al editiei din America Latina a revistei TIME. Au doi copii, pe care i-au crescut in Brooklyn, inainte de a se muta la Roma.

    Interpreter of Maladies, volumul de proza scurta cu care a debutat, atragand imediat atentia lumii literare, a castigat Premiul PEN/ Hemingway Award (Best Fiction Debut of the Year). Un an mai tarziu, tinerei scriitoare i-a revenit Premiul Pulizer pentru fictiune si premiul pentru debut al revistei The New Yorker pentru aceeasi carte. In 2003, a publical romanul The Namesake, ecranizat in 2006. A urmat in 2008 volumul de povestiri Unaccustomed Earth, recompensat cu Frank O’Connor International Short Story Award. Distanta dintre noi (The Lowland, 2012) este cea mai recenta carte a sa, editata in 2012 si nominalizata la Premiul Man Booker si la National Book Award for Fiction. In acelasi an, scriitoarea a devenit membra a American Academy of Arts and Letters. Presedintele SUA Barack Obama a desemnat-o membra a comisiei sale pentru arta si umanioare.

    Explorand conflictele intre civilizatii si generatii, angoasele omului contemporan, rupt intre identitatile din care este alcatuit, precum si efectele globalizarii, proza semnata de Jhumpa Lahiri se axeaza pe viata in exil, pe trauma, inadaptare si alienare, cercetand cu finete vietile frante ale unor personaje aflate in cautarea fericirii, care este niciodata acasa. Scriitoarea a tinut cursuri de creative writing la Boston University si Princeton University, precum si la alte institutii.

Filter by
Cumpără acum de la

Preț

Editura