Cărți

Grilă Listă
Setați descendent

3 Articole

Cumpără acum de la
  • Viata Profetului Muhammad. Biografia Profetului si originile Islamului conform celor mai vechi surse
    70.00 LEI

    Viata Profetului Muhammad de Martin Lings este cea mai citita biografie a Profetului fiind tradusa deja in peste 12 limbi. Cercetarea lui Martin Lings pentru Viata Profetului Muhammad s-a bazat pe cele mai vechi si pretioase surse autorizate din literatura islamica: Sirat Rasûl Allah, document de sec. IX, in care Ibn Ishaq a reunit toate informatiile biografice traditionale despre Profet, transmise pe cale orala; cronicile campaniilor desfasurate de Profet, transmise de Waqidi si colectia de Hadith consemnata de Bukhari.

  • Neurostiinta fericirii. Dezvoltarea constienta a creierului catre armonie si integrare
    58.00 LEI

    Dr. Daniel J. Siegel este un renumit specialist in educatie si psihiatrie, profesor la Universitatea din California, director al centrului de cercetare Mindful Awareness din cadrul aceleiasi universitati si director executiv al centrului educational Mindsight Institute. Este un pionier al domeniului de studiu numit neurobiologie interpersonala (The Developing Mind, 1999), un domeniu multidisciplinar la care contribuie stiințe precum: psihologia, antropologia, biologia, stiintele cognitive, psihopatologia, psihiatria, neurobiologia, lingvistica, matematica, fizica, teoria sistemelor si altele. Sub umbrela neurobiologiei interpersonale, Daniel Siegel a promovat conceptul de „mindsight” (oglindirea minții), o noua abordare – bazata pe mindfulness – in sanatatea mintala, care are ca idee centrala „integrarea” atat la nivel intrapsihic, cat si interpersonal. in plan psihologic, dar si al bazei neurobiologice. Este unul dintre putinii psihiatrii care au propus o definitie comprehensiva a mintii (Mindsight, 2010).

    Este tatal a doi copii trecuti de adolescenta si autor al mai multor lucrari celebre adresate parintilor si specialistilor. Dr. Daniel J. Siegel intalneste frecvent parinti si profesionisti din toata lumea datorita conferintelor si atelierelor pe care le sustine.

     

    Copiii mei ma intreba de ce imi place atat de mult sa fiu profesor, iar eu le raspund ca am mereu ceva de invatat atunci cand relationez cu ceilalti intr-o experienta educativa. Cred ca este important sa ne asumam acest statut de oameni care invata cat traiesc. Daca intelegem perspectiva altei persoane in timpul unei etape in dezvoltare, o vom parcurge cu bine, continuand sa crestem.

    - Daniel J. Siegel, Valtoarea mintii

  • Nesupunerea civica si alte scrieri
    41.00 LEI

    Henry David Thoreau (1817-1862), considerat unul dintre cei mai importanti filosofi transcendentalisti, s-a nascut si a trait cea mai mare parte a vietii in Concord, Massachusetts, SUA. Provenea dintr-o familie de conditie mijlocie, care avea o afacere in productia de creioane. A studiat la Harvard si a petrecut o vreme in casa mentorului sau, Ralph Emerson, care i-a inlesnit contactul cu lumea publicistica din New York. Cea mai importanta opera a sa o reprezinta Jurnalul, intins pe 14 volume, din 39 de manuscrise, inceput pe cand avea doar 20 de ani, si tinut cu regularitate pentru tot restul vietii. De aici au fost extrase scrierile sale cele mai cunoscute, printre care Walden sau viata in padure si eseul Nesupunerea civica, dar si O saptamana pe raurile Concord si Merrimack, din care fac parte eseurile despre religie si prietenie, reprezentative pentru conceptia sa neortodoxa fata de religie si respectiv pentru viziunea sa poetica si romantica asupra prieteniei.

Filter by
Cumpără acum de la

Preț

Editura