Securitate, Teritoriu, Populaţie

Epuizat din stoc
SKU
C159333
Preț special 19.96 LEI Preț standard 26.61 LEI

Detalii

''Plecînd de la concluziile cursului din 1976, cursul din 1978 îsi propune sa prelungeasca si sa aprofundeze aceasta deplasare teoretica. Dupa studiul disciplinei corpurilor, cel al reglarii populatiilor: astfel se deschide un nou ciclu, care îl va conduce pe Foucault, cîtiva ani mai tîrziu, spre orizonturi pe care auditorii sai, atunci, nu puteau sa le banuiasca.

Titlul cursului, Securitate, Teritoriu, Populatie, descrie foarte exact problema pusa. Este vorba de a cunoaste, într-adevar, în ce consta aceasta noua tehnologie de putere aparuta în secolul al XVIII-lea, care are ca obiect populatia si <>. Tehnologie de securitate pe care Foucault o opune mecanismelor prin care suveranul, pîna în epoca clasica, se straduia sa asigure siguranta teritoriului sau. <> si <> functioneaza astfel ca polii antitetici între care se va desfasura cercetarea. Cum s-a trecut de la suveranitatea asupra teritoriului la reglarea populatiilor?

Care sînt efectele acestei mutatii pe planul practicilor guvernamentale? Ce noua rationalitate le conduce de acum înainte? Miza cursului, de acum, este clar definita: prin intermediul istoriei tehnologiilor de securitate, sa încerce sa <>. Miza atît politica cît si istorica, pentru ca priveste diagnosticul prezentului: <>” (Michel Senellart)

Mai multe informații

Mai multe informații
Editura Idea Design & Print
Colecție Panopticon
Ediția cărții I
ISBN 978-973-7913-84-5
Traducător Bogdan Ghiu
Număr de pagini 352
Formatul cărţii 14 x 23 cm
Data apariției 2009

Recenzii

Spune-ne părerea ta despre acest produs

Securitate, Teritoriu, Populaţie