Un tip mortal

Epuizat din stoc
SKU
C198888
22.89 LEI

Detalii

În acelaşi stil direct, cursiv şi plin de umor cu care ne-a obişnuit în cărţile anterioare, Marian Keyes abordează în cel mai recent roman al său, Un tip mortal (2008), probleme actuale ale societăţii contemporane, precum violenţa domestică, alcoolismul, intrigile murdare şi corupţia politicienilor. Vestea neaşteptată a căsătoriei lui Paddy de Courcy, un politician plin de succes şi totodată un bărbat de un farmec aproape supranatural, râvnit de întreaga suflare feminină irlandeză, cade ca un trăsnet asupra tuturor femeilor prin viaţa cărora a trecut. Alternând admirabil planurile temporale, romanul reuneşte mărturiile a patru femei despre relaţia lor cu Paddy de Courcy: Lola – o stilistă nostimă, sufletistă şi cochetă, Grace – o ziaristă integră şi energică, Marnie – o mamă de familie pe care sensibilitatea exacerbată o împinge spre alcoolism şi Alicia – „fericită” mireasă şi unealta maşinaţiunilor politicianului. Dezvăluind faţa diabolică a lui Paddy de Courcy, poveştile lor şocante se pun în slujba unei cauze nobile: salvarea reputaţiei lui Dee Rossini, şefa partidului Noua Irlandă, pe care acesta plănuieşte s-o înlăture de la putere pe cele mai josnice căi. Incursiunile în culisele politicii, în lumea presei şi a stiliştilor, în cercurile înalte ale societăţii dublineze, dar şi atmosfera provincială a orăşelului Knockavoy şi a micii sale comunităţi de travestiţi conferă romanului autenticitate şi culoare.

„Un roman impresionant, despre iubire, intrigi, gelozie şi adevăratul sens al prieteniei.” (Daily Mail)

„Paddy de Courcy, deputat al Partidului Noua Irlandă, se însoară, iar patru femei sunt zguduite până în adâncul fiinţei lor de o asemenea veste. Încărcat de cele mai profunde emoţii şi de un umor nebun, noul roman al lui Marian Keyes va stârni valuri de aplauze.” (Sunday Tribune)

Un tip mortal e un roman cu o intrigă suprinzătoare, profund şi deosebit de critic în privinţa realităţii sumbre a Irlandei din zilele noastre.” (Sunday Tribune)

Mai multe informații

Mai multe informații
Editura Polirom
Colecție Chic
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1376-2
Traducător Ileana Grama
Număr de pagini 784
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Data apariției 2009

Recenzii

Spune-ne părerea ta despre acest produs

Un tip mortal
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!