Apocalipsa memoriilor. Vol. II

Epuizat din stoc
SKU
C188994
27.31 LEI
Pe scurt
Apocalipsa memoriilor este o carte erotică, relevând toate enigmele atingerilor umane, ale relaţiilor de toate genurile; la fel ca marile romane ale secolului trecut, oferă o lectură acaparatoare, fascinantă. Dar viziunea este a prezentului. De fapt, scriind povestea eroilor săi, torturată de istoria grotesc de crudă şi de viaţa lor interioară, Péter Nádas scrie enciclopedia sentimentalo-erotică a secolului XX. Este unul dintre cele mai mari romane, de o etică exemplară, ale ultimelor decenii.
Apocalipsa memoriilor contopeşte trei „memorii“; primele sunt cele ale unui tânăr scriitor maghiar din anii ’70, care locuieşte pentru o vreme în Berlinul de Est, unde trăieşte într-un complicat triunghi amoros cu o mare actriţă şi cu un tânăr poet german, în paralel derulându-se şi firul a încă două straturi de „memorii“, unul dintre ele aparţinând eroului principal al romanului în roman − scriitorul german Thomas Thoenissen −, în cartea la care trudeşte scriitorul maghiar în pauzele aventurii berlineze, cel de-al doilea aparţinând tânărului scriitor din roman, ce descrie perioada copilăriei petrecute în Ungaria stalinistă, şi căruia „i se dă cuvântul“ doar când ceilalţi doi trebuie să-şi întrerupă aducerile-aminte. Materialul narativ extrem de bogat este exprimat mai ales prin ceea ce s-ar putea numi poetica trupului: toate întâmplările sunt dezvăluite în câte o atingere a trupurilor, începând de la cea mai mică tresărire a mâinilor până la contopirea trupurilor de acelaşi sex.

Péter Nádas (n.1942, Budapesta) este nu doar unul dintre marii scriitori de azi ai Ungariei, ci şi unul dintre cei mai mari scriitori ai Europei. Autor a peste douăzeci de volume (romane, nuvele, povestiri, eseuri, piese de teatru), traduse în toate limbile de circulaţie internaţională, Nádas este o voce autorizată, lucidă şi fermă în viaţa civică a Ungariei, fiind respectat pentru argumentaţia europenismului său autentic chiar şi de către cei de altă părere.
Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Colecție Byblos
Ediția cărții I
ISBN 978-606-588-142-6
Formatul cărţii 12.7 x 20,7 cm
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsApocalipsa memoriilor. Vol. II
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!