Arta simplității în bucătărie

în stoc
SKU
a258183
44.90 LEI
Pe scurt
Dacă bucătăria s-ar transforma în refugiul tău de calm și senin? Un vis prea frumos ca să fie adevărat? Dominique Loreau ne arată că nu este imposibil. Inspirându-se din cultura japoneză, al cărei principiu de bază este „bucură-te cu puțin și înnobilează-ți existența de zi cu zi”, Dominique Loreau ne învață... poezia bucătăriei: cum să gătim fără rețete, păstrând în minte legile fundamentale ale sobrietății – ingredientele de calitate, doar ustensilele necesare și o atitudine responsabilă.
Mai multe informații
EdituraBaroque Books & Arts
Colecție Savoir-vivre
ISBN 9786306522125
Traducător Ines Hristea
Număr de pagini 192
Formatul cărţii 13.5 x 21 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsArta simplității în bucătărie
Rating-ul tău

Dacă bucătăria s-ar transforma în refugiul tău de calm și senin? Un vis prea frumos ca să fie adevărat? Dominique Loreau ne arată că nu este imposibil. Inspirându-se din cultura japoneză, al cărei principiu de bază este „bucură-te cu puțin și înnobilează-ți existența de zi cu zi”, Dominique Loreau ne învață... poezia bucătăriei: cum să gătim fără rețete, păstrând în minte legile fundamentale ale sobrietății – ingredientele de calitate, doar ustensilele necesare și o atitudine responsabilă. 

Sănătatea fizică și mintală, bugetul, buna dispoziție, silueta, starea de bine, calitatea vieții, respectul față de planetă... toate sunt afectate de faptul că noi, oamenii, consumăm din ce în ce mai multe alimente industriale și mâncăm pe repede-înainte într-un festin al E-urilor. De ce să mai gătim, când doar la un clic distanță avem acces la atâtea produse congelate, pregătite și cu livrare la domiciliu? Simplu, pentru că filozofia din bucătărie se transformă în bucurie de viață, iar un bucătar devine artist când are lucruri de spus în farfurie, ca un pictor într-un tablou.

Joan Miro

Stabilită în Japonia de peste douăzeci de ani, Dominique Loreau este pă­trunsă de maniera de viață a țării sale de adopție, ce se bazează pe principiul Moins pour plus aplicat în toate domeniile, de la materie până la spirit. Purifică-ți sufletul, golește-ți șifonierul, renunță la cumpărăturile compulsive, mănâncă frugal, îngrijește-ți corpul și numai atunci îți vei bucura și spiritul. De la arta de a vă simți bine chez vous la arta de a fi fericiți en vous, Dominique Loreau transpune principiile Orientului pentru Occident, plecând de la dictonul japonez care spune că: „Perfecțiunea nu constă în a face lucruri neobișnuite, ci în a face lucruri obișnuite într-un mod neobișnuit.“