Asediul invizibil. Ascensiunea Coronavirusurilor și căutarea unui remediu

în stoc
SKU
a255551
44.00 LEI
Pe scurt

Pandemia de SARS-CoV-2 ne-a luat pe nepregătite atât prin rapiditatea cu care s-a răspândit, cât şi prin noutatea absolută a evenimentului. Nu la fel de surprinşi au fost puținii, dar pasionații cercetători ai coronavirusurilor. Pentru ei, „noul coronavirus" se înscria într-o istorie lungă de milenii și era doar cel mai recent membru al unei familii virale responsabile de cel puțin alte două epidemii, care au apărut în China şi în Rusia, în secolele al XI-lea şi al XIX-lea.

Asediul invizibil este în același timp o istorie a acestor agenți patogeni şi un elegant omagiu adus oamenilor de ştiinţă care au intuit pericolul și au cercetat coronavirusurile zeci de ani în laboratoarele lor subfinanțate. În cele din urmă, în ciuda ingerințelor politice, au reușit să găsească remedii și să dezvolte vaccinuri capabile să stăvilească pandemia - o incredibilă reuşită a ştiinţei.

Însă relația complicată dintre oameni şi Coronaviridae nu se termină aici. Dan Werb ne avertizează că singura soluţie care poate pune capăt asaltului viral din zorii secolului XXI este regândirea radicală a relației dintre om și lumea naturală.

Mai multe informații
EdituraArt
Colecție Sapiens
ISBN 9786067109047
Traducător Alfred Neagu
Număr de pagini 400
Formatul cărţii 14 x 20,5 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAsediul invizibil. Ascensiunea Coronavirusurilor și căutarea unui remediu
Rating-ul tău

Pandemia de SARS-CoV-2 ne-a luat pe nepregătite atât prin rapiditatea cu care s-a răspândit, cât şi prin noutatea absolută a evenimentului. Nu la fel de surprinşi au fost puținii, dar pasionații cercetători ai coronavirusurilor. Pentru ei, „noul coronavirus" se înscria într-o istorie lungă de milenii și era doar cel mai recent membru al unei familii virale responsabile de cel puțin alte două epidemii, care au apărut în China şi în Rusia, în secolele al XI-lea şi al XIX-lea.

Asediul invizibil este în același timp o istorie a acestor agenți patogeni şi un elegant omagiu adus oamenilor de ştiinţă care au intuit pericolul și au cercetat coronavirusurile zeci de ani în laboratoarele lor subfinanțate. În cele din urmă, în ciuda ingerințelor politice, au reușit să găsească remedii și să dezvolte vaccinuri capabile să stăvilească pandemia - o incredibilă reuşită a ştiinţei.

Însă relația complicată dintre oameni şi Coronaviridae nu se termină aici. Dan Werb ne avertizează că singura soluţie care poate pune capăt asaltului viral din zorii secolului XXI este regândirea radicală a relației dintre om și lumea naturală.

„Este una dintre cele mai cuprinzătoare, mai bine documentate şi uşor de citit cărţi despre ştiinţa pusă în mişcare de pandemia de  COVID-19 și despre cercetarea coronavirusurilor în general."  THE SAN DIEGO UNION-TRIBUNE

„Iată o istorie tulburătoare a coronavirusurilor. Werb îi pune în lumină pe cercetătorii a căror muncă a trecut adeseori neobservată." PUBLISHERS WEEKLY