Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

La taifas

de Aurora Liiceanu

La taifas

Disponibil si in format
Prin ce se defineste o mare iubire? Obsesia fetelor de a se casatori se naste din propria lor dorinta sau este inoculata de familie, de carti si de emisiunile TV? Cum esti privit in Romania daca esti single? Ceea ce ni se intimpla este pura intimplare sau destin prestabilit? Aurora Liiceanu incearca sa raspunda la aceste intrebari – si la multe altele ...
Citeste in continuare...
 LEI9529

Stoc epuizat

Disponibil si in format

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

Prin ce se defineste o mare iubire? Obsesia fetelor de a se casatori se naste din propria lor dorinta sau este inoculata de familie, de carti si de emisiunile TV? Cum esti privit in Romania daca esti single? Ceea ce ni se intimpla este pura intimplare sau destin prestabilit? Aurora Liiceanu incearca sa raspunda la aceste intrebari – si la multe altele – prin intermediul unor povesti de viata pline de tilc. Experientele personajelor ei ne ajuta sa rezolvam probleme cu care ne confruntam adesea, de la incertitudinile in dragoste la educatia copiilor, de la efortul de a arata cit mai tineri la modul in care putem lupta impotriva cliseelor impuse de societate.

Din cuprins:
Tristetea trecerii timpului;
Marea iubire: este adanca, este indelungata, este unica?;
Banul: vise, realitati, obiceiuri, legende;
Cand iubim? Si ce zic altii?;
Iubiri „inghetate“ si iubiri vinovate;
Amanuntul biografic: un inel;
Femeie sau mama?

Fragment din carte:

"Al doilea lucru este legat de alta lume, cea a imaginarului. Iubesti doar cu mintea, iubirea devine o obsesie, te tine toata viata, se impleteste cu trairile cotidiene, este ceva ce te insoteste cu o nemarginita loialitate a emotiei. Aceasta iubire nu se consuma, ci se sedimenteaza in timp, devine trainica, dar ramane doar in mintea si sufletul celui care iubeste. Este o iubire care creste in umbra realului, intr-o intimitate ascunsa si secreta si care plateste permanenta cu nerealizarea in real. Si oare mai este nevoie de asa ceva? Mai este nevoie sa te iubesti cu cineva „la propriu", cand libertatea imaginarului este infinita? Poti face ce vrei in imaginatia ta, poti depasi orice gest din real.
Adesea, parca intelegem ca cineva isi poate trai viata intr-un registru comun, relativ banal al ei, fara a refuza ceea ce ii ofera ea, dar care, paralel cu aceste experiente si trairi, undeva in minte fosneste cu incapatanare imaginea fantazata a unei mari iubiri. Este ca atunci cand mergi pe pamant, vezi multe lucruri care te inconjoara, dar deasupra capului, in vazduh, zboara o pasare. Ea este intangibila, dar exista. Uneori pasarea te vede, te stie, alteori ea isi vede de zbor, nestiind ca tu existi.
Poate ca iubirea, marea iubire, construita ca fictiune, ca „nebunie" a mintii, este cel mai usor de inteles daca ne gandim la Dulcinea del Toboso, iubita lui Don Quijote de la Mancha, personajul principal al cartii lui Miguel de Cervantes."

Clientii care au cumparat acest produs au cumparat si urmatoarele produse

Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: a144031
Noutate: 8 aug. 2017
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2016
Număr de pagini: 280
Formatul cărţii: 200x130
ISBN: 978-973-46-6372-9
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei