Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Belcanto

de Ann Patchett

Belcanto

Romanul Belcanto a fost recompensat în 2002 cu PEN/Faulkner Award şi Orange Prize, numărându-se, de asemenea, printre finaliştii National Book Critics Circle Award şi IMPAC Dublin Literary Award. Reşedinţa somptuoasă a vicepreşedintelui unui stat sud-american găzduieşte o petrecere de aniversare în cinstea lui Katsumi Hosokawa, industriaş ja...
Citeste in continuare...
 LEI639

Stoc epuizat

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

Cadoul pentru sărbătorit este un recital al divei Roxane Coss, soprana lirică adulată. Vocea ei unică îi va face până şi pe cei optsprezece terorişti ascunşi în sistemul de ventilaţie al palatului să încremenească o clipă, vrăjiţi, însă până la urma misiunea lor reuşeşte: toţi invitaţii la petrecere sunt luaţi ostatici. Preşedintele ţării, ţinta atacului, nu se număra printre ei: declinase invitaţia pentru a nu pierde serialul TV preferat. Acum, teroriştii trebuie să-şi negocieze ieşirea. Însă premisele brutale ale acestei situaţii nu lasă să se ghicească ce va urma: în timp ce tratativele se prelungesc nedefinit, viaţa în microcosmosul clădirii ocupate îşi regăseşte echilibrul şi liniştea, iar fiecare personaj din cele două tabere îşi descoperă, în aceste condiţii-limita, semenii şi adevăratul eu. "În splendidul roman tragicomic al lui Ann Patchett se întâlnesc făgăduinţele de glorie ale artei, politicii şi iubirii." (The New Yorker) "Una dintre cele mai frumoase şi romantice cărţi ale ultimilor ani. O poveste captivantă." (San Francisco Chronicle) "Un imn închinat frumuseţii şi artei şi, în acelaşi timp, o subtilă comedie de moravuri." (New York Times)
Pentru un iubitor al muzicii de opera cartea reprezinta o tentatie.
Coperta a-IV-a a cartii ne previne insa asupra a doua notiuni: terorism si muzica. O tentativa de rapire - esuata - aduce impreuna oameni care mai degraba nu s-ar intalni in viata reala, obisnuita; ajung sa imparta pentru destul de mult timp un spatiu in care reusesc sa se apropie, sa se cunoasca. Apare chiar si dragostea. Muzica reuseste sa devina un liant intre oameni.
Se ajunge inclusiv la senzatia ca s-a obtinut un echilibru in mica lume in care oamenii din spatii culturale diferite par a nici nu mai dori sa plece (nici ostaticii, nici rapitorii).
Finalul vine brusc cu toate ca au existat indicii care sa ne pregateasca pentru aceasta .. rezolvare. Probabil era cea mai buna varianta de a incheia aceasta frumoasa poveste. Oricum, cred ca cititorul, daca doreste, isi poate imagina si alte finaluri.
Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: FI000044/1
Noutate: 11 feb. 2007
Editura: Humanitas Fiction
Data aparitiei: 2012
Colectie: Raftul Denisei
Traducător: Florica Sincu
Număr de pagini: 348
Ediția cărții: I
Formatul cărţii: 13x20 cm
ISBN: 978-973-689-133-5
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei