Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Brocart de toamnă (Ediţia 2012)

de Teru Miyamoto

Brocart de toamnă (Ediţia 2012)

Povestea unei iubiri trădate în splendoarea melancolică a toamnei japoneze pe muntele Zao....
Citeste in continuare...
22,16  LEI
 LEI8418

Stoc epuizat

Economisesti: 3,32 LEI 15% discount

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

Când soţul ei este descoperit zăcând într-o baltă de sânge, într-o cameră de hotel, alături de corpul neînsufleţit al unei tinere, lumea lui Aki se prăbuşeşte. Yasuaki supravieţuieşte, dar iubirea care îi lega pe cei doi soţi nu. Pe fiecare îl aşteaptă un calvar care durează zece ani: viaţa lui Yasuaki devine o nesfârşită coborâre, al cărei deznodământ ameninţă să fie fatal (căci tânărul ajunge să fie hărţuit de Yakuza), iar Aki încearcă să-şi uite trecutul printr-o căsătorie aranjată. Există oare karma? Plătesc cei doi pentru păcatele comise într-o viaţă anterioară, sau pentru că nu au încercat să-şi salveze iubirea? La capătul lungului drum pe care l-au parcurs după ce s-au despărţit, Aki şi Yasuaki îşi leapădă măştile şi caută răspunsul la întrebările pe care nu au îndrăznit să şi le pună până acum.
(recenzie apărută și pe www.thechronicle.ro)

Cine, ce, cînd, cum şi de ce. Subiect, adjectiv, verb, adverb, complemente – de timp, loc, de mod, relativ, de cauză, de scop, consecutiv, instrumental, sociativ, de relaţie, condiţional, concesiv, opoziţional, cumulativ, de excepţie. După ce mi-am înclinat trupul și ochii înaintea romanului Brocart de toamnă scris de Teru Miyamoto, am avut senzația că am ieșit dintr-un univers lipsit complet de adjective, de dorința de epatare, de metafore, că fiecare cuvînt fusese bine cîntărit înainte. Brocartul e un trup ale cărui haine sînt totuna cu sângele, carnea și oasele (oasele sînt hainele mele, s-ar putea prezenta Miyamoto).

Inveșmântați în Brocart de toamnă vă puteți familiariza cu o lipsă sau o surprinzătoare anticipare (a indiciilor narative) care are darul de a spune mai mult decît o abundenţă secătuitoare – seceta te face să visezi ploaia. E şcoala japoneză de arhitectură a scriiturii şi a sentimentelor, e sentimentul bine drămuit al fiinţei nipone.

Fiinţe? E romanul (epistolar al) iubirii și al trădării în care veți fi pe rînd Yasuaki şi Aki.

Rezumat**:
Din blana muntelui Zaō, pe care aripa necruţătoare a vântului o răsfoia nu foarte rar, se trezeau şi se ridicau, pregătite pentru lunga veghe a nopţii, frunzele palid ruginii ale toamnei. Necunoscuţi ai iubirii, în urcuşul lor, le mai scuturau de pe umeri.

Teru Miyamoto, Brocart de toamnă, trad. de Angela Hondru, Humanitas Fiction, 2009, Colecția Raftul Denisei.

* traiectorie care vă va urmări în timpul lecturii acestei cărţi.
**rezumatul, imaginar, reprezintă imaginea finală a acestui roman în ochii cronicarului
Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: FI000050/2
Noutate: 1 mar. 2012
Editura: Humanitas Fiction
Data aparitiei: 2012
Colectie: Raftul Denisei
Traducător: Angela Hondru
Număr de pagini: 184
Ediția cărții: a II-a
Formatul cărţii: 13 x 20 cm
ISBN: 978-973-689-479-4
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei