Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

  Bucurestiul fanariot. Biserici, ceremonii, razboaie (vol.I)

  de Tudor Dinu

  Bucurestiul fanariot. Biserici, ceremonii, razboaie (vol.I)

  Volumul de fata va fi urmat de un al doilea – aflat actualmente in lucru –, dedicat altor aspecte ale lumii bucurestene din epoca fanariota (catastrofele naturale, administratia orasului, asistenta medicala si sociala, viata economica, traiul de zi cu zi, viata mondena, invatamantul si cultura, comunitatile alogene)....
  Citeste in continuare...
  72,25  LEI
   LEI8057

  Stoc epuizat

  Economisesti: 14,45 LEI 20% discount

  Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

  Abia in veacul fanariot devine Bucurestiul capitala necontestata a Tarii Romanesti. Devastat de razboaie si navaliri parca nesfarsite, ingenuncheat de stihii si de molime periodice, orasul izbuteste sa renasca de mai multe ori din propria cenusa, dobandind de-acum un aspect eclectic si cosmopolit, deopotriva oriental si occidental. Oras al credintei, impodobit cu nenumarate biserici ce starnesc uimirea calatorilor, dar si oras al deliciilor lumesti, Bucurestiul domnilor fanarioti (umili robi ai sultanului la Stambul, suverani atotputernici in Valahia) devine, gratie Academiei de la Sfantul Sava, o lumina a crestinatații din Imperiul Otoman.

  Ampla lucrare a lui Tudor Dinu, proiectata in doua volume, reinvie convingator imaginea capitalei intr-o epoca fascinanta, ce a pregatit trecerea la modernitatea romaneasca.

  Volumul de fata va fi urmat de un al doilea – aflat actualmente in lucru –, dedicat altor aspecte ale lumii bucurestene din epoca fanariota (catastrofele naturale, administratia orasului, asistenta medicala si sociala, viata economica, traiul de zi cu zi, viata mondena, invatamantul si cultura, comunitatile alogene).

   

  Scrieți o recenzie
  Nota
  Cod Produs: HU000262/1
  Noutate: 22 sept. 2015
  book_publisher: Humanitas
  Data aparitiei: 2012
  821.135.1 – Scriitori români contemporani: Istorie
  Număr de pagini: 552
  Ediția cărții: I
  Formatul cărţii: 15 x 22.5 cm
  ISBN: 978-973-50-5009-2
  Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
  LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei