Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

  Casele vietilor noastre

  de ***

  Disponibil si in format
  Antologie cu texte de Adriana Bittel, Ana Blandiana, Andrei Plesu, Antoaneta Ralian, Barbu Cioculescu, Dan C. Mihailescu, Gabriel Liiceanu, Gabriela Tabacu, Horia-Roman Patapievici, Ioana Parvulescu, Micaela Ghitescu, Monica Pillat, Radu Paraschivescu, Tania Radu, Victor Ieronim Stoichita...
  Citeste in continuare...
   LEI4438

  Stoc epuizat

  Disponibil si in format

  Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

  „Rari oamenii unei singure case, asa cum sunt oamenii unei singure iubiri! Cei mai multi ne mutam de multe ori, de-a lungul vietii si, de la o singura casa luata cu noi la prima plecare, ajungem, cu timpul, dupa toate peregrinarile prin lumea mare, sa purtam inauntrul nostru un adevarat orasel plin de povesti, asa cum este si cel ridicat de la sine in aceste pagini. Oare nu te simti acasa in orice carte buna, adica liber si in acelasi timp ocrotit, niciodata supravegheat, dar in permanenta vegheat? Din fericire, usile cartilor nu sunt incuiate. Nici chiar atunci cand in carte se afla case adevarate, cu usi adevarate. Cititorului nu-i ramane decat sa le deschida una cate una, sa-si lase grijile in prag si, pur si simplu, sa se simta peste tot si unde vrea acasa." (Ioana Parvulescu)

  O carte plina de parfum si nostalgii

  Recenzie scrisă de Barbu

  E o carte fascinanta, care prezinta experienta locuirii (in casa natala, in casa veche, in casa noua, in apartamentul interbelic, in blocul comunist) a mai multor personalitati culturale de azi. Ele ne arata diferitele perspective asupra ceea ce inseamna a locui undeva, fiecare redand-le in stilul propriu, trecute prin filtrul personal al sentimentelor si al amintirilor .

  Ca arhitect, am pus aceasta carte in randul preferatelor mele atat pentru atmosfera ei, cat si pentru ca mi-a intarit convingerea ca locul in care oamenii traiesc are puterea de a-i forma si modela pe acestia. Totusi, nu e o carte doar pentru arhitecti. O recomand cu caldura oricarei persoane care a locuit altundeva, care vrea sa se mute, care vrea sa isi construiasca o casa, care e amatoare de plimbari pe strazi sau prin case vechi, care e interesata de cum se traia in alte timpuri, sau care pur si simplu vrea sa inteleaga mai bine ce inseamna sa LOCUIESTI.
  Scrieți o recenzie
  Nota
  Cod Produs: HU000381/2
  Noutate: 19 nov. 2015
  Editura: Humanitas
  Data aparitiei: 2012
  Număr de pagini: 328
  Formatul cărţii: 16x21
  ISBN: 978-973-50-4471-8
  Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
  LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei