Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Constitutia Romaniei. Editia a 2-a, decizii ale Curtii Constitutionale, hotarari C.E.D.O., hotarari C.J.U.E., legislatie conexa

de Tudorel Toader , Marieta Safta

In ierarhia normativa a oricarui stat de drept, Constitutia reprezinta documentul juridic fundamental, in care sunt consacrate drepturile, obligatiile si indatoririle cetatenesti, principiile si regulile de organizare a statului si a autoritatilor publice. Aflata intr-o conexiune stransa cu intregul ansamblu legislativ subsecvent, Constitutia determina, toto...
Citeste in continuare...
 LEI0035

Stoc epuizat

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

In ierarhia normativa a oricarui stat de drept, Constitutia reprezinta documentul juridic fundamental, in care sunt consacrate drepturile, obligatiile si indatoririle cetatenesti, principiile si regulile de organizare a statului si a autoritatilor publice. Aflata intr-o conexiune stransa cu intregul ansamblu legislativ subsecvent, Constitutia determina, totodata, cadrul si limitele procesului de legiferare si constituie reperul de baza in activitatea de interpretare si aplicare a normelor legale.

In acest context, prof. univ. dr. Tudorel Toader si lector univ. dr. Marieta Safta aduc in atentia cititorilor Constitutia Romaniei – decizii ale Curtii Constitutionale, hotarari C.E.D.O., hotarari C.J.U.E., legislatie conexa, aflata la cea de-a 2-a editie, lucrare care, dupa cum sugereaza si titlul, are un continut complex.

Astfel, sub fiecare articol din Legea fundamentala sunt reproduse solutii cu valoare de principiu din jurisprudenta Curtii Constitutionale, a Curtii Europene a Drepturilor Omului, precum si a Curtii de Justitie a Uniunii Europene. De asemenea, sunt redate textele conexe din Conventia europeana a drepturilor omului si din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene si se fac trimiteri la legislatia infraconstitutionala.

Prin modalitatea in care a fost alcatuita, cartea Constitutia Romaniei – decizii ale Curtii Constitutionale, hotarari C.E.D.O., hotarari C.J.U.E., legislatie conexa poate fi folosita de catre studentii Facultatilor de Drept, la intelegerea si aprofundarea Dreptului constitutional, de catre practicienii dreptului, precum si de catre orice persoana interesata de fundamentele statului de drept.

Tudorel Toader este profesor universitar doctor, Rectorul Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi, judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei in perioada 2006-2016 si membru titular al Comisiei de la Venetia.

Marieta Safta este lector universitar doctor la Facultatea de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti, prim magistrat-asistent la Curtea Constitutionala a Romaniei si corespondent al Curtii Constitutionale la Comisia de la Venetia.

Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: a146461
Noutate: 11 nov. 2016
Editura: Hamangiu
Data aparitiei: 2016
Colectie: Legislatie
Număr de pagini: 488
Formatul cărţii: 14*20.5
ISBN: 978-606-27-0653-1
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei