Copilul Deltei

Epuizat din stoc
SKU
a207038
25.28 LEI
Pe scurt

Născut în luna lui gustar a anului 1982, în inima Dobrogei, la Tulcea, Liviu Chifane şi-a petrecut copilăria acolo unde se-ntretaie trei „lumi”, Dunărea, marea şi delta, la Sulina. Tot acolo urmează, ca adolescent, Liceul Teoretic „JEAN BART”, după care pune bazele unei frumoase cariere literare urmând cursurile Facultăţii de Litere şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Activitatea sa literară se defineşte până în prezent prin numeroase texte publicate în volume colective precum Antologia concursului „Vara visurilor mele” (Ed. Amurg sentimental, 2013), antologia Conexiuni (Ed. Universităţii „Lucian Blaga”, Sibiu, 2013), antologia Moştenirea Văcăreştilor (Ed. Bibliotheca, Târgovişte, 2012) sau reviste literare precum Fereastra, Dor de dor, Boema, Vatra veche, Hyperion sau Oglinda literară. Versurile sale le regăsim în Antologia Concursului naţional de poezie Juventus 2013 (Ed. Tracus Arte, 2013), Cartea Concursului de Poezie „Peregrinări” (Dublin, 2013) sau Drumeţul incendiar (Nr. 3, martie 2003). În prezent, profesor fiind de Limba şi Literatura Română, împărtăşeşte tinerilor din LPS Brăila din experienţa sa literară.

Copilul deltei este un roman de aventuri ce povesteşte peripeţiile unui băiat de 14 ani din Sulina care fuge de acasă pentru a evita despărţirea de locurile natale, cu gândul să se stabilească în sălbăticia Deltei Dunării.

Laurenţiu Popa este un copil cuminte şi un elev silitor, mereu premiant, cel mai mare dintre cei patru fii ai unei familii modeste. Tatăl, Petrică, ofiţer mecanic, trăieşte cu regretul de a nu fi putut merge la studii pentru a deveni căpitan de vas. Astfel, speră că unul din băieţi îi va îndeplini visul spulberat. Îşi pune toate speranţele în cel mai mare dintre ei, dar se loveşte de îndărătnicia lui Laur, care iubeşte delta, balta, marea şi nu vrea să se despartă de ele. Speriat de tăria cu care tatăl doreşte să îl trimită la studii la Constanţa, în grija unchiului Vili, şi dezamăgit de atitudinea mamei, Sonia, care nu iese din cuvântul soţului, Laur pune la cale un plan de evadare din acel univers ostil…

Copilul Deltei este o superbă poveste a devenirii.
Laur Popa este exponentul adolescentului etern, rebel şi încrezător, cu nelinişti şi supărări, cu accese de încăpăţânare, dar şi cu acel curaj specific vârstei.

Mai multe informații
EdituraDatagroup
ISBN 9786069367414
Număr de pagini 192
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCopilul Deltei
Rating-ul tău