Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Cu mana pe inima. Corina Negrea in dialog cu Martin S. Martin

de Corina Negrea, Martin S. Martin

Martin S. Martin este autorul volumului America povestita unui prieten din Romania, aparut la Humanitas in 2012....
Citeste in continuare...
37,57  LEI
 LEI1828

Stoc epuizat

Economisesti: 9,39 LEI 25% discount

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

Toate cartile din seria „Portrete in dialog“ reprezinta un exercitiu de recapitulare a unei vieti, o incercare a memoriei de a gasi, in neprevazutul evenimentelor, coerenta unui destin. Sub forma unui dialog destins, doi oameni stau de vorba: unul intreaba, provoaca, scormoneste in viata celuilalt; celalalt, invitatul si eroul cartii, raspunde intorcandu-se catre sine, dar termina prin a-si aduce viata la lumina in beneficiul cititorilor. Caci, afland povestea unui destin individual si confruntandu-ne cu el, noi suntem cei castigati. Cei doi care s-au prins aici in dialog sunt un jurnalist de stiinta, Corina Negrea, realizatoarea emisiunii Nascut in Romania de la Radio Romania Cultural, si Martin S. Martin, eroul povestii, chirurg si cardiolog celebru, emigrat in Statele Unite in 1985.

„Martin plecase din Romania in anii ‘80. Cine-i va citi povestea vietii de pana la 45 de ani va descoperi inca o data harul pe care-l au romanii de a-i impinge pe cei mai valorosi dintre ei sa-si ia lumea-n cap. Insa, aici, important este altceva. Ajuns in America dupa cateva decenii traite in comunism, Martin avea deja acea acuitate a privirii pe care, pentru intelegerea bunatatii unei lumi, nu ti-o da decat experienta prealabila a raului. Doar cineva care a trait intr-o tara nelibera e apt sa masoare intinderea si binefacerile libertatii. Sau, oricum, sa le aprecieze mai bine decat cei care, avandu-le si nepierzandu-le niciodata, sunt predispusi sa le ignore.“ (Gabriel Liiceanu)

„Am trait in doua tari, am avut doua nume si am practicat doua profesii medicale. Vietile mele, despartite de timp si distante, sunt unite prin multiple carlige de amintiri, situatii, imagini, bolnavi si prieteni. Datorez foarte mult celor doua vieti ale mele. Le iubesc deopotriva.“ (Martin S. Martin)

Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: HU000577/1
Noutate: 11 nov. 2014
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2012
Colectie: Portrete in dialog
Număr de pagini: 240
Ediția cărții: I
Formatul cărţii: 13x20
ISBN: 978-973-50-4679-8
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei