Cum cumpăr?

Căutarea unui titlu

Cea mai rapidă cale de a găsi o anumită carte/serie de cărţi (sau oricare alt articol) este folosirea motorului de căutare prezent în fiecare pagină a site-ului. Alegeţi criteriul pe care îl consideraţi potrivit: titlu, cuvinte-cheie, ISBN, autor sau editură.

Dacă alegeţi criteriul "cuvinte-cheie", motorul de căutare parcurge atât titlurile, cât şi prezentările cărţilor şi ale celorlalte articole. Folosind un singur cuvânt-cheie, vei obţine o listă de titluri care uneori este destul de lungă. Acest criteriu este însă foarte util atunci când, de exemplu, aţi uitat titlul şi numele autorului, dar vă amintiţi un fragment din prezentarea cărţii.

Dacă alegeţi criteriul "autor" şi scrieţi doar numele sau prenumele, uneori obţineţi un număr mare de titluri, pentru că pot exista mai mulţi autori cu acelaşi nume sau prenume.

Dacă folosiţi criteriul "editură", veţi obţine lista ordonată alfabetic după titlu a cărţilor apărute la editura pe care aţi ales-o. Ajungeţi la acelaşi rezultat folosind meniul "Lista editurilor" din partea dreaptă a paginii de intrare în site.

Vreţi pur şi simplu să vă uitaţi în rafturile librăriei? Selectaţi domeniul care vă interesează, de la artă la ştiinţe umaniste, unele dintre ele împărţite în subdomenii.

Înregistrarea (contul de membru)

Pentru a face cumpărături în Librăriile Humanitas (şi în oricare alt magazin online) trebuie să aveţi un "cont" de membru. Înregistrarea contului presupune să completaţi un formular la care ajungeţi prin intermediul linkului "înregistrare" din partea de sus a fiecărei pagini.

Numele de utilizator şi parola pe care le alegeţi acum vă vor fi necesare pentru autentificare ori de câte ori veţi face cumpărături pe site-ul Librăriilor Humanitas. După trimiterea formularului de înregistrare, veţi primi un e-mail care conţine un link pentru activarea contului dvs.. Din momentul activării contului, puteţi începe cumpărăturile. Atenţie, conturile neactivate în termen de 3 zile sunt şterse în mod automat. Vă rugăm să vă verificaţi căsuţa de e-mail şi să activaţi contul pentru a nu fi nevoit să repetaţi procedura de înregistrare.

Coşul de cumpărături

1. Când v-aţi hotărât să cumpăraţi un titlu, apăsaţi pe butonul "adăugă în coş". În acest moment sunt posibile următoarele situaţii:

  • fie sunteţi membru înregistrat, dar nu v-aţi autentificat; în acest caz se deschide automat pagina de autentificare, unde vă veţi scrie numele de utilizator şi parola;
  • fie sunteţi membru înregistrat şi v-aţi autentificat imediat după ce aţi intrat în site; în acest caz se deschide pagina coşului de cumpărături;
  • fie nu sunteţi încă membru; în acest caz veţi ajunge automat în pagina de autentificare, în care veţi găsi un link către formularul de înregistrare.

E recomandabil să vă autentificaţi sau să vă înregistraţi imediat după ce aţi intrat în site, înainte să începeţi cumpărăturile. După autentificare, veţi observa că alături de linkurile "autentificare" şi "înregistrare" au apărut alte trei: "modifică datele personale", "vezi ultimele comenzi" şi "deconectare". Aşadar, acum faceţi cumpărături. Pe măsură ce adăugaţi cărţi/articole în coş, acestea vor fi enumerate în partea dreaptă sub ˝Coşul meu˝ . Coşul va calcula în mod automat suma totală pe care va trebui s-o plăttiţi. Nu sunteţi obligat să cumpăraţi cărţile pe care le-aţi pus în coşul de cumpărături. Sunteţi liber să eliminaţi din coş oricâte titluri doriţi (Vizitaţi pagina ˝Coşul meu˝ şi de acolo folosind iconiţa coş de gunoi, să scoateţi produsele nedorite din coş. La fel de uşor puteţi modifica numărul de exemplare pentru fiecare titlu ales (tot în câmpul "cantitate"). Bineînţeles, de fiecare dată când faceţi o modificare, coşul recalculează valoarea totală a comenzii dvs. După ce în coş sunt produsele pe care le doriţi puteţi apăsa ˝Finalizare comandă˝ pentru a plăti şi a primi produsele, sau puteţi să vă continuaţi cumpărăturile. Vei găsi de altfel îndrumări chiar în paginile coşului de cumpărături.

2. După ce aţi stabilit ce doriţi să cumpăraţii, apăsaţi ˝Finalizare comand㽺i urmăriţi instrucţiunile. Coşul adăugă automat taxa pentru livrare în funcţie de modalitatea de expediere aleasă de dvs. (curier sau poştă) şi în funcţie de greutatea comenzii.

3. În pagina următoare alegeţi modalitatea de plata: prin card (selectând "ePayment România") sau ramburs la primirea coletului. Tot acum puteţi cere ca livrarea să fie făcută la altă adresă decât cea înscrisă în contul dvs. de membru (de pildă atunci când cumpăraţi din străinătate, dar vreţi să livrăm coletul în România). În final apăsaţi pe butonul "Comandă".

4. Va fi afişată o pagină în care veţi găsi linkul "Comanda ta" către factura proforma pe care o puteţi printa. Veţi primi şi un e-mail de confirmare care conţine sinteza datelor despre comandă şi linkul către factura proforma.