Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Accize. Deciziile CJUE 1978-2015

de Dan-Mihai Mandoiu, Nicolae Mandoiu

Accize. Deciziile CJUE 1978-2015

Zece Directive şi 26 de Regulamente de drept european, toate cu referire la materia accizelor, sunt citate în această lucrare inedită - editura Confisc nefiind la prima abatere de acest fel.  Normele la noul Codul fiscal invocă unele din aceste decizii. Indexul alfabetic (după denumirea companiilor) de la sfârşitul cărţii, face tri...
Citeste in continuare...
45,00  LEI
 LEI9519

Stoc epuizat

Economisesti: 25,05 LEI 56% discount

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

Zece Directive şi 26 de Regulamente de drept european, toate cu referire la materia accizelor, sunt citate în această lucrare inedită - editura Confisc nefiind la prima abatere de acest fel. 

Normele la noul Codul fiscal invocă unele din aceste decizii.

Indexul alfabetic (după denumirea companiilor) de la sfârşitul cărţii, face trimitere la pagină unde poate fi regăsită o anumită speţă. Dicţionarul de termeni foarte detaliat, poate veni în sprijinul dumneavoastră, pentru identificarea subiectului care va interesează.

Colecţia de texte include decizii ale C.J.U.E. din perioada 1978 - 2015 (dispozitivul hotărârii + descrierea speţei). 

Regăsiţi aici cam tot ce înseamnă litigii în materie de accize şi alte taxe speciale. Cazuistică poate constui sursă de inspiraţie pentru operatori, dar şi pentru examinatori: subevaluarea facturilor, între două persoane afiliate, pentru diminuarea valorii în vama;  achiziţia de băuturi alcolice sau de ţigări de pe diverse site-uri online, cu eschivarea de la plata accizelor; implicarea OLAF în depistarea unor importuri din Orient, a căror origine este disimulată (pentru evitarea taxelor antidumping); impozitarea mărfurilor de contrabandă; scurgerile de petrol dintr-o conducta devenite “forţă majoră”;  accize aplicate autovehiculelor cu ocazia primei înmatriculări pe teritoriul naţional şi Tratatul de funcţionare a U.E. (art. 25 CE şi 90 CE); vinul de Porto şi vinul de bucătărie; alcoolul utilizat la prepararea produselor de cofetărie; furt de mărfuri plasate sub regim de antrepozit vamal; falsificarea timbrelor sau a documentelor de însoţire; mijloc de transport atipic pentru transportul carburanţilor;  tranzacţie artificială; date inexacte sau incomplete necunoscute la momentul importului; datoria vamală stabilită că urmară a neîndeplinirii obligaţiilor legate de depozitatea temporară a mărfurilor; naşterea unei datorii vamale că urmare a introducerii ilegale de mărfuri;  tigarete  cu preţul cel mai mic; Legătură între naşterea datoriei vamale şi cea a TVA etc.

Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: a134978
Noutate: 19 aug. 2016
Data aparitiei: 2016
Număr de pagini: 392
Formatul cărţii: 14.5*20.5
ISBN: 978-973-1895-91-8
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei