De ce fierbe copilul în mămăligă (Ediția 2013)

Epuizat din stoc
SKU
C212250
23.22 LEI
Pe scurt

Fructificând experiența personală a autoarei, romanul De ce fierbe copilul în mămăligă explorează, din perspectiva naivității infantile, tumultuoasa lume a circului, orbitoare în aparență, dar pândită permanent de tragism și de spectrul morții. Din carte nu lipsesc observațiile de mare acuitate cu privire la realitățile sociale și politice din România ultimelor decenii comuniste.

„E o lume din care lipsesc dragostea si mila si in care umanitatea se intinde peste fete grotesc ca un ruj ieftin. O lume kitsch si totusi nostalgica, amintind frapant de poemele in proza ale altui disparut inainte de vreme, Cristian Popescu. Un Dumnezeu-capcaun domina, cu «dinti cit lopetile», lumea aceasta de desene strimbe, iar copilul din fioroasa poveste spusa de sora vitrega e mica Aglaja insasi, jertfa care fierbe in fata lui, in cazanul infernal cu mamaliga clocotita. Din aceasta copilarie mutilata razbeste tipatul cosmaresc al cartii, jetul ei de viziune celesta si singe. Valoarea acestui document consta in adevarul lui, in acelasi timp artistic si existential. «E frumos, neasemuit de frumos, pentru ca e adevarat», spunea undeva un personaj din Dostoievski.” (Mircea Cartarescu)


„...Sa povestesc. E normal sa povestesc lucruri pe care le cunosc, dar cred ca si fantezia unei persoane este autobiografica. Pot sa vad lucrurile cu inima, cu ochii... si de aceea cred ca ceea ce scriu este autobiografie...” (Aglaja Veteranyi)

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Actual
ISBN 978-973-46-3554-2
Traducător Nora Iuga
Număr de pagini 176
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă broșată
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDe ce fierbe copilul în mămăligă (Ediția 2013)
Rating-ul tău