Dragostea cu parfum de migdale amare

în stoc
SKU
a254081
42.00 LEI
Pe scurt
Din perspectiva lui Mihai Firică, experiența iubirii stă – ca toate experiențele omenești – sub semnul vremelniciei, e pătrunsă de conștiința propriei sale efemerități și lasă în urma ei nu doar bucurie, ci și amărăciune, acel „miros de migdale amare” invocat în titlul celui mai recent dintre volumele sale de versuri Dragostea cu parfum de migdale amare (Editura Vinea, 2022): „Ai fost aici,/ te aștept chiar dacă nu te vei întoarce.// Culeg migdale amare,/ recitesc tot,/ netezesc paginile scrisorilor,/ las la urmă jurnalul./ Chipuri de copii,/ grupuri de tineri cu aripi/ care au dragostea la purtător,/ în zeci de fotografii neștiute./ Ai fost aici,/ rochii viu colorate,/ inele cu pietre mărunte și strălucitoare,/ șiraguri de perle,/ foșnetul hainelor tale pretutindeni.// Cobor în vis și acolo ești tu,/ surâzătoare, cea care pleacă și vine,/ așa cum diminețile lovesc întunericul./ Am văzut ce mi-au spus vocile,/ câteva zile păstrez numele tău în minte” („Dragostea cu miros de migdale amare”).
Mai multe informații
EdituraEditura Vinea
Ediția cărții I
ISBN 978-973-698-682-6
Număr de pagini 250
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDragostea cu parfum de migdale amare
Rating-ul tău

Din perspectiva lui Mihai Firică, experiența iubirii stă – ca toate experiențele omenești – sub semnul vremelniciei, e pătrunsă de conștiința propriei sale efemerități și lasă în urma ei nu doar bucurie, ci și amărăciune, acel „miros de migdale amare” invocat în titlul celui mai recent dintre volumele sale de versuri Dragostea cu parfum de migdale amare (Editura Vinea, 2022): „Ai fost aici,/ te aștept chiar dacă nu te vei întoarce.//  Culeg migdale amare,/ recitesc tot,/ netezesc paginile scrisorilor,/ las la urmă jurnalul./ Chipuri de copii,/ grupuri de tineri cu aripi/ care au dragostea la purtător,/ în zeci de fotografii neștiute./ Ai fost aici,/ rochii viu colorate,/ inele cu pietre mărunte și strălucitoare,/ șiraguri de perle,/ foșnetul hainelor tale pretutindeni.// Cobor în vis și acolo ești tu,/ surâzătoare, cea care pleacă și vine,/ așa cum diminețile lovesc întunericul./ Am văzut ce mi-au spus vocile,/ câteva zile păstrez numele tău în minte” (Dragostea cu miros de migdale amare).

Mihai Firică s-a născut la 26 iulie 1970 în Craiova. A studiat Literele, istoria și dreptul, având o specializare post-universitară în Managementul relațiilor internaționale. A ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Culturii, în perioada 2020-2021.

A debutat ca poet în 1989, colaborând cu cele mai importante publicații de cultură din România. Poeziile i-au fost traduse în engleză, franceză, spaniolă, albaneză, sârbă, maghiară, japoneză și bulgară. Cel mai recent volum de poezie tradus ]n limba spaniolă: „Anillos perdidos en océanos desconocidos” (NoteBook Poiesis en su Colección GreenLine – Bilingual, 2022, Chile). Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1997. Pentru volumul de „Biografie sumară” (1996) a primit Premiul pentru debut în poezie al Academiei Internaționale „Mihai Eminescu”. Cel de-al doilea volum de poezie „Limba șarpelui călător” (1997) a primit Premiul „Marin Sorescu” și Premiul de poezie al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova. În 2017 a publicat la Ed. Tracus Arte volumul de versuri „Ultimele zile și viața de după”, iar în 2022 un nou volum de versuri „Dragostea cu parfum de migdale amare” (Ed. Vinea).