Ebook-urile protejate cu DRM se pot citi astfel:

Windows

Trebuie sa folositi un software gratuit numit Adobe Digital Editions (https://www.adobe.com/ro/solutions/ebook/digital-editions/download.html). Dupa instalare trebuie sa va faceti un cont de Adobe (denumit Adobe ID, aici: https://adobe.ly/2uWKMU3) folosind emailul dumneavoastra si o parola la alegere. Veti folosi acest cont de fiecare data cand veti autoriza un nou device sa citeasca ebook-urile achizitionate. Dupa instalare si logare cu contul de Adobe ID, descarcati fisierul .acsm (click simplu pe link). In mod normal Adobe Digital Editions se va sesiza din oficiu si va descarca in siguranta ebook-ul direct in program. In acest punct puteti incepe lectura.

mergi inainte >

Pasul 1

Click pe Sign in pentru a va face cont sau pentru a intra în cont daca aveți deja unul

windows

Daca nu aveți cont introduceți-va datele pentru a va creea un cont apoi faceți clik pe Sign up

windowsmergi inainte > < mergi inapoi
 
Pasul 2

Faceți click pe tab-ul Download.

windows

Faceți click pe Download Digital Edition 4.5.10 Windows (7.2MB) (este posibil ca versiunea sa difere, deoarece Adobe Digital Editions este updatat constant)

windowsmergi inainte > < mergi inapoi
 
Pasul 3

Faceți dublu click pe fișierul ADE_4.5_Installer.dmg din calculator, pentru a începe procesul de instalare.

windows

Selectați opțiunile pentru componentele pe care doriți sa instalați si apoi faceți click pe Next.

windows

Confirmați locația unde doriți sa instalați și apoi faceți click pe Instalall. Adobe Digital Editions se instaleaza în computer.

windows
 

Dupa ce se termina instalarea, faceți click pe Close pentru a lansa Adobe Digital Editions.

windows
mergi inainte > < mergi inapoi
 
Pasul 4

Faceți dublu click pe shortcut-ul fișierului care s-a instalat

windowsmergi inainte > < mergi inapoi
 
Pasul 5

Faceți click pe Authorize Computer.

windows

Trebuie sa introduceți ID-ul si parola inregistrate la pasul 1.

windows

Faceți click pe OK.

windows
 

IMPORTANT! Dupa ce ați urmat pasii de mai sus inchideți Adobe Digital Editions! Conectați dispozitivul prin USB la computerul Windows sau Macintosh. Faceți acest pas înainte de a redeschide Adobe Digital Editions. În caz contrar, Adobe Digital Editions nu va vedea dispozitivul.

Redeschideți Adobe Digital Editions. Dispozitivul dvs. apare în partea stânga în Adobe Digital Editions.

windows

Trageti eBook-urile pe care doriti sa le transferati pe imaginea cu dispozitivul din partea stânga.

windows

EBook-ul dumneavoastra este acum transferat pe dispozitiv eReader / carte electronica.

< mergi inapoi
 

Macintosh

Trebuie sa folositi un software gratuit numit Adobe Digital Editions (https://www.adobe.com/ro/solutions/ebook/digital-editions/download.html). Dupa instalare trebuie sa va faceti un cont de Adobe (denumit Adobe ID, aici: https://adobe.ly/2uWKMU3) folosind emailul dumneavoastra si o parola la alegere. Veti folosi acest cont de fiecare data cand veti autoriza un nou device sa citeasca ebook-urile achizitionate. Dupa instalare si logare cu contul de Adobe ID, descarcati fisierul .acsm (click simplu pe link). In mod normal Adobe Digital Editions se va sesiza din oficiu si va descarca in siguranta ebook-ul direct in program. In acest punct puteti incepe lectura.

mergi inainte >
 
Pasul 1

1. Accesați: https://www.adobe.com/ro/solutions/ebook/digital-editions/download.html;
2. Faceți click pe Download Digital Edition 4.5.10 Macintosh (18.7 MB) (este posibil ca versiunea sa difere, deoarece Adobe Digital Editions este updatat constant)
Descarcați fisierul ADE_4.5_Installer.dmg in calcualator;
3. Faceți dublu click pe fisierul ADE_4.5_Installer.dmg din calculator, pentru a începe procesul de instalare;

mergi inainte > < mergi inapoi
 
Pasul 2

Faceți click pe Continue pentru a începe procesul de instalare;

macintoshmergi inainte > < mergi inapoi
 
Pasul 3

Selectați destinația unde doriți sa instalați Adobe Digital Editions. Dupa ce ați selectat destinația, faceți click pe Continue.

macintoshmergi inainte > < mergi inapoi
 
Pasul 4

Mac va solicita sa autorizeze instalarea. Introduceți un nume de cont de administrator si parola pentru a autoriza instalarea.

macintoshmergi inainte > < mergi inapoi
 
Pasul 5

Mac va solicita sa autorizeze instalarea. Introduceți un nume de cont de administrator si parola pentru a autoriza instalarea.

macintoshmergi inainte > < mergi inapoi
 
Pasul 6

Faceți click pe Close dupa ce instalarea este completa.

macintosh< mergi inapoi
 

Ipad

Aveti de ales intre trei aplicatii, toate trei gratuite si disponibile in magazinele de aplicatii specifice fiecarei platforme mobile (iTunes AppStore pentru Apple si Play Store pentru Android). Cele trei aplicatii sunt Adobe Digital Editions, Aldiko si Bluefire Reader. Toate trei functioneaza pe acelasi principiu: dupa instalare va autentificati in interiorul aplicatiei cu contul Adobe ID (vedeti tab-ul Windows-Pasul 1) de mai sus si apoi dintr-un browser / email accesati linkul de download. Deschideti fisierul astfel obtinut cu aplicatia dorita si puteti incepe lectura.

IPhone

Aveti de ales intre trei aplicatii, toate trei gratuite si disponibile in magazinele de aplicatii specifice fiecarei platforme mobile (iTunes AppStore pentru Apple si AppMarket pentru Android). Cele trei aplicatii sunt Adobe Digital Editions, Aldiko si Bluefire Reader. Toate trei functioneaza pe acelasi principiu: dupa instalare va autentificati in interiorul aplicatiei cu contul Adobe ID (vedeti tab-ul Windows-Pasul 1) de mai sus si apoi dintr-un browser / email accesati linkul de download. Deschideti fisierul astfel obtinut cu aplicatia dorita si puteti incepe lectura.

Android

Va recomandam o aplicatie gratuita pe care o puteti descarca din Play Store: Aldiko. Si aceasta functioneaza pe acelasi principiu: dupa instalare va autentificati in interiorul aplicatiei cu contul Adobe ID (vedeti tab-ul Windows-Pasul 1) de mai sus si apoi dintr-un browser / email accesati linkul de download. Deschideti fisierul astfel obtinut cu aplicatia dorita si puteti incepe lectura.

eReader

Pentru alte eReadere care pot citi ebook-uri protejate cu DRM (adica mai toate in afara de Kindle, vedeti mai jos de ce), procedura difera de la caz la caz, insa in cele mai multe situatii Adobe Digital Editions va va ajuta sa puneti o carte autentificata pe eReaderul conectat prin USB la computer. Google va va ajuta de asemenea sau, daca nu va descurcati, ne puteti contacta la helpdesk-ul nostru (vanzari@libhumanitas.ro).

Kindle

Din pacate Amazon nu permite celor care detin Kindle-uri sa citeasca ebook-uri protejate vandute de oricare alta librarie, inclusiv a noastra (este un caz unic, alte eReadere permit acest lucru). Kindle foloseste un format proprietar (mobi) si un mecanism de protectie tot proprietar si nu este compatibil cu Adobe DRM, deci nici cu ebook-urile noastre.

Despre DRM

DRM vine de la Digital RIghts Management si denumeste o metoda de protectie a produselor digitale (carti, muzica, film) supuse drepturilor de autor. Presupune utilizarea unei autoritati de autentificare (in cazul nostru folosind Adobe DRM, inseamna ca firma Adobe certifica aceasta securizare) si "legarea" unui produs digital achizitionat de utilizator de un cont al utilizatorului, denumit Adobe ID.

Cele mai complete informatii le gasiti aici pe Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_rights_management Mai multe informatii despre Adobe DRM si felul in care functioneaza aici: http://www.adobe.com/products/digitaleditions/faq/

Informatii specifice

Ebook-urile vin sub forma unui link de download (urllink.acsm) în factura primită pe email aferentă comenzii dumneavoastră. Ebook-urile nu sunt trimise sub forma unui fisier atașat, deoarece acestea sunt protejate DRM.

Pentru utilizatorii de Nook Touch: daca apar probleme cu afisarea caracterelor (de exemplu cratima afisata cu patratel sau semn de intrebare), selectati din setarile marimii fontului optiunea "Publisher Defaults", dupa care textul va fi afisat perfect.