Haiku siberian

Epuizat din stoc
SKU
a249044
69.00 LEI
Pe scurt

Într-o dimineață din anul 1941, un sătuc lituanian este smuls din somn de sosirea intempestivă a armatei sovietice. Algis, un băiat de 13 ani, este deportat în Siberia împreună cu mama și sora sa. La plecare, reușește să ia de acasă un album de fotografii, câteva mere și pe gânsacul Martin. Este începutul unui haiku siberian – un jurnal poetic al exilului și al omeniei.

Cum primește Algis frigul, foamea și puricii? Cum supraviețuiește dorului de tată? Cum se îndrăgostește? Inspirată de povestea adevărată a tatălui autoarei, „Haiku siberian” este jurnalul unei călătorii de suferință și, în același timp, de vindecare. Dincolo de jurnalul micului Algis, ne regăsim bunicii și istoria noastră recentă, care se poate vindeca doar prin neuitare.

Cartea „Haiku siberian” a obținut numeroase premii încă de la apariția sa, în 2017. În 2021 a câștigat prestigiosul Premiu de Literatură germană pentru Tineret (DeutscherJugendliteratur preis).

Mai multe informații
EdituraFrontiera
ISBN 9786068986319
Traducător Alina Nucă
Număr de pagini 240
Formatul cărţii 17 x 23 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsHaiku siberian
Rating-ul tău

Într-o dimineață din anul 1941, un sătuc lituanian este smuls din somn de sosirea intempestivă a armatei sovietice. Algis, un băiat de 13 ani, este deportat în Siberia împreună cu mama și sora sa. La plecare, reușește să ia de acasă un album de fotografii, câteva mere și pe gânsacul Martin. Este începutul unui haiku siberian – un jurnal poetic al exilului și al omeniei.

Cum primește Algis frigul, foamea și puricii? Cum supraviețuiește dorului de tată? Cum se îndrăgostește? Inspirată de povestea adevărată a tatălui autoarei, Haiku siberian este jurnalul unei călătorii de suferință și, în același timp, de vindecare. Dincolo de jurnalul micului Algis, ne regăsim bunicii și istoria noastră recentă, care se poate vindeca doar prin neuitare.

Cartea Haiku siberian a obținut numeroase premii încă de la apariția sa, în 2017. În 2021 a câștigat prestigiosul Premiu de Literatură germană pentru Tineret (DeutscherJugendliteratur preis).

PREMII

Cea mai bună carte a anului (IBBY Lituania, 2017)

Cele mai bune ilustrații de carte de copii (IBBY Lituania, 2017)

Cartea de copii a anului (Lituania, 2018)

Premiul internațional Jānis Baltvilks (Letonia, 2020)

Premiul German pentru Literatură de Tineret (Deutscher Jugendliteraturpreis, 2021)

NOMINALIZĂRI

Inclusă în selecția Honour List a IBBY din 2020

Nominalizată la premiul Bologna Ragazzi (Italia, 2020)

Nominalizată la Festivalul internațional de Benzi Desenate de la Angoulême (2020)

Nominalizată la Concursul internațional de carte Reading St. Petersburg (Rusia, 2021)

Jurga Vilė (n. 1977) a studiat filologia franceză la Universitatea din Vilnius, apoi film și comunicare audiovizuală la Universitatea Sorbona III din Paris. De-a lungul timpului, a fost implicată în diverse proiecte culturale și a realizat traduceri din limbile franceză, engleză și spaniolă. Romanul grafic Haiku siberian a apărut în 2017 și a fost prima carte a autoarei. Distinsă cu numeroase premii, cartea a fost adaptată pentru teatru și urmează să fie transformată într-un film de animație.

Lina Itagaki (n. 1979) este ilustratoare și creatoare de benzi desenate din Lituania. A studiat limba japoneză la Universitatea din Tokio și are studii economice. Interesul pentru desen a determinat-o să urmeze cursurile de grafică de la Academia de Artă din Vilnius, pe care a absolvit-o în 2014. Haiku siberian a fost prima ei carte publicată și proiectul cu cel mai mare succes. Lina are în lucru și alte romane grafice, fiind în mod special atrasă de temele istorice.