I II III IV V VI VII. povesti cu / stories with Stefan Caltia

Epuizat din stoc
SKU
FI000473/3
81,88 LEI
Pe scurt

„O expozitie ca o carte si o carte ca o expozitie. Poate parea unul din acele jocuri de cuvinte cazute azi, in vremea acronimelor, in desuet, dar, asa a fost. Expozitia a fost, in ce il priveste pe Stefan Caltia, o antologie, in ceea ce ii priveste pe curatori, un eseu. Textele argument ale curatorilor ne invita sa privim, interviurile cu Stefan Caltia sunt felul in care artistul vede, conferintele sunt propunerea mea, prin care am incercat sa provoc alte, riscante si excentrice alaturari, creand in acest fel premise ale unui joc al asocierilor de idei.“ - (Matei Caltia, curator Galeria Posibila)

„Cuceritoare este adesea plutirea prin lume a personajelor, conectata la starea de calatorie. Aici se intalnesc tulburator realul si imaginarul, realismul si fantasticul in reprezentare. Artistul se intreaba, purtat de trairi ce l-au vizitat din copilarie, si anihiland fara ezitare logica primara: e mai adevarata realitatea decat visul diurn? [...]“ - (Adrian Guta, istoric si critic de arta)


„Au fost multe zile si seri aparte in timpul acestei expozitii, vazute de un numar record de vizitatori: studenti si artisti colegi de breasla, colectionari, jurnalisti, critici si istorici de arta – si multi si diferiti oameni veniti sa vada de-aproape lucrari semnate de Caltia, insotiti de copii si de prietenii straini aflati in vacanta in Romania, si de amici care se grabeau – dar care au sfarsit prin a ramane indelung in povestea Stejarului si a Florilor.“ - (Gabriela Massaci, director Galeria AnnArt)


„[...] s-a articulat un spectaculos proiect curatorial in sapte trepte, in acelasi timp miniatural si grandios: urmau sa fie expuse, solitare, doar citeva dintre lucrarile de mari dimensiuni ale lui Stefan Caltia, definitorii pentru creatia sa si plasate in montúri complexe, care sa le contextualizeze cit mai bogat, recuperind metonimic ansamblul unei viziuni de artist.“ - (Ion Bogdan Lefter, scriitor si analist cultural)

Mai multe informații
EdituraBaroque Books & Arts
ISBN 978-606-8296-95-1
Număr de pagini 404
Formatul cărţii 16x23
Tip copertă brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsI II III IV V VI VII. povesti cu / stories with Stefan Caltia
Rating-ul tău