In lift cu Einstein. Fizica pe intelesul tuturor

Epuizat din stoc
SKU
a222964
39.90 LEI
Pe scurt

„Cei care se opun comunismului trebuie lichidati. Nu e suficient sa-i bagam in puscarii, pentru ca din puscarii mai pot sa iasa. Trebuie impuscati.“ (Sartre)

În lift cu Einstein – Fizica pe înțelesul tuturor prezintă experimente imaginare și practice și provoacă mințile copiilor cu vârsta peste 11 ani.

Fizica este peste tot! Acest lucru se poate observa, de exemplu, atunci când împachetezi corect o valiză sau când te gândești la ce s-ar întâmpla dacă ai concepe un tunel care să treacă prin centrul Pământului.

În această carte, autorul explică legile naturii cu exemple uimitor de practice, dar și mentale. De la gravitație la legile pârghiilor și până la teoria relativității, fundamentele mecanicii sunt de înțeles. Numeroase experimente mentale și mici trucuri de buzunar clarifică conexiunile.

Ilustrațiile artistice ale lui Thilo Krapp vă tentează să vă lansați în noi aventuri logice.

Cu experimente mentale, precum şi experimente practice sub forma a mai mult de 50 de activităţi de studiat şi încercat, Jürgen Teichmann îi poartă pe cititori prin noţiunile de bază ale fizicii. Căci fizica este peste tot şi cine îi înţelege regulile priveşte lumea cu alţi ochi.

Prezentată în acest fel, fizica este foarte distractivă.

DESPRE AUTORI:

Jürgen Teichmann s-a născut în anul 1941. A fost directorul Deutsches Museum din München mai bine de 30 de ani. Sub conducerea sa a fost creată o mare expoziție de „Astronomie/Astrofizică”. A fost profesor la Universitatea Ludwig Maximilians din München. Acum se dedică în principal scrierii cărților de istoria fizicii și de astronomie și de aplicațiile lor în didactică. Cartea sa de non-ficțiune pentru tineri Imperiul infinit al stelelor a fost pe lista scurtă pentru Premiul german de literatură pentru tineret.

Thilo Krapp s-a născut în Herdecke în 1975 și a crescut în Hagen. A început să deseneze încă din copilărie. Thilo Krapp a studiat în Wuppertal. Lucrează ca ilustrator independent pentru diferiți editori din Berlin.

Mai multe informații
EdituraDidactica Publishing House
Colecție Universitas
Ediția cărții a VII-a
ISBN 5948495004996
Traducător Andreea Maria Vrabie
Număr de pagini 136
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIn lift cu Einstein. Fizica pe intelesul tuturor
Rating-ul tău