Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Istoria gustului

de Paul Freedman (coord.)

Istoria gustului

Paul Freedman este profesor de istorie Chester D. Tripp la Universitatea Yale, anterior şeful Catedrei de Istorie. O autoritate în istoria medievală a Spaniei, el este autorul lucrării Images of the Medieval Peasant, care a fost premiată de Medieval Academy of America cu Medalia Haskins în 2002. Zeci de ani a căutat – şi a găsit – mâncăruri ra...
Citeste in continuare...
 LEI54143

În stoc

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

Istoria gustului este prima carte care discută realizările culinare ale diferitelor civilizaţii, din trecut şi prezent, descoperirile de ultimă oră din istoria mondială a gastronomiei, aruncând o nouă lumină asupra plăcerii de a mânca. Rezultatul este o complexă istorie a gustului: o incursiune prin cele mai elevate, elegante şi plăcute gânduri despre mâncare – ingrediente, preparare, prezentare – din preistorie până în prezent. Care este motivul pentru care europenii, a căror bucătărie a fost una puternic condimentată începând din vremea Imperiului Roman, au ajuns să piardă complet gustul condimentelor până în secolul al XIX-lea? Cum au influenţat cafeaua şi ciocolata obiceiurile culinare europene şi comerţul internaţional? Care au fost originile sofisticatei şi variatei bucătării arabe? De la început până la sfârşit, aceste pagini spun povestea incitantă şi bogat ilustrată a unuia dintre obiceiurile umane vitale, care nu doar ne ţine în viaţă, ci ne face să ne simţim vii.
Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: C159882
Noutate: 19 aug. 2007
Editura: Vellant
Data aparitiei: 2007
Colectie: Artă
Traducător: Raluca Cimpoiaşu, Andra Stoica, Mădălina Tureatcă
Număr de pagini: 368
Ediția cărții: I
ISBN: 9789738875814
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei