Limba latină. Manual pentru clasa a IX-a (ed. 2016)

Epuizat din stoc
SKU
E10321
19,05 LEI
Pe scurt
Acest manual se adresează celor care studiază limba latină într-o oră pe săptămână. Cartea propune studierea limbii latine nu ca scop în sine, ci din perspectiva integratoare a culturii şi civilizaţiei greco-romane, reper fundamental al Europei dintotdeauna.
Autoarele au apelat la cel mai autorizat ghid, Titus Livius, pentru a depana, prin labirintul istoriei Romei, ghemul de aur al legendelor.

Sunt abordate interdisciplinar istoria, literatura, mitologia, stiintele, artele. Manualul ofera o structura diversificata, organizata in module. Tematica modulelor imbina legenda cu istoria, fictiunea cu realitatea si este ilustrata de textul in limba latina, adesea o legenda in nuce si un exercitiu necesar de limba. Realia si Mythologica, prin multiplele referiri culturale, prin dialogul permanent dintre trecut si prezent, imbogatesc, impreuna cu celelalte componenete, universul afectiv si atitudinal al elevilor.

Fiecare modul se incheie cu Pro si contra, un exercitiu de reflectie, prilej de exprimare a opiniilor, de a le orgumenta si contraargumenta. Vade nobiscum, discipule!
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Educaţional
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-973-50-3075-9
Număr de pagini 152
Formatul cărţii 13x20 cm
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsLimba latină. Manual pentru clasa a IX-a (ed. 2016)
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!