Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Viata mea printre miliardarii rusi

de Marie Freyssac

Ce-i luxul? O plăcere. O rutină. Ba chiar o obligație, atunci când devii miliardar în Rusia. Te îndopi cu caviar la micul dejun, iei lecții de golf în largul mării, călătoreşti cu avionul privat şi ai proprietăți pe toate continentele. Nişte banalități, pentru miliardarii ruşi. „În căldura copleşitoare, z...
Citeste in continuare...
 LEI2719

Stoc epuizat

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

Ce-i luxul? O plăcere. O rutină. Ba chiar o obligație, atunci când devii miliardar în Rusia. Te îndopi cu caviar la micul dejun, iei lecții de golf în largul mării, călătoreşti cu avionul privat şi ai proprietăți pe toate continentele. Nişte banalități, pentru miliardarii ruşi.

„În căldura copleşitoare, zăresc ambarcațiunea. Cu o lungime de «numai» şaizeci de metri, iahtul familiei Sokolov ocupă abia locul al doilea sau al treilea în rândul celor care se află în port. Însă onoarea patronului meu este salvată, întrucât are privilegiul de a plăti 2.000 de euro pe zi în loc de 1.000, cât e trecut în grila de tarife“.
 
Marie Freyssac este jurnalistă şi a locuit în Franţa până la 30 de ani, când pleacă să lucreze la Moscova pe post de guvernantă într-o familie de oligarhi. Cu fiecare poveste, ea ne deschide porțile unei lumi ascunse, cea a oligarhilor ruşi, mândri de reuşita lor în capitalism, după ce au crescut cu biberonul comunismului.

Ne perindăm din Rubliovka, „ghetoul“ magnaţilor moscoviți, până pe străzile înghețate ale capitalei ruseşti, unde băbuțele vând te miri ce, georgienii au mutre de gangsteri, iar votca nu e o băutură pentru ocazii festive, ci o armă de distrugere în masă. Pe scurt, viața de zi cu zi a moscoviților – bogați, dar nu numai – pe care tânăra jurnalistă o descrie cu impertinență şi umor. În prezent, autoarea este stabilită la Moscova, ca profesor de limba franceză.

Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: a107806
Noutate: 1 iul. 2016
Editura: Philobia
Data aparitiei: 2016
Colectie: Experiment
Traducător: Cristina Rusu şi Liviu Dascălu
Număr de pagini: 152
Formatul cărţii: 13 x 20 cm
ISBN: 978-606-8560-06-9
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei