Maşina de iubit, cea sacră şi profană

Epuizat din stoc
SKU
C206243
33.66 LEI
Pe scurt
Masina de iubit, cea sacra si profana este un roman construit in jurul unor personaje aflate in cautarea pacii interioare, iremediabil compromisa de cite un eveniment brutal.
Roman distins cu premiul Whitbread 1974.

Montague Small, un scriitor de romane politiste, este neconsolat dupa moartea sotiei sale, a carei fidelitate ramine sub semnul intrebarii. Small isi detesta cartile, iar orice incercare de a‑si gasi o ocupatie acaparanta esueaza, in afara unui interes tot mai viu fata de dificultatile cu care se confrunta vecinul sau, Blaise Gavender, psihoterapeut amator, si fata de sotia acestuia. Treptat, Gavender ajunge sa‑l obsedeze tot mai mult, caci pare sa duca o viata dubla, impartindu‑se intre familia sa „legitima” – sotia si fiul sau adolescent – si existenta alaturi de amanta si celalalt fiu. Incapabil sa decida la ce anume este dispus sa renunte, Blaise va permite acestei situatii ambigue sa afecteze iremediabil vietile tuturor celor implicati.

„Masina de iubit, cea sacra si profana este un roman avind ca tema durerea pe care sint in stare sa si-o provoace unul altuia, dar si lor insisi, oameni cit se poate de obisnuiti si vulnerabilitatea a ceea ce ne-am obisnuit sa luam drept normalitate. Atit notele sumbre, cit si frumusetea acestei carti memorabile provin din constientizarea faptului ca lumea din jurul nostru nu functioneaza pe baza unor principii etice sau estetice, ca acesta este un lucru in care cred numai copiii, dar nici macar inocenta lor nu e o pavaza impotriva realitatii.” (Elaine Feinstein)

„Nu incape indoiala ca Iris Murdoch este una dintre cele mai stralucite romanciere contemporane. Forta imaginatiei sale, inteligenta si subtilitatea cu care dezvaluie adevaruri umane profunde o plaseaza printre marii scriitori ai ultimei jumatati de secol.” (The Times)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Proza XX
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1733-3
Traducător Virgil Stanciu
Număr de pagini 496
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMaşina de iubit, cea sacră şi profană
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!