Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Plante aromatice in gradina si bucatarie

de Megyeri Szabolcs, Liptai Zoltan

Plante aromatice in gradina si bucatarie

 Aspectul atractiv, aromele imbietoare, proprietatile terapeutice sunt doar cateva din calitatile acestor plante minunate, care creeaza un petic de culoare in gradinile noastre sau in balcoanele insorite ale apartamentelor. Cunoscute din cele mai vechi timpuri, plantele aromate sunt ingrediente de nelipsit din majoritatea preparatelor culinare, de la ce...
Citeste in continuare...
39,90  LEI
 LEI9233

Stoc epuizat

Economisesti: 5,98 LEI 15% discount

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

 Aspectul atractiv, aromele imbietoare, proprietatile terapeutice sunt doar cateva din calitatile acestor plante minunate, care creeaza un petic de culoare in gradinile noastre sau in balcoanele insorite ale apartamentelor. Cunoscute din cele mai vechi timpuri, plantele aromate sunt ingrediente de nelipsit din majoritatea preparatelor culinare, de la cele mai rafinate fripturi pana la dulciurile cu arome inconfundabile. Este o bucurie sa le folosesti pe cele cultivate de tine in gradina sau pe pervazul ferestrei din bucatarie. Le ai la indemana, cresc sub ochii tai, le savurezi aromele si iti incanti privirea admirandu-le.

 Fragment din volum:

    „Patrunjelul in gradina 
 
    Se deosebesc doua tipuri de patrunjel, cel pentru radacina (Petroselinum crispum var. tuberosum) de la care se valorifica radacina groasa pivotanta si cel pentru frunze (Petroselinum crispum. var. foliolum). Patrunjelul este o planta bienala originara din Europa de Sud, care in primul an de la plantare formeaza radacini si frunze, iar in al doilea an infloreste si produce seminte. Fiind o planta aromata mult apreciata in bucatarie, este nelipsit in gradinile de legume. Are un continut mare de vitamine A, B, C. Cultivarea lui nu constituie o incercare prea grea deoarece este o o planta nepretentioasa. Chiar si gradinarii amatori se pot descurca fara probleme. 
 
    Cerintele patrunjelului
    Patrunjelul suporta bine temperaturile reci, avand pretentii mici fata de luminozitate, tolereaza bine umbra, motiv pentru care se poate planta si in locurile mai putin favorabile ale gradinii. Datorita acestui fapt se poate cultiva pe perioada iernii in apartamente, pe pervazul ferestrelor. Nu este pretentios fata de substrat, vegeteaza bine in solul normal, dar le prefera pe cele legate, bogate in substante nutritive. Inainte de semanat se aplica o lucrare de plivire a buruienilor, o afanare a solului si o fertilizare cu gunoi de grajd. Patrunjelul este o planta cu pretentii mari fata de umiditate, cultivarea cu succes presupunand o udare regulata. 
 
    Cultivare si ingrijire
    Patrunjelul se seamana direct in gradina. Fiind o planta timpurie acest lucru se realizeaza in ultimele zile ale lunii februarie. Semintele umectate peste noapte se seamana la o distanta de 15 cm intre randuri, ingroapandu-se la o adancime de 1-1,5 cm. De obicei incoltirea este un proces lent, poate sa treaca chiar si o luna pana se poate observa procesul de incoltire. Pe intreaga durata a incoltirii solul se va mentine umed. Mai tarziu lastarii fortificati nu necesita o atentie deosebita, singura lucrare care nu se poate omite este cea de plivire a buruienilor.”
Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: a139524
Noutate: 5 aug. 2016
Editura: Casa
Data aparitiei: 2016
Colectie: Plante Gradinarit
Număr de pagini: 155
Formatul cărţii: 240x170
ISBN: 978-606-787-013-8
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei