Micuțul Nicolas și prietenii lui

în stoc
SKU
a228703
38.38 LEI
Pe scurt

René Goscinny (1926 – 1977) a fost scriitor și scenarist de bandă desenată francez, cunoscut la nivel internațional pentru celebra serie Asterix, creată împreună cu Albert Uderzo, și pentru contribuțiile la seria Lucky Luke, bandă desenată creată de Morris. Goscinny este și autorul seriei de cărți pentru copii Micuțul Nicolas.

 

JEAN-JACQUES SEMPÉ s-a născut în Bordeaux la 17 august 1932. Elev indisciplinat, este dat afară de la şcoală şi începe să muncească de la vârsta de 17 ani. După ce lucrează ca asistent al unui comerciant de vinuri şi se înrolează în armată, se apucă, la 29 de ani, de desene umoristice. Debutul său este unul dificil, dar Sempé nu se dă bătut şi lucrează cu înverşunare. A colaborat cu reviste prestigioase: Paris Match, L’Express, New Yorker şi New York Times. În 1961 şi-a publicat primul album, Rien n’est simple, care a fost urmat de multe altele, apărute la Denoël şi Gallimard. Este coautor, alături de René Goscinny, al celebrului Micuţul Nicolas, un clasic al literaturii pentru copii publicat recent de Editura Arthur.

„Nicolas se reîntâlnește cu toată gașca de prieteni dragi inimii lui, alcătuită din indivizi cu personalități puternice: Aristide, Gil, Rufus, Eusebiu, Lothar, Maxențiu, Ioachim – ba chiar și Achim, așa nesuferit cum este el, ca preferat al doamnei învățătoare. Vor învăța cu toții, împreună, lecțiile pasionante ale vieții, începând cu cea mai însemnată: degeaba încerci să fii primul din clasă dacă nu porți ochelari!

Însă... există cineva care-i face să fie timizi și confuzi. Și anume Maria-Edwina Frunzăverde, mica vecină a lui Nicolas, roză toată, cu părul galben, ochi albaștri, o rochie din același material ca draperiile din sufragerie, și care-i tare de tot, chiar dacă-i fată!”

René Goscinny

Mai multe informații
EdituraArthur
ISBN 9786060860884
Traducător Raluca Dincă
Număr de pagini 160
Formatul cărţii 14 x 20.5 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2021
Nou Nou, Precomanda
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMicuțul Nicolas și prietenii lui
Rating-ul tău