Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

  Dimitrie Berea

  de Mihai Sandulescu

  Dimitrie Berea (1908-1975) are peste 470 de picturi, a expus alături de Picasso și Matisse, a fost pictorul preferat al vedetelor de la Hollywood, al marilor case regale din Europa, al scriitorilor și politicienilor vremii sale (Nancy Reagan, Jacqueline Onassis Kennedy, etc). În statul american Kentucky există un muzeu care îi poartă numele ...
  Citeste in continuare...
   LEI00179

  Stoc epuizat

  Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

  Dimitrie Berea (1908-1975) are peste 470 de picturi, a expus alături de Picasso și Matisse, a fost pictorul preferat al vedetelor de la Hollywood, al marilor case regale din Europa, al scriitorilor și politicienilor vremii sale (Nancy Reagan, Jacqueline Onassis Kennedy, etc). În statul american Kentucky există un muzeu care îi poartă numele și unde sunt expuse cele mai multe dintre operele sale. In Romania, Berea este inca un artist prea putin cunoscut.

  Remarcat de Nicolae Tonitza inca de pe holurile facultatii de Arhitectura din Bucuresti, Dimitrie Berea castiga numeroase premii pentru pictura in tara si strainatate, iar la Paris devine elevul preferat al lui Pierre Bonnard, moment in care talentul sau capata valente pur post impresioniste si se cizeleaza intr-un mediu lipsit de influentele nefaste ale comunismului. Este invitat de Guvernul Marii Britanii sa picteze si sa expuna cu prilejul Incoronarii Reginei Elisabeta II, iar din anii '60 paseste in Statele Unite ale Americii pentru a o cuceri definitiv cu talentul sau artistic.

  Albumul "Dimitrie Berea" scris de pictorul si colectionarul Mihai Sandulescu, se doreste a fi o invitatie spre a cunoaste si admira, la adevarata sa valoare, viata si opera marelui artist Dimitrie Berea.

  Scrieți o recenzie
  Nota
  Cod Produs: a145935
  Noutate: 24 oct. 2016
  Data aparitiei: 2016
  Colectie: Arta, civilizatie si design
  Număr de pagini: 222
  Formatul cărţii: 22*27
  ISBN: 978-973-0-21950-0
  Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
  LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei