Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

  Minciuni pe canapea

  de Irvin D. Yalom

  Disponibil si in format
  Îşi poate pierde un psihiatru minţile? Poate fi el păcălit, sedus, manipulat chiar în timpul şedinţelor în care ar trebui să deţină controlul asupra pacienţilor? Da, dacă o femeie dornică de răzbunare hotărăşte să joace rolul de pacientă neajutorată. Plin de revelaţii surprinzătoare, întocmai ca duelul unui psihan...
  Citeste in continuare...
   LEI0039

  Stoc epuizat

  Disponibil si in format

  Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

  Îşi poate pierde un psihiatru minţile? Poate fi el păcălit, sedus, manipulat chiar în timpul şedinţelor în care ar trebui să deţină controlul asupra pacienţilor? Da, dacă o femeie dornică de răzbunare hotărăşte să joace rolul de pacientă neajutorată. Plin de revelaţii surprinzătoare, întocmai ca duelul unui psihanalist cu mintea omenească, romanul lui Yalom ne dezvăluie cât de vulnerabili suntem, fără excepţie, în faţa singurătăţii şi nevoii de iubire.

  Încrezător în propriile forţe, tânărul psihanalist Ernest Lash nu ia în seamă sfaturile mentorului său, Marshal Streider, ci re-curge, în timpul şedinţelor de terapie, la tehnici experimentale. Însă, în ciuda infa-tuării psihiatrilor, mintea omenească este un teritoriu încă necartografiat şi plin de primejdii: stabilind o relaţie sinceră - crede el - cu o nouă pacientă, Carolyne Leftman, Ernest îşi deschide tainiţele sufletului şi devine vulnerabil, neavând habar că femeia pe care îşi închipuie că o tra-tează doreşte de fapt să-l manipuleze şi să-l distrugă. Prins într-o paradoxală relaţie terapeutică, în care figura autoritară a medicului a cedat tentaţiei confesiunii şi i se supune pacientului dominator, Ernest va descoperi nebănuite adevăruri incomode despre sine şi despre natura umană, ale cărei taine credea că le cunoaşte.

  Psihiatru sau jucator de poker?

  Recenzie scrisă de Daniela Lacramioara

  Volumul demitizează relaţia psihiatru-pacient, o face să coboare din turnul de fildeş, pur şi simplu cu picioarele pe pământ , chiar cu tălpile goale, cu un umor care l-ar face până şi pe Freud să râdă.
  Psihoterapeuţii cei care deschid uşa şi încearcă să ne treacă dincolo de anxietăţi, fobii e.t.c. se dovedesc a fi tociţi în fond de aceleaşi angoase umane (bani, statusul social, manipulare,relaţii) .
  Umorul şi ironia construiesc din personaje o structură piramidală a cărei fundaţie relaţia doctor-pacient ,suferă schimbări de situaţie şi se transformă în vindecare, într-o relaţie pacient-doctor, scriitorul realizează acest transfer inedit poate pentru a păstra nota de umor, că cel puţin unii dintre noi (ex. chiar şi un jucător de pocker) au capacitatea de a descifra atitudini comportamentale, rezultate dintr-o experienţa de viaţa, aceea de a privi prin ceilalţi ca printr-o radiografie.
  Şi totuşi autorul nu lasă abandonată ironiei breasla din care cu onor face parte, e normal până la urma cineva păstrează verticalitatea, nu renunţă la dragostea pentru oameni.
  Scrieți o recenzie
  Nota
  Cod Produs: FI000282/5
  Noutate: 27 oct. 2017
  Editura: Humanitas Fiction
  Data aparitiei: 2017
  Colectie: Raftul Denisei
  Traducător: Carmen Toader
  Număr de pagini: 392
  Formatul cărţii: 13x20 cm
  ISBN: 978-606-779-203-4
  Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
  LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei