Neurobiologia cognitiei. Despre cum realizeaza creierul cunoasterea

Epuizat din stoc
SKU
a232010
99.00 LEI
Pe scurt
Daca Immanuel Kant si Blaise Pascal s-ar naste astazi, ar fi probabil activi in neurostiinta cognitiei! (Stanislas Dehaene) Neurostiintele ar putea constitui o punte intre stiintele naturii si disciplinele umaniste. Mult timp, a dominat o perspectiva dualista despre om: corpul si creierul erau obiect de studiu in stiintele naturii, iar mintea, sufletul, constiinta, liberul arbitru erau considerate ca apartinand domeniului de competenta al disciplinelor umaniste. Azi, cercetarea stiintifica face progrese semnificative in explicarea unui numar tot mai mare de caracteristici ale mintii. Aceasta carte prezinta unele dintre aceste rezultate. Ele ne ofera posibilitatea sa intelegem creierul drept un organ care “simte si gandeste”, producand o cunoastere care face posibila optimizarea relatiilor organismelor cu mediul natural si social. Creierul isi primeste energia pentru functionare din metabolismul corporal si isi extrage informatiile pentru a realiza adaptarea intregului organism atat din mediul extern, cat si din mediul intern.
Mai multe informații
EdituraCartex
Colecție Canapeaua lui Freud
ISBN 9786069604083
Număr de pagini 394
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNeurobiologia cognitiei. Despre cum realizeaza creierul cunoasterea
Rating-ul tău

Daca Immanuel Kant si Blaise Pascal s-ar naste astazi, ar fi probabil activi in neurostiinta cognitiei! (Stanislas Dehaene)

 

Neurostiintele ar putea constitui o punte intre stiintele naturii si disciplinele umaniste. Mult timp, a dominat o perspectiva dualista despre om: corpul si creierul erau obiect de studiu in stiintele naturii, iar mintea, sufletul, constiinta, liberul arbitru erau considerate ca apartinand domeniului de competenta al disciplinelor umaniste. Azi, cercetarea stiintifica face progrese semnificative in explicarea unui numar tot mai mare de caracteristici ale mintii. Aceasta carte prezinta unele dintre aceste rezultate. Ele ne ofera posibilitatea sa intelegem creierul drept un organ care “simte si gandeste”, producand o cunoastere care face posibila optimizarea relatiilor organismelor cu mediul natural si social. Creierul isi primeste energia pentru functionare din metabolismul corporal si isi extrage informatiile pentru a realiza adaptarea intregului organism atat din mediul extern, cat si din mediul intern.