Numără stelele. O poveste din Copenhaga

în stoc
SKU
a264054
29.28 LEI
Pe scurt
• Roman distins cu Medalia Newbery Numara stelele este o poveste tulburatoare despre iubire, curaj si altruism, intr-o lume stapanita de frica. Este anul 1943, iar pentru Annemarie Johansen viata in Copenhaga e un amestec de indatoriri pentru scoala, de lipsuri si foamete, totul desfasurandu-se sub privirea atenta a soldatilor germani aflati la fiecare colt de strada. Curajul pare sa-si mai gaseasca loc doar in povestile pe care fetita i le spune seara la culcare surorii ei mai mici, Kirsti. Afland de raziile autoritatilor germane pentru ridicarea populatiei evreiesti, familia Johansen hotaraste s-o salveze pe Ellen Rosen, cea mai buna prietena a fiicei lor, dand-o drept propriul lor copil. Dar asta va fi oare de ajuns? Lois Lowry surprinde in cartea Numara stelele: O poveste din Copenhaga momentul in care ritmul vietii simple a doua familii - Johansen si Rosen - este intrerupt de umbletul soldatilor germani prin oras. Cu tinuta impunatoare, acestia starnesc groaza la fiecare colt de strada in timp ce cauta familiile de evrei pentru a le deporta. Annemarie Johansen, o fata de zece ani, e eleva, fiica, sora si prietena. Are teme de facut, o familie iubitoare care se chinuie sa gaseasca hrana in penuria cauzata de razboi, o sora de cinci ani - Kirsti - si o prietena foarte buna - Ellen Rosen. Cu toate lipsurile, fetele nu-si pierd spiritul ludic, iar seara povestile insufletesc casa.
Mai multe informații
EdituraArthur
Colecție Violet History
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-630-321-120-6
Traducător Alina-Nicoleta Ioan
Număr de pagini 144
Formatul cărţii 13 x 19 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNumără stelele. O poveste din Copenhaga
Rating-ul tău
• Roman distins cu Medalia Newbery
 
Numara stelele este o poveste tulburatoare despre iubire, curaj si altruism, intr-o lume stapanita de frica.
 
Este anul 1943, iar pentru Annemarie Johansen viata in Copenhaga e un amestec de indatoriri pentru scoala, de lipsuri si foamete, totul desfasurandu-se sub privirea atenta a soldatilor germani aflati la fiecare colt de strada. Curajul pare sa-si mai gaseasca loc doar in povestile pe care fetita i le spune seara la culcare surorii ei mai mici, Kirsti. Afland de raziile autoritatilor germane pentru ridicarea populatiei evreiesti, familia Johansen hotaraste s-o salveze pe Ellen Rosen, cea mai buna prietena a fiicei lor, dand-o drept propriul lor copil. Dar asta va fi oare de ajuns? Lois Lowry surprinde in cartea Numara stelele: O poveste din Copenhaga momentul in care ritmul vietii simple a doua familii - Johansen si Rosen - este intrerupt de umbletul soldatilor germani prin oras. Cu tinuta impunatoare, acestia starnesc groaza la fiecare colt de strada in timp ce cauta familiile de evrei pentru a le deporta.  Annemarie Johansen, o fata de zece ani, e eleva, fiica, sora si prietena. Are teme de facut, o familie iubitoare care se chinuie sa gaseasca hrana in penuria cauzata de razboi, o sora de cinci ani - Kirsti - si o prietena foarte buna - Ellen Rosen. Cu toate lipsurile, fetele nu-si pierd spiritul ludic, iar seara povestile insufletesc casa.
 
Este mult mai usor sa fii curajos daca nu stii totul este o fraza esentiala in carte. Parintii fetelor nu le divulga fetelor adevarata gravitate a situatiei. Inocenta lor si dragostea pentru celalalt le conduc actiunile.