Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Obolul visului. Poveste albastra

de Marguerite Yourcenar

Nou

Traducere de Emanoil Marcu și Corina Neacșu Un roman și trei povestiri de o imaginație debordantă, în care ingeniozitatea și concizia construcției sunt duse la perfecțiune. În Roma anului 1933, unde strălucirea trecutului e copleșită de umbrele prezentului, o monedă de 10 lire trece, într-o singură zi, prin mâinile a no...
Citeste in continuare...
 LEI0037

Stoc epuizat

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

Traducere de Emanoil Marcu și Corina Neacșu

Un roman și trei povestiri de o imaginație debordantă, în care ingeniozitatea și concizia construcției sunt duse la perfecțiune.

În Roma anului 1933, unde strălucirea trecutului e copleșită de umbrele prezentului, o monedă de 10 lire trece, într-o singură zi, prin mâinile a nouă oameni – între care un pictor muribund, o prostituată, un parfumier nefericit și o tânără care vrea să îl ucidă pe Mussolini. Incapabile să comunice, atât de diferite le sunt firile, personajele din Obolul visului – împovărate de iubiri sau de iluzii deșarte și în stare de gesturi eroice sau trădări abjecte – își întretaie astfel drumurile și destinele.

În Poveste albastră, textul care dă titlul volumului postum apărut în 1993, o corabie plutește pe mări exotice în căutarea unei comori dincolo de închipuire. Dar cele mai mari minuni de pe insula safirelor nu sunt pietrele prețioase, ci femeile pline de mister ale căror chipuri și gesturi pot aduce mântuirea sau blestemul.

Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: FI000538/1C
Noutate: 7 aug. 2018
Editura: Humanitas Fiction
Data aparitiei: 2018
Traducător: Emanoil Marcu; Corina Neacșu
Număr de pagini: 210
Ediția cărții: I
ISBN: 978-606-779-403-8
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei