Omagiu Cataloniei

Epuizat din stoc
SKU
C212156
9.63 LEI
Pe scurt
George Orwell este autorul celei mai cunoscute viziuni distopice asupra lumii viitorului: O mie nouă sute optzeci şi patru (Polirom, 2002).

Omagiu Cataloniei ni-l arată pe George Orwell în ipostaza de reporter talentat, prezentându-şi cu profunzime şi acurateţe a detaliului propria experienţă în Războiul Civil din Spania, din decembrie 1936 până în iunie 1937.
Cu o intensitate amară, descrie speranţele şi trădările cinice ale unei perioade istorice haotice, de la viziunea entuziastă a unui regim complet egalitarist, la începutul cărţii, prin chinurile şi absurdul unui război purtat cu arme vechi şi defecte mânuite de adolescenţi şi până la prigoana declanşată de stalinişti împotriva trotkiştilor, având ca rezultat azvârlirea în închisoare a sute de oameni nevinovaţi.

Omagiu Cataloniei şi-a câştigat un caracter independent faţă de marile opere care i-au urmat, reprezentând un tablou întru totul sincer şi personal al unui conflict care a exemplificat unele dintre cele mai acute probleme morale ale secolului XX.

„Împreună cu Arthur Koestler, George Orwell a personificat exemplar eroismul clarviziunii, curajul de a refuza şi a repudia fanatismele mitologice, narcoza ideologică.” (Vladimir Tismăneanu)

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Biblioteca Polirom. Proza XXI
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1375-5
Traducător Radu Lupan
Număr de pagini 320
Formatul cărţii 10.6x18 cm
Data apariției 2009
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsOmagiu Cataloniei
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!