Pâlnia şi Stamate

Epuizat din stoc
SKU
AB000156/2
28.90 LEI
Pe scurt
„Viziunea unei lumi absurde e povestită de un glas iluminat de ironie. Peste umorul anarhic al lui Urmuz se aşază, ca o cuvertură de brocart, vocea de crainic înţelept a lui Victor Rebengiuc. Cuvintele foşnesc de haz în această rapsodie a inadecvării. Aflaţi cum arată un popă ardelenesc care ţine în mână o sintaxă. Surprindeţi doi oameni care tocmai coboară din maimuţă. Asistaţi la compunerea unui madrigal prin apăsarea degetului pe hârtie şi descoperiţi că Nirvana e vecina noastră de circumscripţie. Faceţi-vă aceste hatâruri, cu sentimentul că intraţi într-un joc al cărui premiu e accesul la inteligenţă şi har."
RADU PARASCHIVESCU
„Să ni-l imaginăm pe Urmuz într-o cameră încuiată pe dinăuntru, citindu-le fraţilor şi surorilor lui mai mici tot felul de pagini bizare. Pe atunci, Urmuz nu era Urmuz, ci Demetru. În familie i se spunea Mitică. Se aude? Din cînd în cînd, dinspre camera aceea răzbat către noi, traversînd spaţiul şi timpul, hohotele de rîs ale fraţilor şi surorilor lui Urmuz. Se aude? Dacă, printr-un miracol, oraşul ar amuţi într-o noapte pentru măcar cîteva secunde, în Bucureşti s-ar auzi, poate, dinspre numărul 13 al străzii Apolodor, hohotele de rîs ale acelor fiinţe care ştiau să se amuzeze. După aproape o sută de ani de absurditate, teribilul umor al lui Urmuz continuă să înfigă gloanţe în formă de pîlnie în tîmpla literaturii române. Ceea ce face Urmuz nu e literatură, ci stamatematică."
(Iulian Tănase)

"Urmuz m-a cucerit demult şi dintr-odată! Textele lui ilogice au pentru mine o logică savuroasă şi de un efect comic surprinzător şi irezistibil.
Am primit cu plăcere invitaţia de a-l citi pentru un audiobook iar imprimarea a fost o adevarată delectare, pe care sper să o aibă şi cei ce o vor asculta." (Victor Rebengiuc)

Mai multe informații
Format audiobook CD audio
EdituraHumanitas Multimedia
Colecție În a fara colecţiilor
Durată (minute) 67
Ediția cărții I
ISBN 978-973-1709-97-0
Voce audiobook Victor Rebengiuc
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPâlnia şi Stamate
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!