Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Povestiri de pe Calea Mosilor

de Adina Popescu

Povestiri de pe Calea Mosilor

Un fermecator roman din povestiri. 24 de povestiri: un oras, un cartier, o viata de om si fragmente de istorie traita, intr-o carte de neratat a literaturii romane contemporane.   Nimic nu se schimba in mica noastra lume de pe Calea Mosilor, iar noi crestem an de an fericiti, in gogosile noastre de matase.   Calea Mosilor nu este centrul lumii,...
Citeste in continuare...
34,00  LEI
 LEI9028

Stoc epuizat

Economisesti: 5,10 LEI 15% discount

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

Un fermecator roman din povestiri. 24 de povestiri: un oras, un cartier, o viata de om si fragmente de istorie traita, intr-o carte de neratat a literaturii romane contemporane.
 
Nimic nu se schimba in mica noastra lume de pe Calea Mosilor, iar noi crestem an de an fericiti, in gogosile noastre de matase.
 
Calea Mosilor nu este centrul lumii, Calea Mosilor este lumea intreaga. Adina e la gradinita cand se muta aici, cu parintii, si cartierul e nou-nout si frumos. Traieste in epoca de aur, are o colita de la Filatelia cu tovarasul Nicolae Ceausescu, iar Elena Ceausescu este ca o mama pe care o vede doar la televizor. Atat doar ca nu are voie sa povesteasca ce vorbesc parintii acasa despre ei. Noroc ca viata adevarata e in alta parte, e in placile cu povesti, in joaca, in ritualul de seara al clatitelor – doua goale, doua cu zahar si doua cu gem.
 
Odata cu epoca de aur se incheie si copilaria; trecerea la adolescenta se suprapune peste anii tranzitiei, cand sucurile la dozator iau locul Brifcorului si surprizele de la Turbo sunt mai bine vazute decat toate timbrele la un loc. Tot ce era inainte important pare sa devina, incet-incet, de trista amintire. Mai putin amintirile, care, in jocul de oglinzi al nostalgiei si autoironiei, deschid catre o noua lume, poate mai buna.

Ilustratii de Bilyana Velikova
Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: a198671
Editura: Art
Data aparitiei: 2019
Număr de pagini: 256
ISBN: 978-606-881-184-0
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei