REGULAMENTUL CONCURSULUI "Fotografiaza-ti prietenii in cafeneaua literara" - Libraria Humanitas - Galati


Art. 1
Conditii generale
Concursul foto este organizat de SC Librariile Humanitas, persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, Piata Presei Libere 1, Corp C, et.1, avand numarul de inregistrare la Registrul Comertului J40/9885 din 1993 si CIF RO 4282788, numita in continuare Organizator, si desfasurat in Libraria Humanitas din Galati, str. Domneasca nr. 45.
Participantii la Concurs sunt obligati sa respecte termenii si conditiile prezentului Regulament oficial al Concursului ("Regulament oficial").
Numele concursului este: "Strange-ti prietenii in cafeneaua literara".

Art. 2
Calendarul de desfasurare a concursului


17 august - 17 septembrie 2009 - inscrierea concurentilor prin aducerea fotografiilor in sediul Librariei Humanitas Galati din strada Domneasca nr. 17
18 septembrie 2009 - jurizarea fotografiilor
21 septembrie - festivitatea de premiere

Art. 3
Conditii de participare


Concursul se adreseaza tuturor persoanelor pasionate de arta fotografica, indiferent de ocupatie, statut social, sex sau nationalitate, cu domiciliul in judetul Galati sau in zonele limitrofe.
Participantii pot inscrie in concurs maximum patru fotografii, cu dimensiunea minima de 9 x 13 cm; fotografiile pot fi alb negru sau color, realizate in orice tehnica, in orice stil fotografic, prelucrate sau nu digital.
Participantii vor completa un formular de inscriere, disponibil la casa. Formularul va fi completat cu urmatoarele date: nume, prenume, adresa actuala, numar de telefon, adresa de e-mail, numele pozei si o scurta descriere a acesteia. Numele candidatului, declarat in formularul de inscriere (disponibil la casa) trebuie să fie acelasi cu cel din actul de identitate.
Nu sunt acceptate fotografiile obscene sau cu un continut imoral.
Utilizatorii trebuie să fie proprietarii tuturor drepturilor asupra fotografiilor inscrise in concurs. Organizatorul concursului nu isi asuma nici o responsabilitate privind eventualele incalcari ale dreptului de autor. Responsabilitatea revine in mod exclusiv celui care a trimis fotografia.
Trimiterea fotografiilor implica acceptul participantului de a oferi Organizatorului concursului dreptul de a publica imaginile respective, integral sau partial, in format digital si/sau tiparit, fara nici un fel de plata. Eventuala folosire a imaginilor va fi insotita de mentionarea numelui autorului.
Participarea la concurs si completarea formularului de inscriere implica acordul autorului ca materialele participante la concurs sa poata fi folosite de catre Librariile Humanitas in scopul promovarii concursului si al realizarii de materiale publicitare, exclusiv in folosul Librariilor Humanitas, cu mentionarea numelui autorului; depunerea formularului reprezinta consimtamantul autorilor si titularilor de drepturi de proprietate intelectuala cu privire la aceasta forma de utilizare, nelimitata in timp si spatiu.
Organizatorul va considera in mod automat ca trimiterea unei fotografii reprezinta participarea concurentului la concurs si ca acesta este de acord cu regulamentul concursului.
Premiantii vor remite Organizatorului imaginile la calitatea maxima a aparatului folosit, preferabil fisierele originale, pe DVD sau CD. Fotografiile originale trebuie sa fie de minimum 1600x1200 pixeli.
Imaginile care nu respecta prevederile din regulament vor fi excluse din concurs.
Pentru a fi validat drept castigator, participantul are obligatia de a prezenta Organizatorului datele necesare pentru verificarea identitatii: serie si numar BI/CI, CNP si adresa. Numele declarat la inscrierea in concurs trebuie sa fie acelasi cu cel din actul de identitate. Refuzul sau imposibilitatea de a prezenta spre validare aceste date la cererea Organizatorului atrage dupa sine, in mod automat, anularea premiului castigat de către participant.


Art. 4
Juriul:
prof. Nicolae Zburlan, membru consacrat AAFR;
Cristina Carp, ziarist;
Nicoleta Siman, coordonator Libraria Humanitas Galati.


Imaginea castigatoare este aleasa in urma punctajului obtinut acordat de membrii juriului.
Deciziile juriului sunt irevocabile si nu trebuie justificate.
Lucrarile inscrise in concurs sunt apreciate dupa urmatoarele criterii: originalitate, idee, calitate tehnica, estetica imaginii.
Premiile:

Marele premiu: UN RAFT DE CARTI. Prin "raft" se intelege un sir de carti, asezate la cotor, masurand 70 cm lungime si format din titluri selectate de catre Organizator.
Premiul librariei: toti participantii inscrisi in concurs (pe baza formularului de inscriere) beneficiaza de 10% reducere la achizitia timp de o luna (01.09 - 01.10) a oricarui titlu Humanitas


Art. 5
Politica de confidentialitate


Datele personale ale participantilor sunt confidentiale si vor fi folosite doar pentru desfasurarea logistica a concursului, pe perioada acestuia.
Organizatorul concursului garanteaza participantilor respectarea prevederilor legale referitoare la protectia datelor cu caracter personal, prelucrate in cadrul concursului, asupra carora participantii au următoarele drepturi:
- dreptul de acces la date;
- dreptul de interventie;
- dreptul de a solicita incetarea prelucrarii datelor sau de opozitie.