Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Rosu si Negru

de Stendhal

Pentru Julien Sorel, sensul existentei se dovedeste a fi, in cele din urma, goana dupa fericire....
Citeste in continuare...
 LEI2719

Stoc epuizat

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

In acele puncte nodale in care procesele psihologice se manifesta in mod imprevizibil, Stendhal renunta la mijloacele clasicei analize psihologice, recurgand fie la notatia cea mai neutra, fie la hiatus, disconti-nuitate ce urmeaza a deveni, prin activitatea cititorului, vie si substantiala continuitate.
Prin intermediul unei povesti romantice Stendhal reuseste sa creeze o imagine vie a stilului de viata parizian, a provinciilor sale minunate si a curentelor politice din secolul XIX.
Protagonistul, Julien Sorel, este un personaj complicat si contradictoriu ce reuseste sa manipuleze si sa dea peste cap viata a doua femei inocente. Ambitia si pasiunea sa sunt mereu neobisnuite si desi este inteligent, vanitatea si romantismul il fac sa se comporte ca si cum ar fi complet naiv.
Asemeni lui Julien, toate personajele sunt construite impecabil: le cunoastem, le anticipam miscarile, le uram si le iubim, le compatimim pentru destinele ce le-au fost date.
Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: C187819
Noutate: 31 mar. 2007
Editura: Leda
Data aparitiei: 2007
Colectie: Leda clasic
Traducător: Irina Mavrodin
Număr de pagini: 534
Ediția cărții: a II-a
Formatul cărţii: 13x20 cm
ISBN: 973-102-016-2
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei