Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

  Aventurile lui Augie March

  de Saul Bellow

  "Aventurile lui Augie March reprezintă Marele Roman American. Nu e nevoie să căutaţi mai departe." (Martin Amis)...
  Citeste in continuare...
  24,03  LEI
   LEI4320

  Stoc epuizat

  Economisesti: 3,60 LEI 15% discount

  Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

  Aventurile lui Augie March este povestea picaresca a unui tanar evreu sarac din Chicago, in perioada Marii Depresiuni. Inzestrat de mic cu o predispozitie aparte pentru situatiile spectaculoase, Augie se lanseaza intr-o succesiune haotica de ocupatii mai mult sau mai putin legale, abandonandu-le apoi pe toate din cauza limitarilor pe care i le impun. Este un personaj imprevizibil, plin de viata, iar aventurile prin care trece nu par sa aiba vreo morala anume sau sa-l duca intr-o directie evidenta.

  Romanul abunda in personaje si scene savuroase din cercurile boeme frecventate de erou, prezentate intr-un stil expansiv si exuberant, reusind astfel sa spuna, pe langa povestea unui erou, si pe cea a unui oras american, si explorand temele contrastante ale traditiei si instrainarii, ale bunastarii si saraciei, iubirii si pierderii. Este o carte despre cautarea implinirii intr-o lume descurajata de colapsul economic si despre spiritul de aventura ce destabilizeaza prejudecatile si asteptarile comune.

  Romanul a fost distins cu National Book Award, pe care Bellow l-a mai primit de inca doua ori (pentru Herzog si Planeta domnului Sammler), o performanta unica in literatura americana.

  Premiul Nobel pentru Literatura 1976.

  Roman distins cu National Book Award.

  Scrieți o recenzie
  Nota
  Cod Produs: C201693
  Noutate: 6 apr. 2008
  Editura: Polirom
  Data aparitiei: 2008
  Colectie: BIBLIOTECA POLIROM.Seria de autor „Saul Bellow”
  Traducător: Nadina Visan
  Număr de pagini: 752
  Formatul cărţii: 13x20
  ISBN: 978-973-46-0519-4
  Premii: Nobel 1976
  Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
  LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei