Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Aventurile lui Augie March

de Saul Bellow

"Aventurile lui Augie March reprezintă Marele Roman American. Nu e nevoie să căutaţi mai departe." (Martin Amis)...
Citeste in continuare...
24,03  LEI
 LEI4320

Stoc epuizat

Economisesti: 3,60 LEI 15% discount

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

Aventurile lui Augie March este povestea picaresca a unui tanar evreu sarac din Chicago, in perioada Marii Depresiuni. Inzestrat de mic cu o predispozitie aparte pentru situatiile spectaculoase, Augie se lanseaza intr-o succesiune haotica de ocupatii mai mult sau mai putin legale, abandonandu-le apoi pe toate din cauza limitarilor pe care i le impun. Este un personaj imprevizibil, plin de viata, iar aventurile prin care trece nu par sa aiba vreo morala anume sau sa-l duca intr-o directie evidenta.

Romanul abunda in personaje si scene savuroase din cercurile boeme frecventate de erou, prezentate intr-un stil expansiv si exuberant, reusind astfel sa spuna, pe langa povestea unui erou, si pe cea a unui oras american, si explorand temele contrastante ale traditiei si instrainarii, ale bunastarii si saraciei, iubirii si pierderii. Este o carte despre cautarea implinirii intr-o lume descurajata de colapsul economic si despre spiritul de aventura ce destabilizeaza prejudecatile si asteptarile comune.

Romanul a fost distins cu National Book Award, pe care Bellow l-a mai primit de inca doua ori (pentru Herzog si Planeta domnului Sammler), o performanta unica in literatura americana.

Premiul Nobel pentru Literatura 1976.

Roman distins cu National Book Award.

Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: C201693
Noutate: 6 apr. 2008
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2008
Colectie: BIBLIOTECA POLIROM.Seria de autor „Saul Bellow”
Traducător: Nadina Visan
Număr de pagini: 752
Formatul cărţii: 13x20
ISBN: 978-973-46-0519-4
Premii: Nobel 1976
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei