Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Secretul doctorului Honigberger. Nopti la Serampore

de Mircea Eliade

Nuvelele reunite in acest volum reprezinta intr-un fel actul de nastere al "realismului magic" in literatura. ...
Citeste in continuare...
21,19  LEI
 LEI0118

Stoc epuizat

Economisesti: 3,18 LEI 15% discount

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

Cititorul va regasi in ele toate ideile-forta ale curentului initiat in proza de istoricul religiilor: existenta lumilor paralele ca expresie "solidificata" a unor epoci trecute, misterioase disparitii de persoane trecute dintr-o lume in alta, posibilitatea suspendarii si abolirii timpului prin tehnicile mistice, revelatiile esentiae ale unor accidente esentiale. Sint teme pe care Eliade nu a obosit sa le exploreze in studiile sale si mai ales in proza sa de mai tirziu, eliberindu-se de contextul indian in care si-au facut pentru prima data aparitia.
bijuterie a fantasticului

Recenzie scrisă de helen neleh

L-am descoperit pe Eliade abia in liceu. Prima carte citita a fost Romanul adolescentului miop, urmata de Maitreyi. Ambele romane te captiveaza inca de la primele randuri, insa pot spune ca proza fantastica a lui Eliade iti patrunde in suflet, de unde cu greu o mai poti scoate (devenind un Eliadeholic). Nopti la Serampore te invaluie intr-o vraja. Naratiunea la persoana intai te face sa te simti unul dintre personaje, sa traiesti aceleasi experiente ca protagonistii scrierii. Patrunzi intr-un univers paralel, iesi din el fara sa realizezi, intrebandu-te mereu daca acum e realitate sau nu. Finalul este intotdeauna "breath taking", lasandu-te in suspans si cu multe intrebari neelucidate, al caror raspuns trebuie sa-l afli singur.
Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: HU002183/3
Noutate: 6 ian. 2008
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2012
Colectie: Seria Eliade / proză
Număr de pagini: 144
Ediția cărții: a II-a
Formatul cărţii: 13 x 20 cm
ISBN: 978-973-50-2362-1
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei